Taidematkat Kuvassa värikäs tunnelmaa taidematkalla kuvastava abstrakti maalaus

Taidematkat asiantuntijan opastamana

Kiinnostavatko taidematkat? Järjestän erityisesti moderniin ja nykytaiteeseen keskittyviä taidenäyttelyretkiä, joilla taideasiantuntija on koko ajan läsnä ryhmän vetäjänä ja oppaana.

taidematka kuvituskuvaHaluaisitko lähteä nauttimaan taiteesta esimerkiksi Turkuun taideasiantuntijan alusta loppuun opastamalla ja suunnittelemalla taidenäyttelyretkellä? Tai kauemmas, esimerkiksi Italiaan Venetsian biennaalin kansainväliseen nykytaidekatselmukseen, tai vaikka Mäntän kuvataideviikoille kesällä, mutta tarvitsisit opasta siellä tai ennen matkaa? Tai tarvitsetko kävelyopasta Helsingin keskustan näyttelyihin?

Saat enemmän aikaa itsellesi kun järjestän kaiken puolestasi.

”Kaikki on valmiiksi mietitty ja itse voi vain keskittyä taiteesta nauttimiseen” (Taidematka-asiakas)

Sen sijaan, että vain veisin teidät määränpäähän, analysoin lisäksi päivän sisällön ja opastan teitä sekä matkalla että kohdenäyttelyissä, punaista lankaa unohtamatta. Ennen yrittäjäksi hyppäämistäni toimin vuosikymmenen taidemuseo-oppaana, suunnittelin ja toteutin opastuksia päätyökseni. Näin ollen olikin luontevaa laajentaa taideopasosaamista yrittäjänä taidematkojen muodossa.

Saat taiteesta irti enemmän taideasiantuntijan opastamilla taidematkoilla. Taiteentuntijuutesi kasvaa rennolla ja kiireettömällä tavalla.

”Tyyli opastaa on sopivan täyteläinen ja asiapitoinen. Päivään oli saatu mahtumaan todella runsas, mielenkiintoinen ja toisistaan poikkeava tarjonta, mutta kiireen tuntua ei silti ollut.” (Toinen taidematkaaja)

 

Tulevat taidematkat 2020 aikajärjestyksessä, lähdöt pääkaupunkiseudulta

 

 • Taidematkan voi hankkia myös toiselle henkilölle lahjaksi, mainitse siitä varatessasi, esimerkiksi taidematkan sivulla olevan ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kentässä. Jos päivä ei lahjansaajan kalenteriin sovikaan, taidematkan voi joko perua ko. taidematkan sivulla ilmoitettuun päivämäärään mennessä, tai vaihtaa toiseen taidematkaan (jolloin mahdollinen hintaero laskutetaan erikseen)
 • Myös lapset ovat tervetulleita mukaan! Yli 4-vuotiaat lapset saavat usein nykytaiteesta irti jopa enemmän kuin aikuiset!
 • Varmistan ilmoittautumisen sähköpostitse, ja lähetän kotimaan taidematkojen tapauksessa laskun noin kaksi viikkoa ennen matkaa. Ilmoittautumislomakkeeseen kirjataan maksajan sähköposti
 • En luovuta tietoja kolmansille osapuolille enkä lähetä markkinointisähköpostia ilman suostumusta, ks. tietosuojaselosteeni

 

 

2020 tulossa muun muassa seuraavat taidematkakokonaisuudet, lähdöt pääkaupunkiseudulta:

 

 

 • Tampereen taidematka sunnuntaina 29.3.2020

   

 • Taidematka Mäntän kuvataideviikoille sunnuntaina 14.6.2020

   

 • Taidematka Taidekeskus Salmelaan keskiviikkona 29.7.2020, jonka illassa klo 19:00 konsertti, solisteina Waltteri Torikka ja Maria Ylipää, musiikista vastaa Salmela Festival Orchestra

 • Taidematkakokonaisuus englanniksi 2.8.-5.8.2020: The official Post Tour Programme of the IAC (International Academy of Ceramics) Congress and General Assembly 2020, eli kansainvälisen keramiikka-akatemian Suomessa järjestettävän kongressin jälkeen toteutettava keramiikka-aiheinen taidematkakokonaisuus, jonka kieli on englanti. Vieraillaan Helsingistä käsin muun muassa Fiskarsissa ja Turussa

 • Berliinin taidematka lauantaista 3.10.2020 tiistaihin 6.10.2020

 • Lisätietoja seuraa

 • Hyvää joulua 2019 ja uudelle vuosikymmenelle siirtymistä!

 

 

Taidematka Venetsiaan Venetsian biennaaliin 2019 kuvituskuva vuodelta 2017
Venetsia. Kuva: Johanna Wahlbeck Oy

 

 • Taidematkat ovat pinkillä fokuksella – rennosti, mutta asiasisältöä unohtamatta – opastetut

   

 • Tule mukaan piristäville taidematkoille!

  Lue lehtijuttu täältä, jossa aiheena marraskuinen Turun taidematka vuoden 2017 lopussa.

  Venetsian taidematka on toteutettu 2017 ja 2019 (Johanna Wahlbeck Oy:n kanssa yhteistyössä EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja matkatoimisto Kon-Tiki Tours.), ja mahdollisesti tulossa taas 2021, tässä välissä muita taidematkoja. Katso kuvia Venetsian taidematkalta Facebook-sivulta, klikkaa sinne sivun alalaidan some-ikoneista. Ensimmäinen Venetsian biennaalin taidematka toteutettiin 2017, lue siitä ja unelmien toteutumisesta blogista klikkaamalla tästä, alla taidematkalaisten palautetta:

  ”Ohjelma oli juuri sitä, mitä hain tältä matkalta.”
  ”Matka oli onnistunut, matkanjohtaja asiantunteva ja miellyttävä, kohde upea”
  ”Hyvä ja monipuolinen ohjelma, joka antoi mahdollisuuden myös omille kohteille”
  ”Erinomainen taidematka”

 • Tulossa

  Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta
  Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta
   • Sarvisalo, tutustumista Zabludowiczin kokoelmaan, ajankohta selviää myöhemmin. Tuoreimman infon mukaan mahdollisuutta vierailuun ei ollut 2018 eikä 2019. Edellisen kerran vierailimme tässä kohteessa 2017. Zabludowiczilta on luvattu olla yhteydessä sitten kun vierailu on taas mahdollista.
   • Seuraa tätä taidematkat-sivua tai tilaa ilmaiset pinkit taidevinkit sähköpostiisi allaolevalla lomakkeella! Pinkkien vinkkien vastaanottajat saavat omia tarjouksia, ennakkotietoja, erilaisia erityisesti taidevinkkejä ja omia tilaisuuksia. Pinkkien taidevinkkien vastaanottajille kerrotaan taidematkoista usein jo ennen tämän sivun päivittämistä.
   • Katso myös Instagram-tilini, jossa kuvia menneiltä taidematkoilta (klikkaa ikonia tämän sivun alalaidassa tai klikkaa suoraan sinne tästä)

 

 

 

Taidematkakohde-toiveita?
Lähetä ne yhteydenottolomakkeella ja tilaa ilmaisia pinkkejä taidevinkkejä sähköpostitse

 

Onko sinulla jokin toivekohde? Kerro se minulle ja voi olla, että hyvin pian saat kutsun juuri sinne, toiveesi kertominen ei velvoita sinua mihinkään.

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

Taidematka-yhteistyötä

Järjestän taidematkoja myös yhteistyössä esimerkiksi taidemuseo EMMAn kanssa. EMMA-klubilaisille on järjestetty taidematkoja Mäntän kuvataideviikoille ja Riihimäelle sekä Venetsian taidematka vuonna 2017, joka järjestetään tänä vuonna uudelleen.

Ulkomaanmatkoilla vastuullinen matkanjärjestäjä on Kon-Tiki Tours ja kotimaisilla taideretkillä yhteistyökumppaneihin kuuluu Åbergin Linja Oy.

 

 

Oma taidematka tai opastettu kävelykierros Helsingin keskustan taidenäyttelyihin?

Järjestän myös yksityisiä taidematkoja tilauksesta ja vien ryhmiä taideasiantuntijan kävelykierroksille taidemuseoihin ja gallerioihin Helsingin keskustassa.

Voit seurata sivua tai liittyä sähköpostilistalle laittamalla viestin minulle johanna@oivallamme.fi tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

 

”Taidematkoilla säästää luontoa ja kuulee erilaisia näkemyksiä” (Kolmas taidematkaaja)

 

2019 taidematkat -esite

Taidematkat Helsingistä

Lue lisää palveluistani

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Lue lisää minusta ja referensseistäni täältä.