fbpx

Johanna Wahlbeck taideasiantuntija Kuvassa ammattikirjallisuutta

Taideasiantuntija, työnohjaaja, terapeutti

 

Taide ja asioiden pohdiskelu ihmisten kanssa ovat olleet intohimoni pienestä pitäen.

Omaan monipuolisen asiakaspalvelutyökokemuksen parinkymmenen vuoden ajalta. Olen työskennellyt yli vuosikymmenen taidekasvatustehtävissä taidemuseossa, ohjannut erilaisia koulutustilaisuuksia ja kursseja (esim. nykytaide-, työnohjaus-, ja taidehistoria-aiheista) sekä julkaissut asiantuntija-artikkeleita. Yliopisto-opintojeni aikana järjestin opiskelijoille aktiivisesti erityisesti työelämätapahtumia, minkä vuoksi uraohjaus on luonnollinen osa palveluvalikkoani.

Lue urapolustani blogistani klikkaamalla tästä.

 

Taidefilosofi

taideasiantuntija Johanna Wahlbeck
Johanna Wahlbeck, kuva: Ella Tommila

Koulutustaustani käsittää laaja-alaiset taide- ja musiikkiopinnot. Helsingin yliopistossa (FM) luin pääaineenani estetiikkaa taidefilosofian linjalla, sivuaineina muun muassa psykologiaa ja johtamista.

 

Työnohjaaja STOry

Pätevöidyin työnohjaajaksi Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniassa vuonna 2013 (Työnohjaajakoulutus yhteisenä oppimisprosessina, 72 op). Olen Suomen Työnohjaajat ry:n (STOry) jäsen ja olen ollut STOryn hallituksen jäsen 2018-2022, ensimmäinen varajäsen 2022-.

 

Kuvataideterapeutti

Kuvataidepsykoterapian perusteiden (30 op) 2010–2011 jälkeen suoritin Suomen Mielenterveysseuran Koulutuskeskuksen järjestämän Erityistason kuvataidepsykoterapiakoulutuksen (81 op) 2011–2015. Olen Suomen Kuvataidepsykoterapeuttien Liitto ry:n jäsen, liiton hallituksen varajäsen (2022-) ja edustan liittoa Taideterapia-alan neuvottelukunnassa – Taiten ry:n hallituksessa (2017-), jossa olen myös puheenjohtaja (2020-). Klikkaamalla tästä voit lukea Taitenista ja kuvataideterapiakoulutuksista Suomessa.

 

Tohtorikoulutettava

Vuosien varrella olen lisäksi kirjoittanut ja tehnyt tutkimusta. Olen aloittanut syksyllä 2016 tutkijakoulun Jyväskylän yliopiston taidekasvatuksen aineessa ja olen Taikusydän-tutkijaverkoston ja Terveyttä kulttuurista ry:n jäsen.

 

Palvelutuotekehittäjä

Opiskelin Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon Rastor Oy:ssä 2016–2018, palvelutuotteen kehittämisen linjalla.

 

Neemo Coach

Valmistuin maaliskuussa 2019 Neemo Method Coachiksi. Lue lisää tästä valmennus- ja fasilitointimenetelmästä omalta sivulta klikkaamalla tästä.

 

Yrittäjä

Olen myös koulutukseltani yrittäjä, kävin Rastor-instituutin YAT-tutkinnon 2019-2020. Yrityksen perustin 2014 ja vuodesta 2016 olen toiminut päätoimisena kokoaikaisena yrittäjänä.

 

Psykoterapiakoulutettava

Olen tällä hetkellä perhe- ja pariterapian psykoterapiakoulutuksessa (2022-2025, Jyväskylän yliopisto ja Dialogic).

 

Jäsenyydet ja verkostot

Akavan TAKU ry
ESA – the European Society for Aesthetics
Suomen Estetiikan Seura ry
Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry.
SAPY ry, Suomen analyyttisen psykologian yhdistys, kannatusjäsen
STOry, Suomen työnohjaajat ry
Suomen Kuvataidepsykoterapeuttien Liitto ry
Suomen Yrittäjät ry
Terveyttä kulttuurista Mielenterveysseura ry
Taikusydän-tutkijaverkosto
Arts Health ECRN -tutkijaverkosto

 

Opastan taiteen maailmaan, autan hahmottamaan henkilökohtaisia tai työelämän kuvioita.

 

Kuva tekee intuition näkyväksi, selkiyttää sekä tehostaa oppimista ja viestintää.

 

Yritykseni tarjoaa koulutuksia, joissa opit käyttämään kuvaa ja kuvataiteellista tekemistä juuri sinulle sopivalla tavalla hyvinvoinnin tukena, ja esimerkiksi hoito- ja neuvontatyössä vuorovaikutuksen välineenä, riippumatta siitä ovatko taidemenetelmät ennestään tuttuja. Lue enemmän koulutuksistani täältä.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää

 

johanna@oivallamme.fi

040-4101270

Tarjoan palveluja myös ruotsiksi ja englanniksi.

 

Lataa ilmaiseksi artikkelini

Lue artikkelini ”Empaattisen viestinnän merkitys työhyvinvoinnille, sitoutumiselle ja työnlaadulle” työnohjaajien Osviitta-ammattilehdessä (pdf) »

Artikkelini kirjallisuusluettelo (pdf) »