Taidematkat Kuvassa värikäs tunnelmaa taidematkalla kuvastava abstrakti maalaus

Taidematkat asiantuntijan opastamana

Kiinnostavatko taidematkat? Järjestän erityisesti moderniin ja nykytaiteeseen keskittyviä taidenäyttelyretkiä, joilla taideasiantuntija on koko ajan läsnä ryhmän vetäjänä ja oppaana.

Haluaisitko lähteä nauttimaan taiteesta esimerkiksi Turkuun taideasiantuntijan alusta loppuun opastamalla ja suunnittelemalla taidenäyttelyretkellä? Tai kauemmas, esimerkiksi Italiaan Venetsian biennaalin kansainväliseen nykytaidekatselmukseen, tai vaikka Mäntän kuvataideviikoille kesällä, mutta tarvitsisit opasta siellä tai ennen matkaa? Tai tarvitsetko kävelyopasta Helsingin keskustan näyttelyihin?

Saat enemmän aikaa itsellesi kun järjestän kaiken puolestasi.

”Kaikki on valmiiksi mietitty ja itse voi vain keskittyä taiteesta nauttimiseen” (Taidematka-asiakas)

Sen sijaan, että vain veisin teidät määränpäähän, analysoin lisäksi päivän sisällön ja opastan teitä sekä matkalla että kohdenäyttelyissä, punaista lankaa unohtamatta. Ennen yrittäjäksi hyppäämistäni toimin vuosikymmenen taidemuseo-oppaana, suunnittelin ja toteutin opastuksia päätyökseni. Näin ollen olikin luontevaa laajentaa taideopasosaamista yrittäjänä taidematkojen muodossa.

Saat taiteesta irti enemmän taideasiantuntijan opastamilla taidematkoilla. Taiteentuntijuutesi kasvaa rennolla ja kiireettömällä tavalla.

”Tyyli opastaa on sopivan täyteläinen ja asiapitoinen. Päivään oli saatu mahtumaan todella runsas, mielenkiintoinen ja toisistaan poikkeava tarjonta, mutta kiireen tuntua ei silti ollut.” (Toinen taidematkaaja)

 

taidematkat 2018 kuvakollaasiTulevat taidematkat 2019 aikajärjestyksessä, lähdöt pääkaupunkiseudulta

 

 • Taidematkan voi hankkia myös toiselle henkilölle lahjaksi, mainitse siitä varatessasi, esimerkiksi taidematkan sivulla olevan ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kentässä. Jos päivä ei lahjansaajan kalenteriin sovikaan, taidematkan voi joko perua ko. taidematkan sivulla ilmoitettuun päivämäärään mennessä, tai vaihtaa toiseen taidematkaan (jolloin mahdollinen hintaero laskutetaan erikseen)
 • Myös lapset ovat tervetulleita mukaan! Yli 4-vuotiaat lapset saavat usein nykytaiteesta irti jopa enemmän kuin aikuiset!
 • Varmistan ilmoittautumisen sähköpostitse, ja lähetän kotimaan taidematkojen tapauksessa laskun noin kaksi viikkoa ennen matkaa. Ilmoittautumislomakkeeseen kirjataan maksajan sähköposti
 • En luovuta tietoja kolmansille osapuolille enkä lähetä markkinointisähköpostia ilman suostumusta, ks. tietosuojaselosteeni

 

 

 

 

 

 • Taidematka Venetsian biennaaliin 3.10.-7.10.2019!

  Taidematka Venetsiaan Venetsian biennaaliin 2019 kuvituskuva vuodelta 2017
  Kuva: Johanna Wahlbeck Oy

Yhteistyössä EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja matkatoimisto Kon-Tiki Tours.

Joka toinen vuosi järjestettävä taidebiennaali on merkittävä nykytaiteen kansainvälinen tapahtuma.

Taidematka on pinkillä fokuksella – rennosti, mutta asiasisältöä unohtamatta – opastettu. Tällä matkalla kävellään paljon kuvan maisemissa ja suurissa näyttelyhalleissa.

Vastaava taidematka toteutettiin myös 2017:
”Ohjelma oli juuri sitä, mitä hain tältä matkalta.”
”Matka oli onnistunut, matkanjohtaja asiantunteva ja miellyttävä, kohde upea”
”Hyvä ja monipuolinen ohjelma, joka antoi mahdollisuuden myös omille kohteille”
”Erinomainen taidematka”

Liittymällä ilmaiseen EMMA-klubiin saat alennusta matkasta. Pääset liittymissivulle klikkaamalla tästä

Lue lisää Venetsian taidematkasta matkatoimiston sivulta klikkaamalla tästä ja varaa paikkasi!

 

 • Tule mukaan piristäville taidematkoille!

   

 • Tulossa

  Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta
  Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta
   • Vuoden 2019 ohjelmaan suunnitellaan syksyksi uutena taidematkaa Lappiin: 24.9.-27.9.2019!
   • Keväällä 2019 mm. nykytaiteilijoiden ateljeisiin tutustumista Helsingissä huhtikuussa, päivä tarkentuu pian!
   • Kesällä 2019 tulossa toinen taidematka Mänttään sunnuntaina 4.8. sekä taidematka Salmelaan lauantaina 10.8. Myös muita on suunnittella!
   • Vuonna 2019 Sarvisalo, tutustumista Zabludowiczin kokoelmaan, ajankohta selviää myöhemmin
   • Seuraa tätä taidematkat-sivua tai tilaa ilmaiset pinkit taidevinkit sähköpostiisi allaolevalla lomakkeella!

 

Taidematkakohde-toiveita?
Lähetä ne yhteydenottolomakkeella ja tilaa ilmaisia pinkkejä taidevinkkejä sähköpostitse

 

Onko sinulla jokin toivekohde? Kerro se minulle ja voi olla, että hyvin pian saat kutsun juuri sinne, toiveesi kertominen ei velvoita sinua mihinkään.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse.

 

Taidematka-yhteistyötä

Järjestän taidematkoja myös yhteistyössä esimerkiksi taidemuseo EMMAn kanssa. EMMA-klubilaisille on järjestetty taidematkoja Mäntän kuvataideviikoille ja Riihimäelle sekä Venetsian taidematka vuonna 2017, joka järjestetään tänä vuonna uudelleen.

Ulkomaanmatkoilla vastuullinen matkanjärjestäjä on Kon-Tiki Tours ja kotimaisilla taideretkillä yhteistyökumppaneihin kuuluu Åbergin Linja Oy ja Uudenmaan Seuramatkat Oy.

 

 

Oma taidematka tai opastettu kävelykierros Helsingin keskustan taidenäyttelyihin?

Järjestän myös yksityisiä taidematkoja tilauksesta ja vien ryhmiä taideasiantuntijan kävelykierroksille taidemuseoihin ja gallerioihin Helsingin keskustassa.

Voit seurata sivua tai liittyä sähköpostilistalle laittamalla viestin minulle johanna@oivallamme.fi tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

 

2019 taidematkat -esite

Taidematkat Helsingistä

Lue lisää palveluistani

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Lue lisää minusta ja referensseistäni täältä.