fbpx

kuvataideterapia Helsinki kehity taideterapian keinoin, kuvassa taideterapeuttinen värikäs maalaus

Kuvataideterapia Helsinki

 

Tarjoan kuvataideterapiaa

Taideterapia on hoitomuoto, jossa sanallisen ilmaisun lisäksi tai sijasta käytetään erilaisia taiteellisia keinoja, olen erikoistunut niistä kuvataiteen keinoihin, mutta kanssani voi käyttää myös musiikkia eri tavoin. Vastaanottoni sijaitsee Helsingissä Mannerheimintiellä.

Kuvataidepsykoterapia-koulutukseni
Kuvataideterapia Helsinki kuvituskuva kuvassa Johanna Wahlbeck kuvataideterapeutti

Taideterapeutteja ja koulukuntia on monenlaisia. Itse olen käynyt kuvataidepsykoterapia-koulutuksen.

Kävin ensin puolitoistavuotisen kuvataidepsykoterapian perusteet ja sitten nelivuotisen erityistason kuvataidepsykoterapia-koulutuksen. Koulutukseen kuului sekä yksilö- että ryhmäosuudet.

Vaikka terapiakoulutukseni on psykodynaaminen, otteeni on varsinkin lyhyissä prosesseissa hyvinkin voimavara- ja ratkaisukeskeinen, asiakkaan tarpeita kuunnellen.

Monipuolisen, myös musiikillisen, taustani vuoksi voin käyttää asiakkaiden kanssa tilanteen mukaan lisäksi esimerkiksi musiikin keinoja.

Työtilassani on myös hiekkakuvaterapia-välineet, joita voimme käyttää halutessa.

Olen käynyt Valviran hyväksymän psykoterapia-koulutuksen ja voin toimia psykoterapeutin tehtävissä.

Minulla ei ole psykoterapeutti-nimikettä, koska en ole peruskoulutukseltani sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen, ammattinimikkeeni on kuvataideterapeutti.

Olen toiminut vuosia sosiaali- ja terveyssektorilla kuvataideterapeuttina ja olen päässyt esimerkiksi julkisesti kilpailutetulle lasten- ja nuorten kuvataideterapeuttien listalle HUS:lla.

Tarjoan kuvataideterapiaa myös aikuisille ja vedän kuvataideterapiaryhmiä. Voit tulla maksuttomalle puolen tunnin haastattelukäynnille.

Vapaita kuvataideterapia-paikkoja on tällä hetkellä ja aika saadaan sovitettua lähiviikoille yhteydenotostasi.

Kuvataideterapia Helsinki tai etäterapia?

Voit tulla kuvataideterapiaan ilman jonotusta ja lähetettä vastaanotolleni Helsinkiin tai voimme myös miettiä etäterapiaa vaihtoehtona jollet pääse vastaanotolle.

 

kuvataideterapia Helsinki Kuvassa kuvataideterapeutti Johanna Wahlbeck
Kuvataideterapeutti Johanna Wahlbeck. Kuva: Ella Tommila

Jungilainen arkkityyppinen näkökulma on kanssani mahdollinen myös kuvataideterapiassa

Kuulun Suomen C.G. Jung -seuraan ja kanssani voi miettiä myös kuvien arkkityyppisiä merkityksiä. Jo ennen maisteritason opintoja erikoistuin kuvien tulkintaan postjungilaisesta näkökulmasta. Olen pitänyt aiheesta myös koulutuksia. Kanssani voi avata laajasti kuvien symbolisia merkityksiä.

Lue lisää minusta terapeuttina Aidant-terapiahakupalvelun sivultani

Lue lisää minusta kuvataideterapeuttina Aidant.fi-terapiahalupalvelun profiilisivultani klikkaamalla tästä.

 

Kenelle kuvataideterapia soveltuu?

Erityisesti silloin jos sanat eivät riitä tai kuvallinen ilmaisu on itselle luontaista. Kuvin pääsemme suoraan käsittelemään sellaisiakin asioita, joita ei voida sanojen tai logiikan keinoin ilmaista.Voit tulla kuvataideterapiaan jos esimerkiksi kärsit stressistä, ahdistuksesta tai masennuksesta, tai jos haluat tutkia ja kehittää itseäsi ja elämääsi säännöllisesti ammattilaisen kanssa myös kuvallisia keinoja käyttäen.Hoitomuotona kuvataideterapia sopii periaatteessa kenelle vain, eikä mitään piirustustaitoja vaadita. Kuulun Kuvataidepsykoterapeuttien Liitto ry:hyn, lue lisää kohderyhmistä liiton sivuilta.

 

Taideterapiaprosessi on kehittymisprosessi

Taideterapeuttinen tila kehittää. Lue lisää kehittymisestä: Kehittyminen on suuri voimavara yksilölle ja yhteisölle.

 

Taideterapeuttiset hetket antavat luovuudelle tilaa

Varsinaisen taideterapian lisäksi tarjoan erilaisia kevyempiä tapoja luovuuden kehittämiseen joissa taideterapeuttinen ilmaisu kulkee rinnan muun vuorovaikutuksen kanssa, kuten Rento kuva -kursseja (nyt myös verkossa, klikkaa tästä) ja erilaista kuvataidemenetelmillä fasilitointia.

 

Kokemuksia

 

”Johannan taideterapia on investointi omaan hyvinvointiin ja henkiseen kasvuun. Sain todella tärkeitä oivalluksia itsestäni puolen vuoden terapiajakson aikana – hahmotan maailmaa uudella tavalla. Voit saada todella paljon lyhyessä ajassa, jos lähdet prosessiin avoimella ja uteliaalla mielellä. Voin lämpimästi suositella.” Satu, yrittäjä

 

”Kuvataideterapiasta oli hyötyä itseymmärrykselleni. Kuvantekeminen auttoi nimeämään asioita ja tunteita. Se oli myös vapauttava kokemus.” Onnekas

 

Oivallamme yhdessä enemmän!

 

kuvataideterapeutti helsinki Johanna Wahlbeck kuva

Lataa ilmainen pdf-julkaisu:

 

Haluatko kysyä jotain kuvataideterapiasta? Lähetä kysymyksesi minulle alla lomakkeella, vastaan sinulle henkilökohtaisesti.

 

 

 

Kuvataideterapia Helsinki / etäkuvataideterapia -yhteydenottolomake

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.