Rento kuva illat Helsingissä sivun kuvitus Taidelähtöiset menetelmät kuvassa värikäs maalaus ja maalausvälineitä

 

Rento kuva -illat Helsingissä

 

Uskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli? Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen? Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Kun olin pieni piirsimme veljeni kanssa joulukorttikuvia lattialla ja yhtä äkkiä tajusin, että on paljon rennompaa ja nautinnollisempaa piirtää miettimättä sitä miltä kuva muista näyttää, onko kuusi kuusen näköinen tai onko kuva sellainen minkälaisia muutkin tekevät.

Sittemmin lähdin kouluttautumaan sekä taiteen tekemiseen että teoriaan ja päädyin työskentelemään yli vuosikymmenen taidemuseolla taidekasvatustyötä tehden. Halusin yhdistää vielä enemmän kuvien voiman ja tutkimustulosten käytäntöön viemistä ja kouluttauduin taideterapeutiksi sekä työnohjaajaksi. Tuleva väitöskirjani tutkii kuvien virkistäviä vaikutuksia. Taustastani johtuen voin tarjota menetelmiä, jotka pohjaavat sekä laajaan työkokemukseeni että tutkittuun tietoon.

”Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti”

Stressin selättäminen on vaikeaa, kuten siihen liittyviin tunteisiin tarttuminen. Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti, jo pelkästään stressiaiheen kuvittaminen auttaa ja lievittää stressiä (Huet & Holttum 2016).

Kuva on enemmän kuin tuhat sanaa, kuten sanomme usein. Usein koemme suorituspaineita kuvallisen ilmaisun edessä, takaraivossamme kenties kuvaamataidon tunnin suorituspaineet tai se, mitä joku joskus sanoi piirtämästämme, tai ehkä emme pidä itseämme niin sanottuna ”hyvänä” piirtäjänä, tai ole paljoa elämässämme piirtäneet. Riippumatta siitä, mikä näistä koskettaa sinun kokemusmaailmaasi, olet aina tarpeeksi hyvä piirtämään ja maalaamaan ainutlaatuisella yksilöllisellä tavallasi. Kuvallinen itseilmaisu tuottaa iloa ja ahaa-elämyksiä!

 

Ilmoittautuminen Rento kuva -iltoihin Helsingissä auki, illat jatkuvat vuoden loppuun saakka!

 

Mitä Rento kuva -illoissa tapahtuu?

Suurinpiirtein sama rakenne toistuu:

Aluksi juodaan kuppi kuumaa ja tutustutaan, kerrotaan odotuksista ja vaihdetaan kuulumisia.

Sitten teetän yhden lämmittelytehtävän (esimerkki: täytä vaakaviivoilla koko paperi haluamallasi tekniikalla, se tutkitusti rentouttaa) ja tutkimme yhdessä yksilöllisiä tapoja toteuttaa tehtävä.

Seuraavaksi ohjeistan varsinaisen kuvan, voimakuvan tai tavoitekuvan liittyen omiin rentoutumisen tavoitteisiin (joista voi kertoa sen verran kuin haluaa, muttei tarvitse).

Mitään esittävää kuvaa ei tarvitse tehdä, eikä ole tarkoituskaan (muttei ole väärin tehdä sitäkin jos haluaa tai se vain tapahtuu, kuva yllättää). Kuvan voi tehdä vaikka väärällä kädellä ja silti joka tapauksessa onnistua siinä, mitä varten tehtävä on annettu.

Halutessa ja tarvittaessa kerron myös tekniikoista (esim. värien sekoittaminen).

Sitten katsomme yhdessä myös näitä kuvia.

Lopuksi annetaan palautetta ja pakataan omat rennot kuvat ja illasta saadut jaksamisen välineet mukaan.

 

Rento kuva -ilta pariskunnille

Mukaan mahtuu kolme paria (6 hlöä) per tapaaminen. Voitte ilmoittautua yhteen tai vaikka kaikkiin tapaamisiin tänä vuonna, niin kauan kun paikkoja riittää. Mukaan voi tulla missä kohtaa vuotta tahansa. Tapaamiset keskiviikkoisin 1-2 kertaa kuussa, kesällä pidempi tauko. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 

Rento kuva -ilta alanvaihdon ja urakehityksen tukemiseen

Voit nyt ilmoittautua mukaan yhdelle kerralle tai kaikille, niin kauan kuin paikkoja riittää. Voit tulla mukaan esimerkiksi syksyllä kerran ja katsoa sitten tuletko uudelleen. Yhdelle tapaamiselle mahtuu seitsemän ensimmäistä. Tapaamiset maanantaisin 1-2 kertaa kuussa, kesällä pidempi tauko. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 

Rento kuva -illat (Kuvaryhmä rentoutumiseen)

Pinkissä fokuksessa rentoutuminen!

Mukaan mahtuu seitsemän osallistujaa per tapaaminen. Voit osallistua yhteen, kahteen tai vaikka kaikkiin, niin kauan kuin paikkoja on jäljellä, missä kohtaa vuotta tahansa. Tapaamiset maanantai- tai keskiviikkoiltaisin noin 1-2 kertaa kuussa vuoden loppuun saakka. Ryhmäläisille opetetaan rentouttavan kuvailmaisun tekniikoita. Mitään aiempia taitoja ei osallistumiseen tarvitse.
Lue lisää ja ilmoittaudu!

Tervetuloa oivaltamaan yhdessä enemmän!

 

”Rentouttava päivä, arjen rooleista vapaana uusien ihmisten seurassa. Leikkimistä kuvan kanssa, hauskaa, kevyttä,kuitenkin syvällistä. Päivän tehtäviä Johanna pohjusti kiinnostavasti historia-, teoria- ja estetiikkatiedoin. Opin paljon uutta siitä,miten kuvia käytetään ja on käytetty eri puolella maailmaa osana arkisiakin rituaaleja. Tämä toinen osallistumiskertani asetti ekan ihan uuteen,syvempään perspektiiviin. Vasta ollessani uudelleen kuvan kanssa toiminnassa tällä tavoin, ymmärsin, mitä edellisellä kerralla tekemäni kuvat kertoivatkaan silloisesta elämäntilanteestani. Suosittelen kaikille, jotka haluavat luovan leikin kautta yhtäkkiä syvälle iskevän itseymmärryksen!”
Rento kuva -konseptin kuva-iltaan ja sitten koulutuspäivään osallistunut

 

 

Ilmainen hyvinvointi-verkkosummit 24.-28.9.2018!

Mukana myös minun haastatteluni, aiheena kuvamenetelmät, tiistaina 25.9.!

Ilmaisessa summitissa on mukana 15+ Suomen parasta työhyvinvoinnin osaajaa ja ammattilaista.
Saat ajankohtaisimmat sekä tuoreimmat vinkit stressin ja työuupumuksen vähentämiseen. Jos päätät hankkia myös VIP-passin tapahtumaan ja teet sen <tästä linkistä>, saan siitä komissiopalkkion.

Lue lisää ilmaisesta hyvinvointi-verkkosummitista klikkaamalla tästä!

 

Lue lisää palveluistani

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Taidematkat lähelle ja kauas

Taidepalvelut