Taidematkat Kuvassa värikäs tunnelmaa taidematkalla kuvastava abstrakti maalaus

Taidematkat asiantuntijan opastamana

Kiinnostavatko taidematkat? Järjestän erityisesti moderniin ja nykytaiteeseen keskittyviä taidenäyttelyretkiä, joilla taideasiantuntija on koko ajan läsnä ryhmän vetäjänä ja oppaana.

taidematka kuvituskuvaHaluaisitko lähteä nauttimaan taiteesta esimerkiksi Turkuun taideasiantuntijan alusta loppuun opastamalla ja suunnittelemalla taidenäyttelyretkellä? Tai kauemmas, esimerkiksi Italiaan Venetsian biennaalin kansainväliseen nykytaidekatselmukseen, tai vaikka Mäntän kuvataideviikoille kesällä, mutta tarvitsisit opasta siellä tai ennen matkaa? Tai tarvitsetko kävelyopasta Helsingin keskustan näyttelyihin?

Saat enemmän aikaa itsellesi kun järjestän kaiken puolestasi.

”Kaikki on valmiiksi mietitty ja itse voi vain keskittyä taiteesta nauttimiseen” (Taidematka-asiakas)

Sen sijaan, että vain veisin teidät määränpäähän, analysoin lisäksi päivän sisällön ja opastan teitä sekä matkalla että kohdenäyttelyissä, punaista lankaa unohtamatta. Ennen yrittäjäksi hyppäämistäni toimin vuosikymmenen taidemuseo-oppaana, suunnittelin ja toteutin opastuksia päätyökseni. Näin ollen olikin luontevaa laajentaa taideopasosaamista yrittäjänä taidematkojen muodossa.

Saat taiteesta irti enemmän taideasiantuntijan opastamilla taidematkoilla. Taiteentuntijuutesi kasvaa rennolla ja kiireettömällä tavalla.

”Tyyli opastaa on sopivan täyteläinen ja asiapitoinen. Päivään oli saatu mahtumaan todella runsas, mielenkiintoinen ja toisistaan poikkeava tarjonta, mutta kiireen tuntua ei silti ollut.” (Toinen taidematkaaja)

 

Tulevat taidematkat 2019 aikajärjestyksessä, lähdöt pääkaupunkiseudulta

 

 • Taidematkan voi hankkia myös toiselle henkilölle lahjaksi, mainitse siitä varatessasi, esimerkiksi taidematkan sivulla olevan ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kentässä. Jos päivä ei lahjansaajan kalenteriin sovikaan, taidematkan voi joko perua ko. taidematkan sivulla ilmoitettuun päivämäärään mennessä, tai vaihtaa toiseen taidematkaan (jolloin mahdollinen hintaero laskutetaan erikseen)
 • Myös lapset ovat tervetulleita mukaan! Yli 4-vuotiaat lapset saavat usein nykytaiteesta irti jopa enemmän kuin aikuiset!
 • Varmistan ilmoittautumisen sähköpostitse, ja lähetän kotimaan taidematkojen tapauksessa laskun noin kaksi viikkoa ennen matkaa. Ilmoittautumislomakkeeseen kirjataan maksajan sähköposti
 • En luovuta tietoja kolmansille osapuolille enkä lähetä markkinointisähköpostia ilman suostumusta, ks. tietosuojaselosteeni

 

 

 

 • Taidematka Taidekeskus Salmelaan ja Vuohijärvelle lauantaina 10.8.2019

taidematka taidekeskus salmelaan kuvituskuva
Rafael Wardi: Purjehdus, öljy levylle, 2018

Lähde elämykselliselle opastetulle taidematkalle Taidekeskus Salmelan 30-vuotisjuhlanäyttelyyn, Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolle ja Kaikki laulaa -yhteislaulukonserttiin!

Salmelan juhlakesän näyttelyssä mukana mm. uutta tuotantoa Rafael Wardilta.

Taidematka toteutuu ja vielä on joitain paikkoja. Ilmoittaudu mukaan tiistaihin 6.8. mennessä tai niin kauan kuin paikkoja riittää! Lue lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet klikkaamalla tästä.

 

 

 

 • Taidematka Gumbostrand Konst & Formiin ja Nastolan kesänäyttelyyn sunnuntaina 18.8.2019

  Taidematka Gumbostrandiin ja Nastolan kesänäyttelyyn teoskuvituskuva
  Arto Kettunen / Common people 2018

Suuntaamme Helsingistä ensin kohti Sipoota kohteenamme Gumbostrand Konst & Form ja sen jälkeen Nastolan kesänäyttely Lahden seudulla.

Konst & Formissa meitä hemmotellaan nykytaidekattauksella: esillä on värikkäitä maalauksia, lasiteoksia, valokuvia ja kotimaista taidegrafiikkaa kolmen soolonäyttelyn ja yhden ryhmänäyttelyn voimin.

Seuraavaksi matkaamme kohti Nastolaa, jossa meitä odottaa Nastolan kunnantalolle näytteille asetettu, Nastola-seuran järjestämä Kuvakirja-kesänäyttely. Näyttelyn esittelee meille yksi sen järjestäjistä.

Veikko Halmetojan kuratoimassa näyttelyssä 24
kuvataiteilijaa on vallannut kunnantalosta yli tuhat neliötä käyttöönsä.

Taidematka toteutuu ja vielä on paikkoja! Klikkaa tästä lukemaan lisätietoja ja ilmoittaudu tiistaihin 13.8.2019 mennessä mukaan taidematkalle!

 

 

 • Taidematka Venetsian biennaaliin 3.10.-7.10.2019!

Taidematka Venetsiaan Venetsian biennaaliin 2019 kuvituskuva vuodelta 2017
Kuva: Johanna Wahlbeck Oy

Yhteistyössä EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja matkatoimisto Kon-Tiki Tours.

Joka toinen vuosi järjestettävä taidebiennaali on merkittävä nykytaiteen kansainvälinen tapahtuma.

Taidematka on pinkillä fokuksella – rennosti, mutta asiasisältöä unohtamatta – opastettu. Tällä matkalla kävellään paljon kuvan maisemissa ja suurissa näyttelyhalleissa.

Vastaava taidematka toteutettiin myös 2017:
”Ohjelma oli juuri sitä, mitä hain tältä matkalta.”
”Matka oli onnistunut, matkanjohtaja asiantunteva ja miellyttävä, kohde upea”
”Hyvä ja monipuolinen ohjelma, joka antoi mahdollisuuden myös omille kohteille”
”Erinomainen taidematka”

Liittymällä ilmaiseen EMMA-klubiin saat alennusta matkasta. Pääset liittymissivulle klikkaamalla tästä

Taidematka toteutuu. Lue lisää Venetsian taidematkasta matkatoimiston sivuilta

 

 

 • Tule mukaan piristäville taidematkoille!

  Lue lehtijuttu täältä, jossa aiheena marraskuinen Turun taidematka vuoden 2017 lopussa.

 • Tulossa

  Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta
  Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta
   • Vuoden 2019 ohjelmaan suunnitteilla vielä taidematka Turkuun 3.11., lisätietoa pian!
   • Sarvisalo, tutustumista Zabludowiczin kokoelmaan, ajankohta selviää myöhemmin. Tuoreimman infon mukaan mahdollisuutta vierailuun ei olisi tänäkään vuonna (2019). Edellisen kerran vierailimme tässä kohteessa 2017. Zabludowiczilta on luvattu olla yhteydessä sitten kun vierailu on taas mahdollista.
   • Seuraa tätä taidematkat-sivua tai tilaa ilmaiset pinkit taidevinkit sähköpostiisi allaolevalla lomakkeella! Pinkkien vinkkien vastaanottajat saavat omia tarjouksia, ennakkotietoja, erilaisia erityisesti taidevinkkejä ja omia tilaisuuksia.
   • Katso myös Instagram-tilini, jossa kuvia menneiltä taidematkoilta (klikkaa ikonia tämän sivun alalaidassa)

 

 

 

Taidematkakohde-toiveita?
Lähetä ne yhteydenottolomakkeella ja tilaa ilmaisia pinkkejä taidevinkkejä sähköpostitse

 

Onko sinulla jokin toivekohde? Kerro se minulle ja voi olla, että hyvin pian saat kutsun juuri sinne, toiveesi kertominen ei velvoita sinua mihinkään.

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

Taidematka-yhteistyötä

Järjestän taidematkoja myös yhteistyössä esimerkiksi taidemuseo EMMAn kanssa. EMMA-klubilaisille on järjestetty taidematkoja Mäntän kuvataideviikoille ja Riihimäelle sekä Venetsian taidematka vuonna 2017, joka järjestetään tänä vuonna uudelleen.

Ulkomaanmatkoilla vastuullinen matkanjärjestäjä on Kon-Tiki Tours ja kotimaisilla taideretkillä yhteistyökumppaneihin kuuluu Åbergin Linja Oy ja Uudenmaan Seuramatkat Oy.

 

 

Oma taidematka tai opastettu kävelykierros Helsingin keskustan taidenäyttelyihin?

Järjestän myös yksityisiä taidematkoja tilauksesta ja vien ryhmiä taideasiantuntijan kävelykierroksille taidemuseoihin ja gallerioihin Helsingin keskustassa.

Voit seurata sivua tai liittyä sähköpostilistalle laittamalla viestin minulle johanna@oivallamme.fi tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

 

”Taidematkoilla säästää luontoa ja kuulee erilaisia näkemyksiä” (Kolmas taidematkaaja)

 

2019 taidematkat -esite

Taidematkat Helsingistä

Lue lisää palveluistani

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Lue lisää minusta ja referensseistäni täältä.