Taidematkat Kuvassa värikäs tunnelmaa taidematkalla kuvastava abstrakti maalaus

Taidematkat asiantuntijan opastamana

 

Kiinnostavatko taidematkat? Järjestän erityisesti moderniin ja nykytaiteeseen keskittyviä taidenäyttelyretkiä.

Haluaisitko lähteä nauttimaan taiteesta esimerkiksi Turkuun taideasiantuntijan alusta loppuun opastamalla ja suunnittelemalla taidenäyttelyretkellä? Tai kauemmas, esimerkiksi Italiaan Venetsian biennaalin kansainväliseen nykytaidekatselmukseen, tai vaikka Mäntän kuvataideviikoille kesällä, mutta tarvitsisit opasta siellä tai ennen matkaa?

Sen sijaan, että vain veisin teidät määränpäähän, analysoin lisäksi päivän sisällön ja opastan teitä sekä matkalla että kohdenäyttelyissä. Ulkomaanmatkoilla vastuullinen matkanjärjestäjä on Kon-Tiki Tours ja kotimaisilla taideretkillä yhteistyökumppani on Åbergin Linja Oy.

Taidematkat: Juuri nyt ajankohtaista

 

Ilmoittaudu taidematkalle Helsingistä Turkuun sunnuntaina 25.2.2018, perjantaihin 9.2. mennessä

Ensimmäiset 30 mahtuvat mukaan!

Ota värikäs äkkilähtö kevääseen kolmen taidemuseon tarjonnan sekä taiteilija Jan-Erik Anderssonin Lehtitalo-vierailun avulla.

Lue lehtijuttu edellisestä Turun taidematkasta täältä.

taidematkat mm. turkuun kuvassa linja-auto Johanna Wahlbeck tekstillä Helsingin keskustassa

 

Kalenteroi kevääsi alkuun värikäs taidematka Turkuun!

Sunnuntaina 25.2.2018 suuntaamme Helsingistä kohti Turkua kohteinamme taiteilija Jan-Erik Anderssonin Lehtitalo sekä kolme taidemuseota tarjontoineen. Opastan kokonaisvaltaisesti sekä linja-autossa (mutta annan teillekin suunvuoron) että kuudessa näyttelyssä.

Vesa Aaltosen ottama kuva Lehtitalon sisätiloista
Vesa Aaltosen ottama kuva Lehtitalon sisätiloista

Aloitamme Turussa arkkitehtonisella tilataiteella kun Jan-Erik Andersson esittelee itse suunnittelemansa kotitalon ja kertoo uusia tarinoita myös niitä ajatellen, jotka eivät vieraile tässä taideteoksessa ensi kertaa.

Jatkamme maukkaalla brunssilla M Kitchen & Café:ssa Aboa Vetus & Ars Novassa. Kun olemme herkutelleet tarpeeksi muun muassa palkitun leipomon kakuilla siirrymme tutustumaan Turku Biennaalin suomalaiseen nykytaidekatsaukseen Ars Novassa. Taidepäivämme jatkuu Turun taidemuseossa ja sitten vielä Wäinö Aaltosen tarjonnan katsastamisella. Tervetuloa virkistymään!

 

Taidematka-ohjelma su 25.2.2018

9:30 Linja-automme lähtee Helsingin keskustasta Kiasman pysäkiltä, matkan varrella taideaiheista luettavaa ja opastusta taidepäivän sisältöihin

11:45 Ensimmäinen kohde: Lehtitalo Hirvensalossa, jonka taiteilija Jan-Erik Andersson esittelee meille itse (kuvia Lehtitalosta ohessa, kuvat: Vesa Aaltonen)

13:00 Lähtö seuraavaan kohteeseen

13:15 Sunnuntaibrunssi M Kitchen & Café:ssa Aboa Vetus & Ars Novassa. Herkkupöytä on täynnä oman leipomon tuotteita, kuten voileipäkakkua, suolaista piirakkaa ja kakkuja sekä salaatteja ja lämpimiä herkkuja, brunssin 19,90 € / hlö voi maksaa etukäteen kauttani ja ilmoittaa samalla mahdolliset erityisruokavaliotiedot (jonotuksen välttämiseksi kohteessa)

14:45 Opastan Turku Biennaali -näyttelyyn

Kahdeksas Turku Biennaali avaa näkymän nykytaiteeseen 100-vuotiaassa Suomessa. Turku Biennaali antaa tilan sille, mikä taiteen tekijöitä puhuttaa juuri nyt: näyttelyn kuudentoista suomalaisen nykytaiteilijan teokset ilmentävät kiinnostavimpia ajankohtaisia aiheita ja ajatuksia. Luvassa on pohdintaa yhteiskunnallisista aiheista, ihmisenä olemisesta ja maailman nykytilasta. Lisäksi ohjelmassa on Kanavan Omatila-näyttely, joka tarjoaa tulkintoja, ehdotuksia ja näkökulmia 8. Turku Biennaalin teoksiin ja teemoihin.

15:15 Omatoimista tutustumista (esimerkiksi historialliseen perusnäyttelyyn)

15:45 Lähtö kohti Turun taidemuseota (josta ohessa ottamani kuva)

15:55 Opastan erityisesti modernin keramiikkataiteen uudistaneen Rut Brykin (1916–1999) Taikalaatikko-näyttelyyn sekä lyhyesti kahden nykytaiteilijan, Nestori Syrjälän ja Tuomas A. Laitisen, näyttelyihin

16:25 Omatoimista tutustumista (esimerkiksi kokoelmanäyttelyyn)

16:55 Siirtyminen neljänteen kohteeseen, Wäinö Aaltosen museoon (WAM)

17:05 Opastan kirjailija-kuvataiteilija Hannu Väisäsen näyttelyyn

17:35 Omatoimista tutustumista

18:00 Bussimme lähtee kohti Helsinkiä, matkan varrella makustelemme koettua ja annamme myös tilaa ajatuksille, pieni pysähdys huoltoasemalla

20:15 paluu Kiasmalle Helsinkiin

Pieniä muutoksia ohjelmaan voi vielä tulla.

Taidematkan hinta (kun lähtijöitä on vähintään 23) museokortin omaaville on 90 €/hlö ja ilman museokorttia 108 €/hlö (kaksi euroa vähemmän jos olet esim. eläkeläinen, kerro ilmoittautumisen yhteydessä). Hinnat sisältävät arvonlisäveron.
Hinta sisältää kaikki kuljetukset, opastukset, vierailut ja pääsymaksut.

Jos otat brunssin sen hinta (19,90 €) lisätään matkan kokonaishintaan.

Ilmoittaudu taidematkalle sitovasti perjantaihin 9.2. mennessä laittamalla ilmoittautumisviesti minulle johanna@oivallamme.fi
Tai soita/tekstaa 040 4101270. Voit myös täyttää ilmoittautumislomakkeen alla.

Kerro viestissä yhteystietosi (puhelinnumero matkaa varten), onko Sinulla Museokortti sekä brunssin ottaessasi mahdolliset ruokavaliorajoitteet.

Taidematkalle osallistumisen voi peruuttaa 9.2. mennessä ja esimerkiksi sairastumisen vuoksi sen jälkeenkin.

Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta
Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta

 

Ilmoittautumislomake Turun taidematkalle 25.2.2018

 

Taidematkakohde-toiveita? Lähetä ne yhteydenottolomakkeella ja tilaa pinkkejä taidevinkkejä sähköpostitse

 

Onko sinulla jokin toivekohde? Kerro se minulle ja voi olla, että hyvin pian saat kutsun juuri sinne, toiveesi kertominen ei velvoita sinua mihinkään.

 

Taidematka-yhteistyötä

Järjestän taidematkoja myös yhteistyössä taidemuseo EMMAn kanssa, lue lisää Mäntän taidematkasta ja Venetsian taidematkasta. 2018 tulossa lisää taidematkoja myös EMMAn kanssa, ohjelma julkistetaan joulukuussa.

 

Ajankohtaista

Vuoden 2018 kotimaisista ja ulkomaisista taidematkoista tulossa lisätietoa joulukuussa 2017.

 

Lue lisää palveluistani:

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Lue lisää minusta täältä.