Taidematkat Kuvassa värikäs tunnelmaa taidematkalla kuvastava abstrakti maalaus

Taidematkat asiantuntijan opastamana

Kiinnostavatko taidematkat? Järjestän erityisesti moderniin ja nykytaiteeseen keskittyviä taidenäyttelyretkiä, joilla taideasiantuntija on koko ajan läsnä ryhmän vetäjänä ja oppaana.

Haluaisitko lähteä nauttimaan taiteesta esimerkiksi Turkuun taideasiantuntijan alusta loppuun opastamalla ja suunnittelemalla taidenäyttelyretkellä? Tai kauemmas, esimerkiksi Italiaan Venetsian biennaalin kansainväliseen nykytaidekatselmukseen, tai vaikka Mäntän kuvataideviikoille kesällä, mutta tarvitsisit opasta siellä tai ennen matkaa? Tai tarvitsetko kävelyopasta Helsingin keskustan näyttelyihin?

Saat enemmän aikaa itsellesi kun järjestän kaiken puolestasi.

”Kaikki on valmiiksi mietitty ja itse voi vain keskittyä taiteesta nauttimiseen” (Taidematka-asiakas)

Sen sijaan, että vain veisin teidät määränpäähän, analysoin lisäksi päivän sisällön ja opastan teitä sekä matkalla että kohdenäyttelyissä, punaista lankaa unohtamatta. Ennen yrittäjäksi hyppäämistäni toimin vuosikymmenen taidemuseo-oppaana, suunnittelin ja toteutin opastuksia päätyökseni. Näin ollen olikin luontevaa laajentaa taideopasosaamista yrittäjänä taidematkojen muodossa.

Saat taiteesta irti enemmän taideasiantuntijan opastamilla taidematkoilla. Taiteentuntijuutesi kasvaa rennolla ja kiireettömällä tavalla.

”Tyyli opastaa on sopivan täyteläinen ja asiapitoinen. Päivään oli saatu mahtumaan todella runsas, mielenkiintoinen ja toisistaan poikkeava tarjonta, mutta kiireen tuntua ei silti ollut.” (Toinen taidematkaaja)

 

taidematkat 2018 kuvakollaasiAlla tulossa olevat taidematkat 2018 aikajärjestyksessä, lähdöt pääkaupunkiseudulta

 

 • Taidematkan voi hankkia myös toiselle henkilölle lahjaksi, mainitse siitä varatessasi, esimerkiksi taidematkan sivulla olevan ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kentässä. Jos päivä ei lahjansaajan kalenteriin sovikaan, taidematkan voi joko perua ko. taidematkan sivulla ilmoitettuun päivämäärään mennessä, tai vaihtaa toiseen taidematkaan (jolloin mahdollinen hintaero laskutetaan erikseen)
 • Myös lapset ovat tervetulleita mukaan! Yli 4-vuotiaat lapset saavat usein nykytaiteesta irti jopa enemmän kuin aikuiset!
 • Varmistan ilmoittautumisen sähköpostitse, ja lähetän kotimaan taidematkojen tapauksessa laskun noin kaksi viikkoa ennen matkaa. Ilmoittautumislomakkeeseen kirjataan maksajan sähköposti
 • En luovuta tietoja kolmansille osapuolille enkä lähetä markkinointisähköpostia ilman suostumusta, ks. tietosuojaselosteeni

 

 • Taidematka Taidekeskus Purnuun Orivedelle Helsingistä keskiviikkona 18.7.!

Tämänvuotisen Purnun kesänäyttelyn teemana ovat erilaiset toistot ja sen kuratoivat ja tuottavat Eerika Malkki ja Jari Granholm, jotka aiemmin järjestivät Orimattilan Villa Roosan kesänäyttelyitä, joista viime kesäinen oli viimeinen, mutta saamme nauttia heidän työstään nyt Purnussa! Purnu on Suomen vanhin kesänäyttelyareena.

Purnuhallit. Kuva: Laura Lehtinen

Siirry lukemaan lisätietoja ja ilmoittautumaan Purnun taidematkan omalle sivulle. Ilmoittaudu viimeistään tiistaina 10.7.!

Tieto 11.7.: Joitain paikkoja jäljellä, voit tiedustella paikkoja vielä ennen taidematkaa soittamalla 040 4101270 / Johanna
tai sähköpostitse johanna@oivallamme.fi

 

 • Taidematka Salmelaan, Vuohijärvelle ja Moision kartanoon perjantaina 3.8.!

Ohjelmassa Moision kartano näyttelyineen, Taidekeskus Salmela sekä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo tarjontoineen.

Tapaamme myös Salmelan taidekeskuksen toiminnanjohtajan Tuomas Hoikkalan.

Ks. lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan 30.7. mennessä klikkaamalla tästä!

 

 • Taidematka Pyhäniemen kartanoon, Enni Idin taiteilijakotiin ja Ars Auttoisiin sunnuntaina 5.8.!

Ohjelmassa Pyhäniemen kartano ja Ars Auttoinen, taiteilijatapaamisen kera, sekä vierailu Enni Idin taiteilijakodissa Padasjoella.

Klikkaa tästä ja katso lisätiedot, ilmoittaudu mukaan 18.7. mennessä!

 

 • Taidematka Mäntän kuvataideviikoille sunnuntaina 12.8.2018

Sunnuntaina 12.8.2018 suuntaamme Helsingistä kohti Mänttää kohteinamme Mäntän kuvataideviikkojen Pekilo sekä Serlachius-museoiden Gösta tarjontoineen. Opastan kokonaisvaltaisesti sekä linja-autossa (mutta annan teillekin suunvuoron) että näyttelyissä.

Tervetuloa virkistymään taiteen pariin ennen syksyn alkua!

Siirry lukemaan lisätietoja ja ilmoittautumaan Mäntän kuvataideviikkojen reissun omalle sivulle. Yhteensä 30 mahtuu mukaan, vielä on paikkoja! Ilmoittaudu 3.8. mennessä

 

 • Taidematka Tallinnaan, viikonloppuna 20.-21.10!

Lähde mukaan taidematkalle Tallinnaan! Käymme mm. suositelluissa gallerioissa ja taidemuseoissa nykytaidepainotuksella.

Klikkaa tästä lukemaan lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan 23.8. mennessä!

 

 

 • Tule mukaan piristäville taidematkoille!

   

 • Tulossa

   • 2018/2019 talvella Tampereen taidematka, lisätietoja alkusyksyyn mennessä
   • Turun taidematka todennäköisesti syksyllä 2018 ohjelmassa, alustava päivämäärä sunnuntai 25.11.2018, lue lehtijuttu marraskuisesta 5.11.2017 tehdystä Turun taidematkasta täältä.
   • Vuoden 2019 ohjelmaan suunnitellaan uutena taidematkaa Lappiin! Lisätietoa syystalvella
   • Vuonna 2019 Sarvisalo, tutustumista Zabludowiczin kokoelmaan, ajankohta selviää myöhemmin
   • Syksyllä 2019 Venetsian biennaali!
   • Seuraa tätä taidematkat-sivua tai tilaa ilmaiset pinkit taidevinkit sähköpostiisi allaolevalla lomakkeella!

  Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta
  Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta

 

Taidematkakohde-toiveita?
Lähetä ne yhteydenottolomakkeella ja tilaa ilmaisia pinkkejä taidevinkkejä sähköpostitse

 

Onko sinulla jokin toivekohde? Kerro se minulle ja voi olla, että hyvin pian saat kutsun juuri sinne, toiveesi kertominen ei velvoita sinua mihinkään.

 

Taidematka-yhteistyötä

Järjestän taidematkoja myös yhteistyössä esimerkiksi taidemuseo EMMAn kanssa, lue lisää Mäntän taidematkasta ja Venetsian taidematkasta vuonna 2017.

Ulkomaanmatkoilla vastuullinen matkanjärjestäjä on Kon-Tiki Tours ja kotimaisilla taideretkillä yhteistyökumppaneihin kuuluu Åbergin Linja Oy.

Oma taidematka tai opastettu kävelykierros Helsingin keskustan taidenäyttelyihin?

Järjestän myös yksityisiä taidematkoja tilauksesta ja vien ryhmiä taideasiantuntijan kävelykierroksille taidemuseoihin ja gallerioihin Helsingin keskustassa.

Voit seurata sivua tai liittyä sähköpostilistalle laittamalla viestin minulle johanna@oivallamme.fi tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

 

Kevään 2018 taidematkat -esite

 

Lue lisää palveluistani

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Lue lisää minusta täältä.