fbpx

Rento kuva illat Helsingissä sivun kuvitus Taidelähtöiset menetelmät kuvassa värikäs maalaus ja maalausvälineitä

 

Rento kuva -iltoja ei tällä hetkellä järjestetä (tulevat mahdollisesti jossain vaiheessa takaisin), katso sen sijaan Rento kuva – Mielikuvien kuntosali verkossa klikkaamalla tästä tai kurssitarjonta klikkaamalla tästä

 

Rento kuva -illat Helsingissä

 

Uskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli? Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen? Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Kun olin pieni piirsimme veljeni kanssa joulukorttikuvia lattialla ja yhtä äkkiä tajusin, että on paljon rennompaa ja nautinnollisempaa piirtää miettimättä sitä miltä kuva muista näyttää, onko kuusi kuusen näköinen tai onko kuva sellainen minkälaisia muutkin tekevät.

Sittemmin lähdin kouluttautumaan sekä taiteen tekemiseen että teoriaan ja päädyin työskentelemään yli vuosikymmenen taidemuseolla taidekasvatustyötä tehden. Halusin yhdistää vielä enemmän kuvien voiman ja tutkimustulosten käytäntöön viemistä ja kouluttauduin taideterapeutiksi sekä työnohjaajaksi. Tuleva väitöskirjani tutkii kuvien virkistäviä vaikutuksia. Taustastani johtuen voin tarjota menetelmiä, jotka pohjaavat sekä laajaan työkokemukseeni että tutkittuun tietoon.

”Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti”

Stressin selättäminen on vaikeaa, kuten siihen liittyviin tunteisiin tarttuminen. Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti, jo pelkästään stressiaiheen kuvittaminen auttaa ja lievittää stressiä (Huet & Holttum 2016).

Kuva on enemmän kuin tuhat sanaa, kuten sanomme usein. Usein koemme suorituspaineita kuvallisen ilmaisun edessä, takaraivossamme kenties kuvaamataidon tunnin suorituspaineet tai se, mitä joku joskus sanoi piirtämästämme, tai ehkä emme pidä itseämme niin sanottuna ”hyvänä” piirtäjänä, tai ole paljoa elämässämme piirtäneet. Riippumatta siitä, mikä näistä koskettaa sinun kokemusmaailmaasi, olet aina tarpeeksi hyvä piirtämään ja maalaamaan ainutlaatuisella yksilöllisellä tavallasi. Kuvallinen itseilmaisu tuottaa iloa ja ahaa-elämyksiä!

 

Ilmoittautuminen Rento kuva -iltoihin Helsingissä auki, illat jatkuvat koko kevään!

 

Mitä Rento kuva -illoissa tapahtuu?

Suurinpiirtein sama rakenne toistuu:

Aluksi juodaan kuppi kuumaa ja tutustutaan, kerrotaan odotuksista ja vaihdetaan kuulumisia.

Sitten teetän yhden lämmittelytehtävän (esimerkki: täytä vaakaviivoilla koko paperi haluamallasi tekniikalla, se tutkitusti rentouttaa) ja tutkimme yhdessä yksilöllisiä tapoja toteuttaa tehtävä.

Seuraavaksi ohjeistan varsinaisen kuvan, voimakuvan tai tavoitekuvan liittyen omiin rentoutumisen tavoitteisiin, tai muihin, esimerkiksi urakehitystavoitteisiin (joista voi kertoa sen verran kuin haluaa, muttei tarvitse).

Mitään esittävää kuvaa ei tarvitse tehdä, eikä ole tarkoituskaan (muttei ole väärin tehdä sitäkin jos haluaa tai se vain tapahtuu, kuva yllättää). Kuvan voi tehdä vaikka väärällä kädellä ja silti joka tapauksessa onnistua siinä, mitä varten tehtävä on annettu. Halutessa ja tarvittaessa kerron myös tekniikoista (esim. värien sekoittaminen).

Sitten katsomme yhdessä myös näitä kuvia. Kuvan katsominen on tärkeää ja esimerkiksi tavoitteiden sanoittaminen. Siksi siihen käytetään enemmän aikaa kuin kuvien tekemiseen. Opetan myös erilaisia tapoja tulkita kuvia, symboliikkaa ja omaan kuvakieleen tutustumista ja sen kehittämistä.

Lopuksi annetaan palautetta, miten ilta meni, ja pakataan omat rennot kuvat ja illasta saadut jaksamisen ja kehittämisen välineet mukaan.

Moni on kertonut viihtyvänsä niin hyvin, että kiireistä huolimatta varaavat aikaa tälle ja kokenut tunnelman olevan juurikin erittäin rento. Myös suuria ahaa-elämyksiä on illoissa syntynyt! Tule kokeilemaan ja kokemaan, juuri sellaisena kuin olet, ja ylläty kuviesi voimasta!

 

Rento kuva -illat

Pinkissä fokuksessa rentoutuminen!

Mukaan mahtuu seitsemän osallistujaa per tapaaminen. Voit osallistua yhteen, kahteen tai vaikka kaikkiin, niin kauan kuin paikkoja on jäljellä, missä kohtaa vuotta tahansa. Tapaamiset tiettyinä keskiviikkoiltoina jatkuvat ainakin kevään 2019. Illoissa opetetaan rentouttavan kuvailmaisun tekniikoita. Mitään aiempia taitoja ei osallistumiseen tarvitse.

Joitain teemailtoja on erikseen alanvaihdon ja urakehityksen tukemiseen (ks. lomakkeen päivämäärät alla),

sekä joitain iltoja erikseen pariskunnille (jolloin maksimiosallistujamäärä on 6).

 

Tervetuloa oivaltamaan yhdessä enemmän!

 

”Arjen rooleista vapaana uusien ihmisten seurassa. Leikkimistä kuvan kanssa, hauskaa, kevyttä,kuitenkin syvällistä. Tehtäviä Johanna pohjusti kiinnostavasti historia-, teoria- ja estetiikkatiedoin.
Opin paljon uutta siitä,miten kuvia käytetään ja on käytetty eri puolella maailmaa osana arkisiakin rituaaleja.
Tämä toinen osallistumiskertani asetti ekan ihan uuteen,syvempään perspektiiviin. Vasta ollessani uudelleen kuvan kanssa toiminnassa tällä tavoin, ymmärsin, mitä edellisellä kerralla tekemäni kuvat kertoivatkaan silloisesta elämäntilanteestani.
Suosittelen kaikille, jotka haluavat luovan leikin kautta yhtäkkiä syvälle iskevän itseymmärryksen!”
Rento kuva -konseptin kuva-iltaan ja sitten Rento kuva -koulutuspäivään osallistunut

 

Hinta ja paikka sekä ilmoittautuminen

Kaikki tapaamiset pidetään klo 18-20 Mannerheimintie 93, Helsinki (tarkemmat saapumisohjeet ilmoittautumisen vahvistamisen yhteydessä)

Voit ilmoittautua yhdelle tai useammalle kerralle allaolevalla lomakkeella tai ottamalla yhteyttä muuten: 040-4101270 / johanna@oivallamme.fi

Eniten saat irti kun osallistut useammalle kerralle, koska silloin muodostuu kehittymisprosessi.

Vahvistan ilmoittautumisen sähköpostilla. Jos kyseinen ajankohta täyttyi juuri, ehdotan toista missä on tilaa.

Jos paikkoja on, keskiviikkona pidettäviin Rento kuva -iltoihin voi ilmoittautua aina edeltävään maanantaihin klo 15 mennessä .

Osallistumisen peruminen

Ilmoittautumisen voi perua ilman kustannuksia saman viikon maanantaihin klo 09 mennessä tai sairastumisen vuoksi myöhemminkin, mahdollisimman pian siitä ilmoittaen.

Hinta

Kuvaryhmään osallistumisen hinta on 47 € / hlö per kerta (sis. alv.), hinta sisältää käytettävät materiaalit sekä kahvin tai teen. Maksuohjeet saat ilmoittautumisen vahvistusviestissä. Opiskelijalle tai työttömälle hinta on 34 € / hlö per kerta (sis. alv.).

Kuvaryhmän tapaamistila on esteetön

Työtilani Mannerheimintie 93:ssa on esteetön (ensimmäinen kerros, ovelle asti pääsee taksilla).

 

Ilmoittaudu mukaan!

 

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

 

Ilmainen hyvinvointi-verkkosummit

järjestettiin 24.-28.9.2018 – Materiaalit käytössä vuoden eli ensi syksyyn saakka

Mukana myös minun haastatteluni, aiheena kuvamenetelmät!

Ilmaisessa summitissa oli mukana 15+ Suomen parasta työhyvinvoinnin osaajaa ja ammattilaista.
Saat ajankohtaisimmat sekä tuoreimmat vinkit stressin ja työuupumuksen vähentämiseen. Jos päätät hankkia myös VIP-passin tapahtumaan ja teet sen <tästä linkistä>, saan siitä komissiopalkkion.

Summit on nyt ohi, mutta voit yhä katsoa ilmaiseksi lyhyet versiot videoista tai hankkia vip-passin ja sillä katsoa täyspitkiä versioita vuoden ajan sekä saada asiantuntijoiden bonukset

Lue lisää ilmaisesta hyvinvointi-verkkosummitista klikkaamalla tästä!

 

Lue lisää palveluistani

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Taidematkat lähelle ja kauas

Taidepalvelut

Lisätietoa minusta ja referenssejä