kuvataideterapia Helsinki kehity taideterapian keinoin, kuvassa taideterapeuttinen värikäs maalaus

 

Kuvataideterapia Helsinki

 

Tarjoan taideterapiaa

Taideterapia on hoitomuoto, jossa sanallisen ilmaisun lisäksi tai sijasta käytetään erilaisia taiteellisia keinoja. Vastaanottoni sijaitsee Helsingissä Mannerheimintiellä.

Kuvataidepsykoterapia-koulutukseni

Taideterapeutteja ja koulukuntia on monenlaisia. Itse olen käynyt niin sanotun psykodynaamisen kuvataidepsykoterapia-koulutuksen.

Kävin ensin puolitoistavuotisen kuvataidepsykoterapian perusteet ja sitten nelivuotisen kuvataidepsykoterapia-koulutuksen.

Monipuolisen, myös musiikillisen, taustani vuoksi voin käyttää asiakkaiden kanssa tilanteen mukaan lisäksi esimerkiksi musiikin keinoja.

Olen käynyt Valviran hyväksymän psykoterapia-koulutuksen ja voin toimia psykoterapeutin tehtävissä. Minulla ei ole psykoterapeutti-nimikettä, koska en ole peruskoulutukseltani sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen, ammattinimikkeeni on kuvataideterapeutti.

Olen toiminut vuosia sosiaali- ja terveyssektorilla kuvataideterapeuttina ja olen esimerkiksi julkisesti kilpailutetulla lasten- ja nuorten kuvataideterapeuttien listalla HUS:lla.

Tarjoan kuvataideterapiaa myös aikuisille.

Voit tulla maksuttomalle puolen tunnin haastattelukäynnille.

Vapaita taideterapia-paikkoja on tällä hetkellä ja aika saadaan sovitettua lähiviikoille yhteydenotostasi.

Voit tulla kuvataideterapiaan ilman jonotusta ja lähetettä vastaanotolleni Helsinkiin.

Kenelle kuvataideterapia soveltuu?

Erityisesti silloin jos sanat eivät riitä tai kuvallinen ilmaisu on itselle luontaista. Kuvin pääsemme suoraan käsittelemään sellaisiakin asioita, joita ei voida sanojen tai logiikan keinoin ilmaista.

Voit tulla kuvataideterapiaan jos esimerkiksi kärsit stressistä, ahdistuksesta tai masennuksesta, tai jos haluat tutkia ja kehittää itseäsi ja elämääsi säännöllisesti ammattilaisen kanssa myös kuvallisia keinoja käyttäen.

Hoitomuotona kuvataideterapia sopii periaatteessa kenelle vain, eikä mitään piirustustaitoja vaadita. Kuulun Kuvataidepsykoterapeuttien Liitto ry:hyn, lue lisää kohderyhmistä liiton sivuilta.

Jungilainen arkkityyppinen näkökulma on kanssani mahdollinen myös kuvataideterapiassa

Kuulun Suomen C.G. Jung -seuraan ja kanssani voi miettiä myös kuvien arkkityyppisiä merkityksiä. Jo ennen maisteritason opintoja erikoistuin kuvien tulkintaan postjungilaisesta näkökulmasta. Olen pitänyt aiheesta myös koulutuksia.

Taideterapiaprosessi on kehittymisprosessi

Taideterapeuttinen tila kehittää. Lue lisää kehittymisestä: Kehittyminen on suuri voimavara yksilölle ja yhteisölle.

Taideterapeuttiset hetket antavat luovuudelle tilaa

Varsinaisen taideterapian lisäksi tarjoan erilaisia kevyempiä tapoja luovuuden kehittämiseen joissa taideterapeuttinen ilmaisu kulkee rinnan muun vuorovaikutuksen kanssa:

 

Uutta: Kuvaryhmät

Kuvaryhmissä voi tapahtua jotain terapeuttista eli hyvää tekevää, mutta ne eivät ole terapiaryhmiä. Ryhmissä voi löytää oman kuvallisen kielensä ja luovuuden, sekä rentouden!

Voit tulla mille tahansa kerralle, ilmoittaudu kaksi arkipäivää etukäteen, tätä mahdollisuutta jatketaan ainakin vuoden 2018 loppuun.

Kuvaryhmä pariskunnille Helsingissä

Mukaan mahtuu kolme paria (6 hlöä) per tapaaminen. Voit ilmoittautua yhteen tai vaikka neljääntoista tapaamiseen tänä vuonna, niin kauan kun paikkoja riittää. Tapaamiset keskiviikkoisin 1-2 kertaa kuussa, kesällä pidempi tauko. Lue lisää ja ilmoittaudu syksyn kerroille, paikkoja on vielä!

Kuvaryhmä alanvaihdon ja urakehityksen tukemiseen Helsingissä

Voit nyt ilmoittautua mukaan yhdelle kerralle tai kaikille kahdelletoista, niin kauan kuin paikkoja riittää. Yhdelle tapaamiselle mahtuu seitsemän ensimmäistä. Tapaamiset maanantaisin 1-2 kertaa kuussa, kesällä pidempi tauko. Lue lisää ja ilmoittaudu syksyn kerroille, paikkoja on vielä!

Kuvaryhmä rentoutumiseen Helsingissä

Mukaan mahtuu seitsemän osallistujaa per tapaaminen. Voit osallistua yhteen, tai kaikkiin, niin kauan kuin paikkoja on jäljellä. Tapaamiset maanantai- ja keskiviikkoiltaisin noin 1-2 kertaa kuussa vuoden loppuun saakka. Ohjaamisen lisäksi ryhmäläisille opetetaan rentouttavan kuvailmaisun tekniikoita. Lue lisää ja ilmoittaudu syksyn kerroille, paikkoja on vielä!

Tervetuloa oivaltamaan yhdessä enemmän!

 

Lataa ilmainen pdf-julkaisu:

 

Haluatko kysyä jotain taideterapiasta? Lähetä kysymyksesi minulle alla lomakkeella, vastaan sinulle henkilökohtaisesti.