kuvataideterapia Helsinki kehity taideterapian keinoin, kuvassa taideterapeuttinen värikäs maalaus

 

Kuvataideterapia Helsinki

 

Tarjoan taideterapiaa

Taideterapia on hoitomuoto, jossa sanallisen ilmaisun lisäksi tai sijasta käytetään erilaisia taiteellisia keinoja. Vastaanottoni sijaitsee Helsingissä Mannerheimintiellä.

Kuvataidepsykoterapia-koulutukseni

Taideterapeutteja ja koulukuntia on monenlaisia. Itse olen käynyt kuvataidepsykoterapia-koulutuksen.

Kävin ensin puolitoistavuotisen kuvataidepsykoterapian perusteet ja sitten nelivuotisen erityistason kuvataidepsykoterapia-koulutuksen.

Monipuolisen, myös musiikillisen, taustani vuoksi voin käyttää asiakkaiden kanssa tilanteen mukaan lisäksi esimerkiksi musiikin keinoja.

Työtilassani on myös hiekkakuvaterapia-välineet, joita voimme käyttää halutessa.

Olen käynyt Valviran hyväksymän psykoterapia-koulutuksen ja voin toimia psykoterapeutin tehtävissä. Minulla ei ole psykoterapeutti-nimikettä, koska en ole peruskoulutukseltani sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen, ammattinimikkeeni on kuvataideterapeutti.

Olen toiminut vuosia sosiaali- ja terveyssektorilla kuvataideterapeuttina ja olen esimerkiksi julkisesti kilpailutetulla lasten- ja nuorten kuvataideterapeuttien listalla HUS:lla.

Tarjoan kuvataideterapiaa myös aikuisille.

Voit tulla maksuttomalle puolen tunnin haastattelukäynnille.

Vapaita taideterapia-paikkoja on tällä hetkellä ja aika saadaan sovitettua lähiviikoille yhteydenotostasi.

Voit tulla kuvataideterapiaan ilman jonotusta ja lähetettä vastaanotolleni Helsinkiin.

 

Kenelle kuvataideterapia soveltuu?

Erityisesti silloin jos sanat eivät riitä tai kuvallinen ilmaisu on itselle luontaista. Kuvin pääsemme suoraan käsittelemään sellaisiakin asioita, joita ei voida sanojen tai logiikan keinoin ilmaista.

Voit tulla kuvataideterapiaan jos esimerkiksi kärsit stressistä, ahdistuksesta tai masennuksesta, tai jos haluat tutkia ja kehittää itseäsi ja elämääsi säännöllisesti ammattilaisen kanssa myös kuvallisia keinoja käyttäen.

Hoitomuotona kuvataideterapia sopii periaatteessa kenelle vain, eikä mitään piirustustaitoja vaadita. Kuulun Kuvataidepsykoterapeuttien Liitto ry:hyn, lue lisää kohderyhmistä liiton sivuilta.

 

Jungilainen arkkityyppinen näkökulma on kanssani mahdollinen myös kuvataideterapiassa

Kuulun Suomen C.G. Jung -seuraan ja kanssani voi miettiä myös kuvien arkkityyppisiä merkityksiä. Jo ennen maisteritason opintoja erikoistuin kuvien tulkintaan postjungilaisesta näkökulmasta. Olen pitänyt aiheesta myös koulutuksia.

 

Lue lisää minusta terapeuttina Aidant-terapiahakupalvelun sivultani

Lue lisää minusta kuvataideterapeuttina Aidant.fi-terapiahalupalvelun profiilisivultani klikkaamalla tästä.

 

Taideterapiaprosessi on kehittymisprosessi

Taideterapeuttinen tila kehittää. Lue lisää kehittymisestä: Kehittyminen on suuri voimavara yksilölle ja yhteisölle.

 

Taideterapeuttiset hetket antavat luovuudelle tilaa

Varsinaisen taideterapian lisäksi tarjoan erilaisia kevyempiä tapoja luovuuden kehittämiseen joissa taideterapeuttinen ilmaisu kulkee rinnan muun vuorovaikutuksen kanssa, kuten Rento kuva -iltoja ja erilaista kuvataidemenetelmillä fasilitointia.

 

Rento kuva -illat Helsingissä

Mukaan mahtuu seitsemän osallistujaa per tapaaminen. Voit osallistua yhteen, tai kaikkiin, niin kauan kuin paikkoja on jäljellä. Tapaamisia keskiviikkoiltoina noin kerran kuussa ainakin kevään loppuun saakka. Ohjaamisen lisäksi ryhmäläisille opetetaan rentouttavan kuvailmaisun tekniikoita. Lue lisää ja ilmoittaudu, paikkoja on vielä!

 

Tervetuloa oivaltamaan yhdessä enemmän!

kuvataideterapeutti helsinki Johanna Wahlbeck kuva

Lataa ilmainen pdf-julkaisu:

 

Haluatko kysyä jotain taideterapiasta? Lähetä kysymyksesi minulle alla lomakkeella, vastaan sinulle henkilökohtaisesti.

 

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.