fbpx

Hyvän mielen kurssi - Rento kuva kuvituskuva verkkokurssi

Rento kuva – Personal Training -paketti! Hyvän mielen kurssi & valmennus verkossa

 

Pitäisi sitä ja pitäisi tätä… Murheille ei näy loppua… Miten päästä keskittymään johonkin positiiviseen ja rentoutua? Miten saada uusia näköaloja elämään?

Lisää hyvinvointiasi, päästä irti stressistä ja tule piristävälle Rento kuva -kurssille! Aiemmat osallistujat ovat kutsuneet tätä helpoksi ja kivaksi hyvän mielen kurssiksi.

Rento kuva -kurssilla tutustut omaan kuvamaailmaasi, symboleiden maailmaan, ja opit käyttämään kuvakieltäsi tavoitteiden saavuttamiseen.

Mitään ei tarvitse osata ja tarvikkeidenkin osalta luovuutta voi käyttää. Kokeilet tutkitusti rentouttavia kuvaharjoituksia pienellä kynnyksellä huumoria unohtamatta.

Ilmoittaudu sivun alalaidan lomakkeella tai lue lisää ensin

 

Hyvän mielen kurssi: Rento kuva -verkkokurssi yksilöille – kuvallinen Personal Training -paketti

Haluatko kartuttaa omia voimavarojasi rentouttavan taiteellisen työskentelyn avulla? Haluatko oppia kertomaan kuvin tai käyttää kuvallista ilmaisua itsereflektoinnin apuna tai rentoutumiseen?

Rentouttavan kuvailmaisun kursseilla testataan yhdessä kuvailmaisullisia tapoja rentoutumiseen piirtäen, maalaten ja valokuvaten sekä muotoillen. Mitään aiempia taitoja ei tarvita, ei rentoutumisen eikä piirtämisen puolelta.

Rentoutuminen ja stressinhallinta ovat ajankohtaisia tarpeita, joihin ihmisen sisäinen kuvallisuus voi vastata. Rento kuva -kurssilla kokeillaan erilaisia tutkitusti rentouttavia piirustus- ja maalaustapoja kehittelemieni tehtävien kautta.

Hyvän mielen kurssi

 • Tavoitteena on oppia joutilaisuuden jaloa taitoa ja saada lisää luovuutta, ideoita, itseymmärrystä sekä keinoja päästä omiin tavoitteisiin. Tavoitteena ei ole tekninen kuvailmaisun opettelu, vaikka sellaistakin oppimista voi tapahtua sivutuotteena
 • Opit kuvallista itseilmaisua ja tekniikoita tutkien ja kokeillen, sekä oppia tapoja kuvallisen ilmaisun rentouttavaan toteuttamiseen itselle sopivalla tavalla kurssin jälkeenkin
 • Maalataan, piirretään, muotoillaan ja valokuvataan eri tekniikoilla omaan tahtiin kurssin videoita katsoen, silloin kun sinulle sopii
 • Tekniikoita opetetaan tarvittavalla tavalla yksilötapaamisissa, voit myös kysyä kurssilaisten omassa Facebook-ryhmässä mitä tahansa aiheeseen liittyvää
 • Yksilötapaamisissa mahdollisuus tulkintanäkökulmiin ja syvempään Rennon kuvan taustatekijöiden tarkasteluun, kuten yleismaailmallisten symboleiden merkitysten tutkimiseen, lisäksi teetän visuaalisen rentoutusharjoituksen
 • Tutustutaan omaan kuvalliseen maailmaan ja ilmaisuun
 • Kokeilet tutkitusti rentouttavia kuvallisia tehtäviä
 • Rentoudut maalaten ja piirtäen, valokuvaten, muotoillenkin
 • Tavoitteena on oppia kuvallista itseilmaisua ja tekniikoita tutkien ja kokeillen sekä oppia tapoja kuvallisen ilmaisun rentouttavaan toteuttamiseen itselle sopivalla tavalla

 

Rentoutuminen ja stressinhallinta – Ratkaisuna hyvän mielen kurssi: Rento kuva – Personal Training

 

6-3: Kuusi videolla annettavaa tehtävää ja kolme puolen tunnin verkkotapaamista

Rento kuva – Personal Training -paketin tarjoushinta on 179,90 € / hlö per kurssi (sis. alv. 24 %), hinta sisältää 6 videota, jotka saat linkkeinä sähköpostiisi. Videoilla annan tehtävät. Yhden videon kesto max. puoli tuntia. Tehtävät voit tehdä silloin kun sinulle sopii, sillä tavalla kuin sinulle sopii, nopeasti tai hitaasti.

3 yksilötapaamista toteutetaan verkossa videopuheluna tai halutessasi puhelimitse. Yhden tapaamisen kesto on puoli tuntia (30 minuuttia). Kurssi käydään sinun tahdissasi eli saat päättää kuinka lähelle toisiaan kalenteroimme tapaamiset, ne voivat olla kerran viikossa tai sitten kerran kuussa.

rento kuva kurssikonseptin kuva

Yksilötapaamisissa voit keskustella aiheista ja tehtävistä ohjatusti. Tarvittaessa ja pyydettäessä myös tekniikoita opetetaan etänä tapaamisissa. Halutessasi voit näyttää tekemiäsi kuvia ja kuulla analyysejäni niistä (ei huolta, en näe sieluun, mutta voin tarjoilla yleismaailmallisen kuvasymboliikan tuntemuksen ja ammattitaustani kautta näkökulmia). Voin tapaamisissa teettää myös visuaalisen rentoutusharjoituksen.

Kenelle Rento kuva – Personal Training sopii?

Paketti soveltuu kaikille, joilla on motivaatiota ilmaista itseään kuvallisesti ja halua oppia tätä kautta lisäkeinoja rentoutumiseen, voimaantumiseen ja luovuuden lisäämiseen. Aiempi oma taiteellinen suuntautuminen ei ole millään tapaa välttämätöntä. Sinulle, jolle rentoutuminen ja stressinhallinta ovat ajankohtaisia asioita. Sinulle, joka haluat käyttää kuvallisuuttasi tavoitteellisesti.

Jos olet aiemmin käynyt jonkun Rento kuva -kurssin, kerro siitä ilmoittautuessa, halutessa voit saada sellaiset tehtävät, joita et ole toteuttanut aiemmin. Eli sisältö ei ole kertausta, ellet halua sen sitä olevan.

Personal Training -paketilla voit myös koska vain tehostaa Rento kuva – Mielikuvien kuntosalin treenaustasi.

Mitä hyötyä tästä on?

 • Tutustut omaan kuvakieleesi ja voit käyttää oppimaasi esimerkiksi vahvistamalla jaksamistasi stressaavissa tilanteissa
 • Saat lisää luovuutta, joutilaisuutta (joka on luovuuden edellytys!) ja idearikkautta
 • Olet oppinut erilaisia kokoomiani tutkittuja kuvaharjoituksia, jotka rentouttavat
 • Opit tunnistamaan ja käsittelemään tunteita kuvien avulla
 • Opit vahvistamaan positiivisia tunteita kuvallisen ilmaisun avulla
 • Sinulla on nyt väline, jolla pääset käsiksi esimerkiksi stressitunteisiin, vaikka järki ja ajatukset pyörittäisivät noidankehää ruokkien stressiä, koska kuva menee suoraan tunteisiin
 • Sinulla on kuvallisia välineitä tunnistaa tavoitteesi ja saavuttaa ne
 • Saat piristystä ja uusia näköaloja elämääsi

 

Mitä tämä paketti ei ole

 • Tämä Personal Training -paketti ei ole kuvataideterapia-prosessi, vaikka sillä voi olla auttavia ja hyvää tekeviä eli terapeuttisia vaikutuksia. Jos kaipaat kuvataideterapiaa, klikkaa lukemaan siitä tästä.
 • Tämä ei myöskään ole tekninen kuvaamataidon kurssi, vaikka voin tekniikan suhteenkin vinkkejä tarvittaessa antaa.
 • Toteutus ei ole ryhmämuotoinen eikä jatkuva. Jos kaipaat tehtäviä kaksi kertaa kuussa pidemmällä aikajaksolla ja ryhmätapaamismahdollisuuksia, klikkaa tästä lukemaan Rento kuva – Mielikuvien kuntosalista. Kun rentoja kuvaharjoituksia ottaa pikku hiljaa osaksi arkea hyvinvointi lisääntyy pitkäjänteisesti.

 

Taustaa

Rentoutuminen ja stressinhallinta Rento kuva -verkkokurssin opettaja Johanna Wahlbeck kuvassaKun olin pieni piirsimme veljeni kanssa joulukorttikuvia lattialla ja yhtä äkkiä tajusin, että on paljon rennompaa ja nautinnollisempaa piirtää miettimättä sitä miltä kuva muista näyttää, onko kuusi kuusen näköinen tai onko kuva sellainen minkälaisia muutkin tekevät.

Sittemmin lähdin kouluttautumaan sekä taiteen tekemiseen että teoriaan ja päädyin työskentelemään yli vuosikymmenen taidemuseolla taidekasvatustyötä tehden. Taidefilosofian graduni käsitteli kuvasymboliikkaa jungilaisesta näkökulmasta. Halusin yhdistää vielä enemmän kuvien voiman ja tutkimustulosten käytäntöön viemistä ja kouluttauduin kuvataideterapeutiksi sekä työnohjaajaksi. Tuleva väitöskirjani tutkii kuvien virkistäviä vaikutuksia. Taustastani johtuen voin tarjota menetelmiä, jotka pohjaavat sekä laajaan kuvallisuuteen liittyvään työkokemukseeni että tutkittuun kuvallisuuteen liittyvään tietoon.

”Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti”

Stressin selättäminen on vaikeaa, kuten siihen liittyviin tunteisiin tarttuminen. Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti, jo pelkästään stressiaiheen kuvittaminen auttaa ja lievittää stressiä (Huet & Holttum 2016).

Kuva on enemmän kuin tuhat sanaa, kuten sanomme usein. Usein koemme suorituspaineita kuvallisen ilmaisun edessä, takaraivossamme kenties kuvaamataidon tunnin suorituspaineet tai se, mitä joku joskus sanoi piirtämästämme, tai ehkä emme pidä itseämme niin sanottuna ”hyvänä” piirtäjänä, tai ole paljoa elämässämme piirtäneet.

Riippumatta siitä, mikä tästä koskettaa sinun kokemusmaailmaasi, olet aina tarpeeksi hyvä piirtämään ja maalaamaan ainutlaatuisella yksilöllisellä tavallasi. Kuvallinen itseilmaisu tuottaa iloa ja ahaa-elämyksiä!

Tehdäkseen kehittelemiäni rentouttavia kuvaharjoituksia ei tarvitse ”osata” mitään ja tarvikkeidenkaan ei tarvitse olla mitenkään ihmeellisiä tai taiteilijatarvikekaupasta hankittuja.

Uskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli? Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen? Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Olisiko tämä hyvän mielen kurssi jotain sellaista mitä kaipaisit näinä kummallisina aikoina?

Lämpimästi tervetuloa oivaltamaan yhdessä enemmän! Tilaa paketti sivun alalaidan lomakkeella!

Kiinnostaako sinua yhteisöllinen jatkuva oppiminen, luitko jo Rento kuva – Mielen kuntosalista? Klikkaa sinne tästä tai jatka Personal Training -paketin kuvauksen lukemista.

Mitä muut ovat sanoneet Rento kuva -sisällöistä?

 

Hyvän mielen kurssi Rento kuva verkkokurssin kuvituskuva Johanna Wahlbeck
Kudon tässä symbolisia kuvamerkityksiä rentoutta avittamaan… Kuva: Ella Tommila
”Helppoa ja kivaa”

 

”Hyvän mielen kurssi”

 

”Rentoa iloa, syvällisiä oivalluksia itsestä. Rentoja värejä ja viivoja omaan arkeen!”

 

”Lempeä, mutta inspiroiva ohjaustyyli. Ammatillinen ote”

 

”Rento kuva-kurssit ovat jokaiselle suositeltavia rennon elämän ja rennon mielen apureita.”

 

”Leikkimistä kuvan kanssa, hauskaa, kevyttä,kuitenkin syvällistä.
Päivän tehtäviä Johanna pohjusti kiinnostavasti historia-, teoria- ja estetiikkatiedoin.
Opin paljon uutta siitä,miten kuvia käytetään ja on käytetty eri puolella maailmaa osana arkisiakin rituaaleja.
Tämä toinen osallistumiskertani asetti ekan ihan uuteen, syvempään perspektiiviin. Vasta ollessani uudelleen kuvan kanssa toiminnassa tällä tavoin, ymmärsin, mitä edellisellä kerralla tekemäni kuvat kertoivatkaan silloisesta elämäntilanteestani.
Suosittelen kaikille, jotka haluavat luovan leikin kautta yhtäkkiä syvälle iskevän itseymmärryksen!” Laura, 38 v., opettaja

 

 

Hinta ja peruutusehdot

 • Rento kuva – Personal Training -paketin hinta on on nyt 179,90 € (sis. alv 24 %) /hlö/kurssi
 • Hinta sisältää valmennuksen (6 itsenäisesti toteutettavaa tehtävää ja 3 puolen tunnin yksilötapaamista verkossa)
 • Yksilötapaamisten (á 30 min) ajat sovitaan erikseen ilmoittauduttuasi
 • Yksilötapaamiset sovitaan toteutettaviksi kolmen kuukauden sisällä ilmoittautumisesta (poikkeuksista voidaan sopia erikseen tarvittaessa)
 • Ilmoittautumisen jälkeen lähetän laskun pdf-muodossa sähköpostitse
 • Saat sähköpostiisi pian sen jälkeen ensimmäisen tehtävävideolinkin
 • Tehtävät voit tehdä itsenäisesti silloin kun sinulle sopii
 • Halutessasi pääset myös mukaan Rento kuva -Facebook-ryhmään
 • Kerro ilmoittautumisen yhteydessä jos sinulla on jotain erityistoiveita
 • Voit peruuttaa Rento kuva – Personal Training -paketin niin kauan kun et ole saanut palveluun kuuluvia linkkejä sähköpostiisi
 • Voit ostaa Rento kuva – Personal Training -paketin myös lahjaksi
 • Palvelu on tarjolla toistaiseksi

 

Jos olet osallistunut Rento kuva -kurssille aiemmin, voin antaa sinulle halutessasi sellaiset tehtävät, joita et ole vielä tehnyt.

 

Tehtäväotsikoita, joista voit halutessasi valita tai pyytää minua valitsemaan puolestasi

 • ”Rento tavoitekuva mistä vain”
 • ”Helppo rentoutuspiirustus”
 • ”Sisään- ja ulospäinkääntyneisyys”
 • ”Oma värityskuva”
 • ”Leikkisyys rentoutumisen avuksi”
 • ”Mandala”
 • ”Valjasta lempivärisi rentouden palvelukseen”
 • ”Hengitysharjoituksesta kuvaharjoitukseen”
 • ”Tulevaisuus rennoksi”
 • ”Rentoutta valokuvaamalla”

 

 

Tilaa Rento kuva – Personal Training -paketti:

 

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

Kysyttävää kursseista tai rentoutumisesta ja stressinhallinnasta kuvallisen ilmaisun avulla? Ota yhteyttä! 

Jos haluat tällä kertaa vain tilata sähköpostiisi ilmaiset Pinkit taidevinkit, klikkaa tästä.

Lue lisää palveluistani: