fbpx

rentoutta ja luovuutta

Rentoa luovuusfokusta, lisää motivaatiota, lisää tuloksia!

 

On jo tunnettu tosiasia, että rentouden ja motivaation lisääntyminen johtaa parempiin tuloksiin niin työelämässä kuin yksityisestikin. Silti kaikki eivät hyödynnä tätä tietoa käytännössä. Haluatko sinä hyödyntää?

rentoutta ja luovuutta kuva Johanna Wahlbeckista

Tarjoan rennosti mutta fokusoidusti erilaisia tapoja uusien luovien näkökulmien löytämiseen, tutkimiseen ja kehittämiseen, sekä työelämässä että laaja-alaisemmin yksityiselämän puolella.

 

”Aina kun täältä lähtee on levollinen hyvä olo.” Työnohjausasiakas, erotyöntekijä

 

Kuuntelen ja kerron, olen erikoistunut soveltamaan erilaisia kuvataidemenetelmiä tilanteessa kuin tilanteessa.

Alla ensin esittelyssä tarjoomani yrityksille ja sen jälkeen yksityishenkilöille.

Tarjoan palveluita myös etänä verkossa sekä puhelimitse.

 

Yrityksille ja yhteisöille

Haluatteko enemmän tuloksia työhyvinvoinnin lisääntymisen kautta? Kaipaatteko työn rakenteiden uudelleenjärjestämistä ja arviointia? Onko teillä tarvetta tarkistaa suuntaa, ideoida uutta tai sitouttaa henkilöstöä?

Olen erikoistunut kuvamenetelmien soveltamiseen esimerkiksi työnohjauksissani. Tällaisten menetelmien avulla kanssani voi esimerkiksi:

• löytää nopeasti fokuksen ja pitää sen
• ryhmäyttää tiimejä
• tehdä strategiaa näkyväksi ja sitouttaa siihen
• tunnistaa työhön liittyviä negatiivisia tunteita ja päästä niistä eteenpäin
• löytää uudenlaisia näkökulmia helposti

 

”Työnohjauksella oli valtava vaikutus, se oli ajattelua uudistava juttu! Esimerkiksi vuorovaikuttamisen tunnepuoli on avautunut ja tulevaisuuden suunta uralla selkiytynyt.” Rekrytointialan esimies

 

”Johanna muokkasi aina tilanteen mukaan työnohjauksensa menetelmiä ja auttoi meitä rohkeampaan keskusteluun. Pääsimme alussa asettamiimme tavoitteisiin ja pidemmällekin. Mukaan saimme myös konkreettiset seuraavat askeleet. Voin suositella!” Kulttuurialan esimies ryhmätyönohjauksesta

 

Työnohjauksessa mietimme yhdessä tavoitteet ja lähdemme niitä kohti. Menetelmät muokkautuvat aina tilanteen mukaan asiakkaan tarpeet edellä. Lue lisää työnohjauksesta ja tavastani ohjata klikkaamalla tästä.

 

”Johannalle Neemo Coachin rooli sopii erityisen hyvin, koska siinä yhdistyy hänen osaamisensa työnohjaajana ja toisaalta hänen kuvataideasiantuntemuksensa. Neemo on toimiva väline esimerkiksi uusien mahdollisuuksien esille tuomiseen. Kännykkäkameran käytön ja digitaalisen alustan valjastaminen valmennuksen tavoitteisiin on kätevää ja nykyaikaista. Voimme ohjausalan ammattilaisina suositella metodia ja Johannaa.” Työnohjaajien ryhmä

 

Neemo-metodi sopii erityisesti tiimeille ja johtoryhmille erilaisiin tilanteisiin, kuten strategian henkilökohtaistamiseen, kehityskeskustelujen avuksi tai tiimihengen kasvattamiseen. Neemo-työpajassa jokainen pääsee sisään nykytaiteeseen ja osallistuu valokuvaamalla itse, helposti mutta syvällisesti. Lue lisää Neemosta klikkaamalla tästä.

 

”Tilaamamme työpaja yhteistoiminnan kehittämiseksi ja aihioiden jalostaminen tapahtumiksi eteni Johannan johdolla onnistuneesti maaliin. Jokainen hyvin kellotettu ja käytännönläheinen toimintatapa osallisti meidät ja saavutimme enemmän kuin uskalsimme odottaa.” Taideyliopiston projektipäällikkö

 

Taidepalveluiden tuotekehitysapua olen antanut sekä konsultointina yrittäjille, taidealan työttömille valmennuksissa että asiantuntijoille tilaustyöpajoissa. Käsittelen asioita sekä informatiivisesti että tunteen kautta: on tärkeää kirkastaa oma motivaatio ja herättää tunteita. Puhun sekä taiteen että palvelutuotekehityksen kieltä. Lue lisää klikkaamalla tästä.

 

”Voin lämpimästi suositella Johannan kuvamenetelmien koulutusta. Sain uusia työvälineitä omaan työhöni ja ajatteluuni. Johannan pirskahteleva ja asiantunteva tapa kouluttaa sai ryhmän innostumaan ja oppimaan.” Taru, Viestintäkonsultti

 

Kursseja toteutetaan sekä esimerkiksi kesäyliopistoilla, Helsingissä työtilassani että omiin tarpeisiinne paikkakunnallanne. Valmiita konsepteja ovat Kuva ja asiakastyö, Rento kuva sekä Ruma taide. Katso kaikki avoimet tulossa olevat kurssini klikkaamalla tästä.

 

Tarjolla myös Rento kuva – Mielen kuvallinen kuntosali verkossa työntekijöiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

 

Virkistysohjelman jälkeen: ”Iso kiitos vielä kertaalleen mukavasta iltapäivästä! Osalle meistä tarttui into tehdä taidetta jatkossakin. 😊 ” Myllyhoitoyhdistys

Työpajoja tai virkistystoimintaa voidaan toteuttaa esimerkiksi Rento kuva tai Ruma taide -otsikolla tai taidematkana.

 

”Kaikki on valmiiksi mietitty ja itse voi vain keskittyä taiteesta nauttimiseen” Taidematka-asiakas

Nykytaidematkoja järjestämme yhteistyössä esimerkiksi taidemuseo EMMAn ja Åbergin Linjojen kanssa. Voit tilata omalle porukallesi taidematkan tai osallistua jollekin valmiille nykytaidematkalle. Nykytaidematka voidaan järjestää myös yhdistettynä esimerkiksi valmennuspäivään. Lue lisää taidematkoista klikkaamalla tästä.

Katso hinnasto klikkaamalla tästä.

 

Yksityishenkilöille

Kaipaatko lisää motivaatiota? Haluatko elämääsi lisää rentoutta ja luovuutta? Mietitkö urapolkuasi ja elämäntilannettasi?

Haluatko valjastaa kuvakielesi tavoitteiden saavuttamisen avuksi? Tarvitsetko opasta kuvamaailman poluilla?

Jotain muuta, mitä? Kerro tarpeesi, lyhyt tarvekartoitus tai viesteihin vastaaminen ei maksa sinulle yhtään mitään.

Ota aikaa itsellesi niin voit paremmin.

 

”Kuvataideterapiasta oli hyötyä itseymmärrykselleni… Se oli myös vapauttava kokemus.” Onnekas

Kuvataideterapia on kehittymisprosessi, jossa keskustelun lisäksi käytetään kuvaa asioiden ja tunteiden havainnollistajana. Mitään aiempaa kokemusta taiteellisesta tekemisestä ei vaadita tässäkään. Lue lisää kuvataideterapiasta ja koulutustaustastani klikkaamalla tästä.

 

”Työnohjauksesta lähdin hakemaan selkeyttä virkamiehen työhöni. Sain sen. Lisäksi löysin itsestäni luovuuden. Johannan ohjauksessa löytyi myös konkreettisia tapoja luovuuden esiin tuomiseen. Minulle on avautumassa uusi ja ihmeellinen maailma, näin koen. Tuntuu niin oikealta!”, kertoo yksilötyönohjattavani, erityisasiantuntija Maija 60 v.

Työnohjauksessa mietimme yhdessä tavoitteet ja lähdemme niitä kohti. Menetelmät muokkautuvat aina tilanteen mukaan asiakkaan tarpeet edellä. Lue lisää työnohjauksesta ja tavastani ohjata klikkaamalla tästä.

 

”Oli oikein virkistynyt ja innostunut olo antoisan
koulutuspäivän jälkeen.” Psykoterapeutti, työnohjaajaopiskelija

Kursseja toteutetaan esimerkiksi kesäyliopistoilla, Helsingissä työtilassani että omiin tarpeisiinne paikkakunnallanne. Valmiita konsepteja ovat Kuva ja asiakastyö, Rento kuva sekä Ruma taide. Katso kaikki avoimet tulossa olevat kurssini klikkaamalla tästä.

 

”Suosittelen kaikille, jotka haluavat luovan leikin kautta yhtäkkiä syvälle iskevän itseymmärryksen!”
Rento kuva -konseptin kurssille osallistunut opettaja Laura, 38 v.

Rento kuva – Mielikuvien kuntosali verkossa: Tarjolla toistaiseksi. Ei tarvitse ”osata” mitään. Tule vain mukaan rentoutumaan! Lue lisää klikkaamalla tästä.

 

”Tyylisi opastaa on sopivan täyteläinen ja asiapitoinen. Päivään oli saatu mahtumaan todella runsas, mielenkiintoinen ja toisistaan poikkeava tarjonta, mutta kiireen tuntua ei silti ollut. Kiitos tästä sinulle ja ammattitaidollesi.” Taidematkaaja

Nykytaidematkoja järjestämme yhteistyössä esimerkiksi taidemuseo EMMAn ja Åbergin Linjojen kanssa. Voit tilata omalle porukallesi taidematkan tai osallistua jollekin valmiille nykytaidematkalle. Lue lisää taidematkoista klikkaamalla tästä.

 

”Mielekästä, mielenkiintoista, antoisaa. Hyvä puhumaan ja luontevaa edessäoloa. Hyvä puherytmi & vakuuttava presenssi. Hyvä ja tarpeellinen työpaja.” 39-vuotias taidealan henkilö valmennuksesta

Taidepalveluiden tuotekehitysapua olen antanut sekä taidealan työttömille valmennuksissa että asiantuntijoille tilaustyöpajoissa. Käsittelen asioita sekä informatiivisesti että tunteen kautta: on tärkeää kirkastaa oma motivaatio ja herättää tunteita. Puhun sekä taiteen että palvelutuotekehityksen kieltä. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Katso hinnasto klikkaamalla tästä.

 

Rentoutta ja luovuutta

Rentous ja luovuusfokus leimaavat toimintaani. Puhun usein ”pinkistä fokuksesta”: logoni on pinkki, johon voi liittyä mielikuvia esimerkiksi maailman katsomisesta pehmeämmin vaaleanpunaisten lasien läpi.

Teen kuitenkin asiat rentoudesta huolimatta fokusoidusti, asiasisältöä ja tutkimustaustaa unohtamatta. Valitsemani pinkki onkin aika voimakas väri.

Osaan olla hyvin ratkaisukeskeinen, jämpti ja toisaalta myös naurattaa. Autan löytämään esimerkiksi motivaation uudelleen ja valjastamaan oman kuvakielen tavoitteiden palvelukseen.

 

Taiteellinen tekeminen ja kokeminen ruokkivat mielikuvitusta, uusia näkökulmia avautuu aina

Mielikuvitus mahdollistaa tulevaisuuden visiot eli kehityksen.

On siis loogista, että esimerkiksi kuvataidemenetelmät auttavat visioimaan tulevaa, ja kun tuleva on konkreettisemmin tiedossa visuaalisten menetelmien kautta, siihen voi myös helpommin vaikuttaa.

Kuva ei palaudu sanoihin täysin, eli sen avulla voi visioida myös tulevaa, jota ei vielä tunneta, näin voidaan saada signaaleja kirjaimellisesti esille.

Pidin keväällä 2019 Valtionkonttorille tulevaisuuden kuvittelutyöpajan ja sain siitä tällaisen referenssin:

”Johanna auttoi meitä avaamaan mielemme vaihtoehtoisille tulevaisuuksille kuvataidemenetelmän avulla. Johannan tulkintojen kautta tuntui, että sekä menneisyys että tuleva olivat mukana uudenlaista systeemistä lähestymistapaa rakennettaessa. Tekeminen oli mukavaa ja analyysi mielenkiintoista. Menetelmä toimi myös yli sadan hengen ryhmälle” Liisa Virolainen, Valtiokonttori

Taiteellinen tekeminen tuottaa aina uusia näkökulmia.

Taide on tärkeä apuväline myös tunnetasoon vaikuttamisessa ja muutoksiin sitoutumisessa.

Lue lisää referenssejäni klikkaamalla tästä.

Palvelukieleni ovat suomi, englanti ja ruotsi. Palvelut ovat mahdollisia myös etänä.

 

Tutkitusti rahanarvoista hyötyä

Sitra on listannut taiteellisen toiminnan hyötyjä sekä yksilötasolla että esimerkiksi organisaatioiden kehittämisessä. Taustalla on monta kansainvälistä tutkimusta. Tästä klikkaamalla voit lukea Sitran koonnin aiheesta yhdeltä pdf:ltä.

TeT dosentti Pia Hounin julkaisun ”Taide ja kulttuuri vaikuttavat hyvinvointiin – Tiedosta toimintaan” (2019) voit lukea klikkaamalla tästä.

Mielenterveyshäiriöistä johtuvien sairauspoissaolojen kasvu jatkuu jyrkkänä. Lue aiheesta Kelan sivuilla klikkaamalla tästä. Taidelähtöisin menetelmin voidaan mielenterveyshäiriöitä sekä hoitaa että ennaltaehkäistä. Esimerkiksi taidelähtöisin menetelmin toteutettava työnohjaus on tehokas säästötoimenpide.

 

Ota yhteyttä!

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

Tutustu minuun lisää

 

Pääpalveluni

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Taidematkat lähelle ja kauas

Taidealan tuotekehityspalvelut