fbpx

Rentoutuminen ja stressinhallinta - Rento kuva kuvituskuva verkkokurssi

Rentoutuminen ja stressinhallinta kuvallisen ilmaisun avulla – Rento kuvaverkkokurssi on täällä!

 

Uskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli? Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen? Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Rento kuva -kurssilla tutustut omaan kuvamaailmaasi, symboleiden maailmaan, ja opit käyttämään kuvakieltäsi tavoitteiden saavuttamiseen.

Pitäisi sitä ja pitäisi tätä… Murheille ei näy loppua… Miten päästä keskittymään johonkin positiiviseen ja rentoutua? Miten saada uusia näköaloja elämään?

Päästä irti stressistä ja tule mukaan piristävälle Rento kuva -kurssille! Aiemmat osallistujat ovat kutsuneet tätä helpoksi ja kivaksi hyvän mielen kurssiksi.

Olisiko tämä jotain sellaista mitä kaipaisit näinä kummallisina aikoina?

Mitään ei tarvitse osata ja tarvikkeidenkin osalta luovuutta voi käyttää. Kokeillaan tutkitusti rentouttavia kuvaharjoituksia pienellä kynnyksellä huumoria unohtamatta.

Taustaa

Rentoutuminen ja stressinhallinta Rento kuva -verkkokurssin opettaja Johanna Wahlbeck kuvassaKun olin pieni piirsimme veljeni kanssa joulukorttikuvia lattialla ja yhtä äkkiä tajusin, että on paljon rennompaa ja nautinnollisempaa piirtää miettimättä sitä miltä kuva muista näyttää, onko kuusi kuusen näköinen tai onko kuva sellainen minkälaisia muutkin tekevät.

Sittemmin lähdin kouluttautumaan sekä taiteen tekemiseen että teoriaan ja päädyin työskentelemään yli vuosikymmenen taidemuseolla taidekasvatustyötä tehden. Taidefilosofian graduni käsitteli kuvasymboliikkaa jungilaisesta näkökulmasta. Halusin yhdistää vielä enemmän kuvien voiman ja tutkimustulosten käytäntöön viemistä ja kouluttauduin kuvataideterapeutiksi sekä työnohjaajaksi. Tuleva väitöskirjani tutkii kuvien virkistäviä vaikutuksia. Taustastani johtuen voin tarjota menetelmiä, jotka pohjaavat sekä laajaan kuvallisuuteen liittyvään työkokemukseeni että tutkittuun kuvallisuuteen liittyvään tietoon.

”Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti”

Stressin selättäminen on vaikeaa, kuten siihen liittyviin tunteisiin tarttuminen. Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti, jo pelkästään stressiaiheen kuvittaminen auttaa ja lievittää stressiä (Huet & Holttum 2016).

Kuva on enemmän kuin tuhat sanaa, kuten sanomme usein. Usein koemme suorituspaineita kuvallisen ilmaisun edessä, takaraivossamme kenties kuvaamataidon tunnin suorituspaineet tai se, mitä joku joskus sanoi piirtämästämme, tai ehkä emme pidä itseämme niin sanottuna ”hyvänä” piirtäjänä, tai ole paljoa elämässämme piirtäneet.

Riippumatta siitä, mikä tästä koskettaa sinun kokemusmaailmaasi, olet aina tarpeeksi hyvä piirtämään ja maalaamaan ainutlaatuisella yksilöllisellä tavallasi. Kuvallinen itseilmaisu tuottaa iloa ja ahaa-elämyksiä!

Tehdäkseen kehittelemiäni rentouttavia kuvaharjoituksia ei tarvitse ”osata” mitään ja tarvikkeidenkin osalta luovuutta voi käyttää.

Olisiko tämä jotain sellaista mitä kaipaisit näinä kummallisina aikoina?

Lämpimästi tervetuloa oivaltamaan yhdessä enemmän Rento kuva -verkkokurssille!

Kiinnostaako sinua yhteisöllinen jatkuva oppiminen, luitko jo jatkuvasta yhteisöllisestä Rento kuva -kurssista? Klikkaa sinne tästä tai jatka yksilökurssin kuvauksen lukemista.

 

Rentoutuminen ja stressinhallinta – Ratkaisuna Rento kuva -verkkokurssi

 

rento kuva kurssikonseptin kuva6-3: Kuusi videolla annettavaa tehtävää ja kolme puolen tunnin verkkotapaamista kanssani

Rento kuva -yksilöverkkokurssin tarjoushinta on nyt aluksi 179,90 € / hlö per kurssi (sis. alv. 24 %), hinta sisältää 6 videota, jotka saat linkkeinä sähköpostiisi. Videoilla annan tehtävät. Yhden videon kesto max. puoli tuntia. Tehtävät voit tehdä silloin kun sinulle sopii, sillä tavalla kuin sinulle sopii, nopeasti tai hitaasti.

6 videon lisäksi hinta sisältää 3 yksilötapaamisessa kanssani verkossa videopuheluna tai halutessasi puhelimitse. Yhden tapaamisen kesto on puoli tuntia (30 minuuttia).

Yksilötapaamisissa voit keskustella aiheista ja tehtävistä ohjatusti. Tarvittaessa ja pyydettäessä myös tekniikoita opetetaan etänä tapaamisissa. Halutessasi voit näyttää tekemiäsi kuvia ja kuulla analyysejäni niistä (ei huolta, en näe sieluun, mutta voin tarjoilla yleismaailmallisen kuvasymboliikan tuntemuksen ja ammattitaustani kautta näkökulmia). Voin tapaamisissa teettää myös rentoutusharjoituksia.

 

Rento kuva -verkkokurssi yksilöille

Haluatko kartuttaa omia voimavarojasi rentouttavan taiteellisen työskentelyn avulla? Haluatko oppia kertomaan kuvin tai käyttää kuvallista ilmaisua itsereflektoinnin apuna tai rentoutumiseen?

Rentouttavan kuvailmaisun kursseilla testataan yhdessä kuvailmaisullisia tapoja rentoutumiseen piirtäen, maalaten ja valokuvaten sekä muotoillen. Mitään aiempia taitoja ei tarvita, ei rentoutumisen eikä piirtämisen puolelta.

Rentoutuminen ja stressinhallinta ovat ajankohtaisia tarpeita, joihin ihmisen sisäinen kuvallisuus voi vastata. Rento kuva -kurssilla kokeillaan erilaisia tutkitusti rentouttavia piirustus- ja maalaustapoja kehittelemieni tehtävien kautta.

 • Tavoitteena on oppia kuvallista itseilmaisua ja tekniikoita tutkien ja kokeillen, sekä oppia tapoja kuvallisen ilmaisun rentouttavaan toteuttamiseen itselle sopivalla tavalla kurssin jälkeenkin
 • Maalataan, piirretään ja valokuvataan eri tekniikoilla omaan tahtiin kurssin videoita katsoen, silloin kun sinulle sopii
 • Tekniikoita opetetaan tarvittavalla tavalla yksilötapaamisissa, voit myös kysyä kurssilaisten omassa Facebook-ryhmässä
 • Yksilötapaamisissa mahdollisuus tulkintanäkökulmiin ja syvempään Rennon kuvan taustatekijöiden tarkasteluun, kuten yleismaailmallisten symboleiden merkitysten tutkimiseen
 • Tutustutaan omaan kuvalliseen maailmaan ja ilmaisuun
 • Kokeilet tutkitusti rentouttavia kuvallisia tehtäviä
 • Rentoudut maalaten ja piirtäen, valokuvaten, muotoillenkin
 • Tavoitteena on oppia kuvallista itseilmaisua ja tekniikoita tutkien ja kokeillen sekä oppia tapoja kuvallisen ilmaisun rentouttavaan toteuttamiseen itselle sopivalla tavalla

Kenelle tämä verkkokurssi sopii?

Kurssi soveltuu kaikille, joilla on motivaatiota ilmaista itseään kuvallisesti ja halua oppia tätä kautta lisäkeinoja rentoutumiseen ja voimaantumiseen. Aiempi oma taiteellinen suuntautuminen ei ole millään tapaa välttämätöntä. Sinulle, jolle rentoutuminen ja stressinhallinta ovat ajankohtaisia asioita.

Jos olet aiemmin käynyt jonkun Rento kuva -kurssin, kerro siitä ilmoittautuessa, halutessa voit saada sellaiset tehtävät, joita et ole toteuttanut aiemmin. Eli kurssi ei ole kertausta, ellet halua sen sitä olevan.

Mitä hyötyä tästä on?

 • Tutustut omaan kuvakieleesi ja voit käyttää oppimaasi esimerkiksi vahvistamalla jaksamistasi stressaavissa tilanteissa
 • Olet oppinut erilaisia kokoomiani tutkittuja kuvaharjoituksia, jotka rentouttavat
 • Opit tunnistamaan ja käsittelemään tunteita kuvien avulla
 • Opit vahvistamaan positiivisia tunteita kuvallisen ilmaisun avulla
 • Sinulla on nyt väline, jolla pääset käsiksi esimerkiksi stressitunteisiin, vaikka järki ja ajatukset pyörittäisivät noidankehää ruokkien stressiä, koska kuva menee suoraan tunteisiin
 • Saat piristystä ja uusia näköaloja elämääsi

Mitä muut ovat sanoneet Rento kuva -sisällöistä?

”Helppoa ja kivaa”
”Hyvän mielen kurssi”
”Rentoa iloa, syvällisiä oivalluksia itsestä. Rentoja värejä ja viivoja omaan arkeen!”
”Lempeä, mutta inspiroiva ohjaustyyli. Ammatillinen ote”
”Rento kuva-kurssit ovat jokaiselle suositeltavia rennon elämän ja rennon mielen apureita.”

 

 

”Leikkimistä kuvan kanssa, hauskaa, kevyttä,kuitenkin syvällistä.
Päivän tehtäviä Johanna pohjusti kiinnostavasti historia-, teoria- ja estetiikkatiedoin.
Opin paljon uutta siitä,miten kuvia käytetään ja on käytetty eri puolella maailmaa osana arkisiakin rituaaleja.
Tämä toinen osallistumiskertani asetti ekan ihan uuteen, syvempään perspektiiviin. Vasta ollessani uudelleen kuvan kanssa toiminnassa tällä tavoin, ymmärsin, mitä edellisellä kerralla tekemäni kuvat kertoivatkaan silloisesta elämäntilanteestani.
Suosittelen kaikille, jotka haluavat luovan leikin kautta yhtäkkiä syvälle iskevän itseymmärryksen!” Laura, 38 v., opettaja

 

Mitä tämä kurssi ei ole
 • Tämä kurssi ei ole kuvataideterapia-prosessi, vaikka sillä voi olla auttavia ja hyvää tekeviä eli terapeuttisia vaikutuksia. Jos kaipaat kuvataideterapiaa, klikkaa lukemaan siitä tästä.
 • Tämä kurssi ei myöskään ole tekninen kuvaamataidon kurssi, vaikka voin tekniikan suhteenkin vinkkejä tarvittaessa antaa.
 • Kurssi ei ole ryhmämuotoinen eikä jatkuva. Jos kaipaat tehtäviä kaksi kertaa kuussa pidemmällä aikajaksolla ja ryhmätapaamismahdollisuuksia, klikkaa tästä lukemaan jatkuvasta ryhmämuotoisesta Rento kuva -kurssista. Kun rentoja kuvaharjoituksia ottaa pikku hiljaa osaksi arkea hyvinvointi lisääntyy pitkäjänteisesti.

 

Hinta ja peruutusehdot

 • Verkkokurssin hinta on on nyt 179,90 € (sis. alv 24 %) /hlö/kurssi
 • Hinta sisältää opetuksen (6 itsenäisesti toteutettavaa tehtävää ja 3 puolen tunnin yksilötapaamista verkossa)
 • Yksilötapaamisten (á 30 min) ajat sovitaan erikseen ilmoittauduttuasi
 • Ilmoittautumisen jälkeen lähetän laskun pdf-muodossa sähköpostitse
 • Saat sähköpostiisi pian sen jälkeen ensimmäisen tehtävävideolinkin
 • Tehtävät voit tehdä itsenäisesti silloin kun sinulle sopii
 • Kurssiin kuuluvat yksilötapaamiset sovitaan toteutettaviksi kolmen kuukauden sisällä ilmoittautumisesta (poikkeuksista voidaan sopia erikseen tarvittaessa)
 • Halutessasi pääset myös mukaan Rento kuva -Facebook-ryhmään
 • Kerro ilmoittautumisen yhteydessä jos sinulla on jotain erityistoiveita
 • Voit peruuttaa Rento kuva -yksilöverkkokurssin niin kauan kun et ole saanut palveluun kuuluvia linkkejä sähköpostiisi
 • Voit ostaa Rento kuva -yksilöverkkokurssin myös lahjaksi
 • Palvelu on tarjolla toistaiseksi

Jos olet osallistunut Rento kuva -kurssille aiemmin, voin antaa sinulle halutessasi sellaiset tehtävät, joita et ole vielä tehnyt.

Kysyttävää kursseista tai rentoutumisesta ja stressinhallinnasta kuvallisen ilmaisun avulla? Ota yhteyttä! 

Jos haluat tällä kertaa vain tilata sähköpostiisi ilmaiset Pinkit taidevinkit, klikkaa tästä.

 

 

Ilmoittaudu Rento kuva -yksilöverkkokurssille:

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

Lue lisää palveluistani: