fbpx

kuvaryhmä rentoutumiseen Helsingissä kuvituskuva missä värikäs maalaus

Kuvaryhmä rentoutumiseen Helsingissä

Rento kuva -illat jatkuvat myös keväällä 2019, lue lisää ja ilmoittaudu klikkaamalla tästä. Alla syksyn 2018 ohjelmaa.

Kuvaryhmä rentoutumiseen, tai toiselta nimeltään Rento kuva -ilta, on mahdollisuus lisätä omaa rentoutumista kuvallisin keinoin, tutkia omaa kuvallista ilmaisua ja löytää yhdessä tapoja käyttää sitä rentoutumisvälineenä.

Kurssilla maalataan ja piirretään rennolla otteella, myös valokuvaus on osallistujista riippuen yksi kurssilla käytettävistä tekniikoista. Mitään aiempaa teknistä osaamista ei tarvita.

Voit ilmoittautua yhteen tai maksimissaan neljääntoista kuvaryhmän tapaamiseen tänä vuonna. Voit ilmoittautua esimerkiksi yhdelle kerralle ja sitten päättää haluatko ilmoittautua myös joillekin muille kerroille, jos paikkoja vielä on.

Ryhmän ohjaaja

Ryhmän vetäjänä ja ohjaajana toimin minä, Johanna Wahlbeck, olen taustaltani taidefilosofi (FM), kuvataideterapeutti (Suomen Mielenterveysseuran Koulutuskeskus), työnohjaaja (Helsingin yliopiston Palmenia) ja taidekasvatuksen aineen tohtorikoulutettava (Jyväskylän yliopisto), ryhmätapaamisten paikkana on työtilani Laakson puiston kupeessa Mannerheimintiellä.

Mitä ryhmässä tapahtuu?

Voit jakaa ryhmässä sen verran kuin tuntuu sillä hetkellä sopivalta, ohjaustyylini on rento, mutta fokusoitu. Yhteisten rentouttavien keskustelu- ja kuva-aiheiden lisäksi kokeillaan osallistujien tarpeet huomioiden erilaisia tutkitusti rentouttavia kuvallisia menetelmiä, joiden avulla voi päästä työstämään esimerkiksi työperäistä stressiä (niistä tarkemmin: ks. Rentouttavan kuvallisen ilmaisun kurssin kuvaus).

Mitä hyötyä kuvaryhmään osallistumisesta on?

Saat tilaisuuden oppia tuntemaan itseäsi monipuolisemmin ja jakamaan rentoutumiseen liittyviä vinkkejä ja ajatuksia pienryhmässä. Pääset tutustumaan omaan kuvakieleenne rennolla, mutta fokusoidulla tavalla. Opit käyttämään kuvaa, värejä ja kuvan tekemistä rentoutumisvälineenä.

Tunteita kannattaa työstää tunteella. Kuva mahdollistaa muodon antamisen sellaiselle, jota on vaikea sanoittaa. Kuvilla pääsemme käsiksi suoraan tunteisiin, työstämään tunteita ja vaikuttamaan siihen, millä tavalla tunteisiimme suhtaudumme.

Ei vaadi aiempaa kokemusta kuvallisesta ilmaisusta

Osallistuminen ei vaadi minkäänlaista aiempaa kokemusta kuvallisesta ilmaisusta. Meillä kaikilla on mielikuvia, muistikuvia. Voimme saada kiinni oleellisesta esimerkiksi vain värein ja muodoin tai väärällä kädellä maalaten.

”Arjen rooleista vapaana uusien ihmisten seurassa. Leikkimistä kuvan kanssa, hauskaa, kevyttä,kuitenkin syvällistä. Päivän tehtäviä Johanna pohjusti kiinnostavasti historia-, teoria- ja estetiikkatiedoin. Opin paljon uutta siitä,miten kuvia käytetään ja on käytetty eri puolella maailmaa osana arkisiakin rituaaleja. Tämä toinen osallistumiskertani asetti ekan ihan uuteen,syvempään perspektiiviin. Vasta ollessani uudelleen kuvan kanssa toiminnassa tällä tavoin, ymmärsin, mitä edellisellä kerralla tekemäni kuvat kertoivatkaan silloisesta elämäntilanteestani. Suosittelen kaikille, jotka haluavat luovan leikin kautta yhtäkkiä syvälle iskevän itseymmärryksen!”
Rento kuva -konseptin kuva-iltaan ja sitten koulutuspäivään osallistunut

 

Kuvaryhmä rentoutumiseen

on voimavarakeskeinen vertaisryhmä sinulle, joka kaipaat välineitä alanvaihdon tai urakehityksen tukemiseen, haluat syventää suhdettasi itseesi ja värittää sinulle sopivat tavoitteet kuvallisen työskentelyn avulla. Kuvaryhmässä myös opitaan tekniikoita kuvalliseen ilmaisuun tarvittavalla tavalla kurssimaisesti. Kuvaryhmä ei ole terapiaryhmä, vaikka asioista voidaan ryhmässä keskustella luottamuksellisesti ja osallistujat voivat kokea saavansa kuvallisesta ilmaisusta myös terapeuttisia, hyvää tekeviä, vaikutuksia.

Kuvaryhmä rentoutumiseen kokoontuu seuraavina maanantai- ja keskiviikkoiltoina klo 18.00-20.00kuvaryhmä rentoutumiseen Helsingissä kuvituskuva missä sateenkaari maalattuna ja maalausvälineitä

Keskiviikkona 19.9.
Keskiviikkona 3.10.
Maanantaina 15.10.
Keskiviikkona 24.10.
Keskiviikkona 7.11.
Keskiviikkona 21.11.
Keskiviikkona 5.12.
Keskiviikkona 19.12.

Kaikki tapaamiset pidetään klo 18-20 Mannerheimintie 93, Helsinki (tarkemmat saapumisohjeet ilmoittautumisen vahvistamisen yhteydessä)

Ilmoittautuminen

Mukaan mahtuu kerrallaan maksimissaan seitsemän (7) henkeä.

Voit ilmoittautua yhdelle tai useammalle kerralle allaolevalla lomakkeella tai ottamalla yhteyttä muuten: 040-4101270 / johanna@oivallamme.fi

Eniten saat irti kun osallistut useammalle kerralle.

Vahvistan ilmoittautumisen sähköpostilla. Jos kyseinen ajankohta täyttyi juuri, ehdotan toista ja poistan kyseisen ajan lomakkeelta heti kun mahdollista.

Jos paikkoja on, ilmoittautua voi  keskiviikkokerroille aina edeltävään maanantaihin klo 18 mennessä ja maanantaikerroille aina tapaamismaanantaita edeltävään torstaihin klo 18 mennessä.

Osallistumisen peruminen

Ilmoittautumisen voi perua ilman kustannuksia keskiviikkokerran tapauksessa saman viikon maanantaihin klo 12 mennessä tai sairastumisen vuoksi myöhemminkin, mahdollisimman pian siitä ilmoittaen. Maanantaitapaamisen kohdalla osallistumisen voi perua edeltävän viikon torstaihin klo 12 mennessä.

Hinta

Kuvaryhmään osallistumisen hinta on 47 € / hlö per kerta (sis. alv.), hinta sisältää käytettävät materiaalit sekä kahvin tai teen. Maksuohjeet saat ilmoittautumisen vahvistusviestissä. Opiskelijalle tai työttömälle hinta on 34 € / hlö per kerta (sis. alv.).

Kuvaryhmän tapaamistila on esteetön

Työtilani Mannerheimintie 93:ssa on esteetön (ensimmäinen kerros, ovelle asti pääsee taksilla). Tarkemmat saapumisohjeet lähetän ennen tapaamista.

Ilmoittaudu mukaan vuoden 2018 tapaamisiin:

 

Muut kuvaryhmät:

 

Kuvaryhmä pariskunnille

Mukaan mahtuu kolme paria (6 hlöä) per tapaaminen. Voit ilmoittautua yhteen tai vaikka neljääntoista tapaamiseen tänä vuonna, niin kauan kun paikkoja riittää. Tapaamiset keskiviikkoisin 1-2 kertaa kuussa, kesällä pidempi tauko. Ryhmäläiset saavat myös opetusta kurssimaisesti. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Kuvaryhmä alanvaihdon ja urakehityksen tukemiseen

Voit nyt ilmoittautua mukaan yhdelle kerralle tai kaikille kahdelletoista, niin kauan kuin paikkoja riittää. Yhdelle tapaamiselle mahtuu seitsemän ensimmäistä. Tapaamiset maanantaisin 1-2 kertaa kuussa, kesällä pidempi tauko.  Ryhmäläiset saavat myös opetusta kurssimaisesti. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 

Lue lisää palveluistani: