Taidematkat Kuvassa värikäs tunnelmaa taidematkalla kuvastava abstrakti maalaus

Taidematkat asiantuntijan opastamana

Kiinnostavatko taidematkat? Järjestän erityisesti moderniin ja nykytaiteeseen keskittyviä taidenäyttelyretkiä, joilla taideasiantuntija on koko ajan läsnä ryhmän vetäjänä ja oppaana.

Haluaisitko lähteä nauttimaan taiteesta esimerkiksi Turkuun taideasiantuntijan alusta loppuun opastamalla ja suunnittelemalla taidenäyttelyretkellä? Tai kauemmas, esimerkiksi Italiaan Venetsian biennaalin kansainväliseen nykytaidekatselmukseen, tai vaikka Mäntän kuvataideviikoille kesällä, mutta tarvitsisit opasta siellä tai ennen matkaa? Tai tarvitsetko kävelyopasta Helsingin keskustan näyttelyihin?

Saat enemmän aikaa itsellesi kun järjestän kaiken puolestasi.

”Kaikki on valmiiksi mietitty ja itse voi vain keskittyä taiteesta nauttimiseen” (Taidematka-asiakas)

Sen sijaan, että vain veisin teidät määränpäähän, analysoin lisäksi päivän sisällön ja opastan teitä sekä matkalla että kohdenäyttelyissä, punaista lankaa unohtamatta. Ennen yrittäjäksi hyppäämistäni toimin vuosikymmenen taidemuseo-oppaana, suunnittelin ja toteutin opastuksia päätyökseni. Näin ollen olikin luontevaa laajentaa taideopasosaamista yrittäjänä taidematkojen muodossa.

Saat taiteesta irti enemmän taideasiantuntijan opastamilla taidematkoilla. Taiteentuntijuutesi kasvaa rennolla ja kiireettömällä tavalla.

”Tyyli opastaa on sopivan täyteläinen ja asiapitoinen. Päivään oli saatu mahtumaan todella runsas, mielenkiintoinen ja toisistaan poikkeava tarjonta, mutta kiireen tuntua ei silti ollut.” (Toinen taidematkaaja)

 

taidematkat 2018 kuvakollaasiTulevat taidematkat 2018-2019 aikajärjestyksessä, lähdöt pääkaupunkiseudulta

 

 • Taidematkan voi hankkia myös toiselle henkilölle lahjaksi, mainitse siitä varatessasi, esimerkiksi taidematkan sivulla olevan ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kentässä. Jos päivä ei lahjansaajan kalenteriin sovikaan, taidematkan voi joko perua ko. taidematkan sivulla ilmoitettuun päivämäärään mennessä, tai vaihtaa toiseen taidematkaan (jolloin mahdollinen hintaero laskutetaan erikseen)
 • Myös lapset ovat tervetulleita mukaan! Yli 4-vuotiaat lapset saavat usein nykytaiteesta irti jopa enemmän kuin aikuiset!
 • Varmistan ilmoittautumisen sähköpostitse, ja lähetän kotimaan taidematkojen tapauksessa laskun noin kaksi viikkoa ennen matkaa. Ilmoittautumislomakkeeseen kirjataan maksajan sähköposti
 • En luovuta tietoja kolmansille osapuolille enkä lähetä markkinointisähköpostia ilman suostumusta, ks. tietosuojaselosteeni

 

 

 • Taidematka Saloon ja Turkuun sunnuntaina 25.11.

Tule mukaan värikkäälle taidematkalle marraskuun lopussa:

Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta
Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta

Aloitamme pysähdyksellä Salon taidemuseo Veturitallissa, jossa koemme taidemaalari Nanna Suden retrospektiivin tutkijan asiantuntijaopastuksella, jonka jälkeen lounastamme.

Turussa jatkamme iltapäivällä arkkitehtonisella tilataiteella kun taiteilija Jan-Erik Andersson esittelee itse suunnittelemansa kotitalon ja kertoo aina uusiakin tarinoita niitä ajatellen, jotka eivät vieraile tässä taideteoskodissa ensi kertaa.

Päivä jatkuu Vuoden nuori taiteilja -näyttelyn merkeissä Aboa Vetus & Ars Novassa. Taidepäivämme päätetään Wäinö Aaltosen museon sisällissotia nykytaideteoksin kommentoivaan näyttelyyn.

Ilmoittaudu 21.11.2018 mennessä taidematkan oman sivun lomakkeella, jolle pääset klikkaamalla tästä.

Taidematka toteutuu ja paikkoja on vielä!

 

 • UUSI: Taidematka Tampereelle sunnuntaina 20.1.2019

Anj Smithin teoskuva Sara Hildeniltä Taidematka Tampereelle
Anj Smith, Uncurtaining the Night (Avasin verhot illan pimentoon), 2014. Öljy kankaalle. Sara Hildénin säätiö / Sara Hildénin taidemuseo. Kuva: Jussi Koivunen

Aloitamme päivän Tampereella Pyynikinlinnan monipuolisista näyttelyistä, käsityömuotoilusta ja Emil Aaltosen taidekokoelmasta.

Pyynikinlinnan kohdenäyttelyt ovat kiinnostavia senkin vuoksi, että käsityö tulee yhä enemmän tällä hetkellä mukaan myös nykytaiteen kentälle, ei vain materiaalina, vaan taidemuotona.

Sitten siirrymme maittavan lounaan kautta Sara Hildénin taidemuseolle, jossa kuulemme museoamanuenssia ja näemme Anj Smithin sekä Sara Hildén ja klassikot -näyttelyt niiden viimeisenä esilläolopäivänä.

Lopuksi käymme tutustumassa taiteilija Janne Laineeseen tämän grafiikanpajassa!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan perjantaihin 4.1.2019 mennessä klikkaamalla tästä, enää joitain paikkoja jäljellä!

 

 • Tule mukaan piristäville taidematkoille!

   

 • Tulossa

   • Vuoden 2019 ohjelmaan suunnitellaan syksyksi uutena taidematkaa Lappiin: 24.9.-27.9.2019!
   • Keväällä 2019 mahdollisesti nykytaiteilijoiden ateljeisiin tutustumista Helsingissä
   • Vuonna 2019 Sarvisalo, tutustumista Zabludowiczin kokoelmaan, ajankohta selviää myöhemmin
   • Kesällä 2019 ainakin taidematka Mäntän kuvataideviikoille sekä Salmelaan (nyt on hyvä aika esittää toiveita muista kesäkohteista!)
   • Syksyllä 2019 Venetsian biennaali! 3.10.-7.10.2019, lisätietoja pian
   • Seuraa tätä taidematkat-sivua tai tilaa ilmaiset pinkit taidevinkit sähköpostiisi allaolevalla lomakkeella!

 

Taidematkakohde-toiveita?
Lähetä ne yhteydenottolomakkeella ja tilaa ilmaisia pinkkejä taidevinkkejä sähköpostitse

 

Onko sinulla jokin toivekohde? Kerro se minulle ja voi olla, että hyvin pian saat kutsun juuri sinne, toiveesi kertominen ei velvoita sinua mihinkään.

 

Taidematka-yhteistyötä

Järjestän taidematkoja myös yhteistyössä esimerkiksi taidemuseo EMMAn kanssa, lue lisää Mäntän taidematkasta ja Venetsian taidematkasta vuonna 2017.

Ulkomaanmatkoilla vastuullinen matkanjärjestäjä on Kon-Tiki Tours ja kotimaisilla taideretkillä yhteistyökumppaneihin kuuluu Åbergin Linja Oy.

Oma taidematka tai opastettu kävelykierros Helsingin keskustan taidenäyttelyihin?

Järjestän myös yksityisiä taidematkoja tilauksesta ja vien ryhmiä taideasiantuntijan kävelykierroksille taidemuseoihin ja gallerioihin Helsingin keskustassa.

Voit seurata sivua tai liittyä sähköpostilistalle laittamalla viestin minulle johanna@oivallamme.fi tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

 

2019 taidematkat -esite

Taidematkat Helsingistä

Lue lisää palveluistani

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Lue lisää minusta täältä.