fbpx

Ruma taide kuvituskuva jossa taideteoriakirjoja ruman taiteen kurssin sivulla

Ruman taiteen kurssi sunnuntaina 1.3.2020!

Kyseessä on mahdollisesti maailman ensi-ilta. Ruma taide? Mikä ruman taiteen kurssi?

 

Mitä ruman taiteen kurssi tarkoittaa?

Ruman taiteen kurssilla laitetaan aivot narikkaan ja ollaan epätäydellisyyden äärellä. Tehdään kuvaa päämääränä mahdollisimman ruma. Sitten tutkitaan yhdessä aikaansaannoksia. Tarjoan erityisen pinkkejä tulkintoja. Päivästä tulee rento ja mielenkiintoinen sekä tietysti luova.

 

Ruma taide

Rumassa estetiikassakin on yhteisen tutkimusmatkan mahdollisuus, hyvin kiinnostava sellainen itse asiassa. Esimerkiksi groteskin estetiikasta on olemassa lähteitä. No, ainakin yksi, mutta uskon löytäväni enemmänkin (tiedän siis niitä olevan ja kaivan teille lainauksia). Huumori on kyllä konseptissa vahvasti läsnä, mutta emme unohda syvällisiä taideteoreettisia tulkintojakaan. Tässä esimakua:

C. G. Jungin mukaan ”visionäärinen taide” on outoa ja merkityksellistä, sen lähde on ajattomissa syvyyksissä, alkukokemuksissa. Visionäärinen taide voi olla ”lumoavaa, demonista ja groteskia”. Se voi räjäyttää kappaleiksi ”arvojen ja esteettisen muodon standardit”. Toisaalta se voi olla jotain sanoinkuvaamattoman kaunista.

Lähteet: Jung, Carl G. 1971/1930: ”Psychologie und Dichtung” Teoksessa: Gesammelte Werke: Fünfzehnter Band: Über das Phänomen des Geistes in Kunst und Wissenschaft. Olten: Walter-Verlag AG. 97–120, tarkemmin s. 102–104 ja 2001/1966: The Spirit in Man, Art and Literature. Hull, R.F.C. (trans.). London and New York: Routledge, s.104–106.

 

Vastavoimaa suorittamiselle

 

Ruman taiteen kurssi on vastavoimaa suorittamiselle ja taiteen tuomista lähelle. Kuvataiteellinen ilmaisu kuuluu kaikille, ei vain niille jotka kokevat ”osaavansa”. Lähitaidehistoriassa on mietitty korkean ja matalan taiteen raja-aitoja, mutta nyt ne kaadetaan karnevalistisesti rumalla näkökulmalla, joka voi jopa olla joidenkin nykytaideteosten päämäärä, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?

 

Omat rumat taidekokemukset mukaan

Eli tehdään rumaa taidetta ja tulkitaan rumaa taidetta, eikä pelkästään omia tuotoksia. Jokainen osallistuja saa tuoda mukanaan jonkin taideteoskuvan tai pari, tutkimme yhdessä kuvia sellaisista taideteoksista, jotka olemme kokeneet rumina. Pakko ei ole tällaisia tuoda mukanaan, mutta mahdollisuuden voi käyttää. Teokset voivat olla minkälaisia tahansa ja ne voi tuoda mukanaan joko printteinä tai näyttää ruudulta, tai sitten kuvailla. Lupaan tuoda joka tapauksessa itse esimerkkejä niin sanotuista rumista taideteoksista kurssille ja analysoida ne perusteellisesti.

 

Käytännön yksityiskohdat

Ruman taiteen kurssipäivä sunnuntaina 1.3.2020 klo 10:30-15:45 Karjalatalolla, Käpylänkuja 1, Helsinki. Päivän aikana pidetään omakustanteinen lounastauko ja kahvitaukoja. Kahvitaukojen tarjoilu kuuluu hintaan.

Hinta 170 euroa per henkilö (sis. alv. 24 %), joka sisältää kaikki materiaalit ja analyysit, sekä kahvitarjoilut.

 

Ilmoittaudu mukaan ja pian tiedät mitä on ruma taide!

Ilmoittaudu torstaihin 13.2.2020 28.2.2020 mennessä joko sähköpostitse johanna@oivallamme.fi, puhelimitse 0404101270 tai lomakkeella alla. Kurssi toteutuu, vielä on paikkoja!

Mukaan mahtuu maksimissaan 15 henkilöä.

Tervetuloa tekemään ja tulkitsemaan rumaa taidetta!

 

Peruutusehdot

Kurssille osallistumisen voi peruuttaa 13.2.2020 mennessä.

 

Kurssipäivän voi hankkia myös toiselle henkilölle lahjaksi, mainitse siitä varatessasi, esimerkiksi alla olevan ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kentässä. Jos päivä ei lahjansaajan kalenteriin sovikaan, osallistumisen voi joko perua 13.2.2020 mennessä, tai vaihtaa lahjakorttiin.

Kun olet ilmoittautunut tai ilmoittanut henkilön kurssille, vahvistan ilmoittautumisen sähköpostitse, ja lähetän laskun noin kaksi viikkoa ennen, eli allaolevaan lomakkeeseen kirjataan maksajan sähköposti. En luovuta tietoja kolmansille osapuolille enkä lähetä markkinointisähköpostia ilman suostumusta.

 

 

Ilmoittautumislomake – Ruman taiteen kurssi sunnuntaina 1.3.2020 Helsingissä

 

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

Lue lisää palveluistanijohanna wahlbeck kuvassa ruma taide kurssin sivun kuvitusta

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Taidematkat lähelle ja kauas

Taidealan valmennukset ja palvelutuotteistaminen

Lue lisää minusta ja referensseistä täältä.