fbpx

yrittäjyys koulutus taideala kulttuuriala

Järjestääkö organisaatiosi yrittäjyyskoulutusta taidealan tai kulttuurialan ammattilaisille tai opiskelijoille? Etsitkö osaavaa palveluntuottajaa, jolla olisi valmiiksi paketoitu koulutus ja laaja ymmärrys sekä yrittäjyydestä että taidealan ja muiden luovien alojen erityispiirteistä.

 

Johanna Wahlbeckin kuva, yrittäjyys koulutus taideala kulttuuriala
Johanna Wahlbeck Kuva: Ella Tommila

Koulutus valmentaa taidealan ja muiden kulttuurialojen yrittäjyyteen

 

Yrittäjyyskoulutus sopii taide-, kulttuuri-, media- tai museoalan ammattilaisille tai opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä. Voi olla, että he ovat jo miettineet yrityksen perustamista, mutta eivät välttämättä tiedä, mistä aloittaisivat. Osalla opiskelijoista voi olla jo liikeideakin, mutta he tarvitsisivat sparrausta idean kehittämiseksi eteenpäin.

 

Taidealan ja kulttuurialan ammattilaisille räätälöidyillä yrittäjäkursseilla opitaan esimerkiksi:
  • tunnistamaan oma osaaminen ja kertomaan siitä muille

  • kirkastamaan liikeidea, ansaintalogiikka ja palvelulupaus

  • kirkastamaan yritysviesti

  • tekemään markkina- ja kilpailijakartoituksia

  • tuotteistamaan palveluita

  • valitsemaan sopivin yritysmuoto

  • tekemään alustava liiketoimintasuunnitelma

 

Lisäksi yrittäjäkursseilla:
  • saadaan henkilökohtaista palautetta ja/tai mentorointia

  • verkostoidutaan muiden taide- ja kulttuurialan alkavien yrittäjien kanssa, saadaan vertaistukea ja voidaan löytää yhteistyökumppaneita.

Huom! Yksittäiset kurssit voidaan räätälöidä toiveiden mukaan niiden laajuudesta riippuen.

Voit tilata haluamasi laajuisen kurssikokonaisuuden omalle ryhmällesi tai osaksi organisaatiosi kurssiohjelmaa. Pyydä tarjous!

 

Taide- ja kulttuurialan ammattilaisesta yrittäjäksi

 

Yrittäjyys on monille taide- ja kulttuurialan osaajille luonteva ja houkutteleva tapa työllistyä omalla alalla. Myös freelancerina työskenteleville oman yrityksen perustaminen voi olla järkevä vaihtoehto. Ennen yrityksen perustamista on kuitenkin ratkaistava monia asioita yritysmuodosta ja yrityksen ansaintalogiikasta tuotteistamiseen.

Tarjoamani yrittäjyyskoulutus on asiantuntevasti räätälöity kokonaisuus erityisesti taide- ja kulttuurialan osaajille – tilaaja- tai yhteistyötahosta riippuen kurssi voidaan suunnata myös suppeammalle ammattiryhmälle taide- ja kulttuurialan sisällä. Taide- ja kulttuurialan erityispiirteet tulevat huomioiduiksi läpi koulutuksen, ja osallistujat saavat perspektiiviä omaan yrittäjyyteensä myös muilta opiskelijoilta.

Kurssit ovat käytännönläheisiä ja harjoitustehtävät vievät askel askeleelta lähemmäs oman yrityksen perustamista. Kaikki tehtävät tehdään oman yritysidean kehittämiseksi. Pidemmillä kursseilla tehdään ryhmä- ja paritehtäviä myös tapaamisten välillä – näin opiskelijoilla on koko ajan mahdollista pallotella ideoita ja oppia ja oivaltaa yhdessä.

 

Taide- ja kulttuurialan yrityskurssien laajuus

 

Yrittäjyyskoulutuksen laajuus vaihtelee parin tunnin tai puolen päivän työpajoista puolen vuoden mittaisiin kursseihin, joissa tavataan kerran kuussa. Ryhmä- ja paritehtävien laajuus riippuu tilaajan kanssa sovittavasta opintopistemäärästä tai muusta tavoitteesta.

Suosittelen koulutuksen jakamista useampaan erilliseen tapaamiseen, sillä se takaa parhaan mahdollisuuden oppimiseen prosessin aikana.

Koulutus on mahdollista toteuttaa myös mentoroinnin muodossa yksittäisille opiskelijoille – pyydä tarjous!

 

Miten ja missä yrittäjyyskoulutus toteutetaan?

 

Tulen tilauksesta vetämään koulutuksen ryhmällesi sovitun laajuisena. Pyydä tarjous!

Koulutus voidaan järjestää tilaajan järjestämässä paikassa tai etänä.

Tulevista avoimista kursseista, joille voit ilmoittautua opiskelijaksi, ilmoitan täällä. Liity ilmaisen Pinkit taidevinkit -kirjeen tilaajaksi, jos haluat varmistaa, että huomaat, kun ilmoittautuminen aukeaa.

Pyydä tarjousta myös mentoroinnista!

 

Kouluttaja Johanna Wahlbeck

 

Taustaltani olen taidefilosofi (FM), kuvataideterapeutti, työnohjaaja (STOry) ja Jyväskylän yliopiston taidekasvatuksen tohtorikoulutettava sekä yrittäjä. Kävin Rastor-instituutin Yrittäjän ammattitutkintoon johtavan koulutuksen 2019-2020. Yrityksen perustin 2014 ja vuodesta 2016 olen toiminut päätoimisena kokoaikaisena yrittäjänä.

Olen suorittanut lisäksi Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon palveluiden tuotteistamisen näkökulmasta.

Olen järjestänyt lukuisia Tunnista osaamisesi ja myy se! -työpajoja ja valmennuspäiviä taide- ja kulttuurialan ammattilaisille yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Tilaisuus on järjestetty nyt jo 11 kertaa, sillä palaute on ollut hyvää ja tulijoita kursseille on riittänyt. Sisällöstä suuri osa on ollut kohderyhmälle räätälöityä tietoa ja harjoituksia yrityksen perustamiseen liittyen.

Lisäksi olen kouluttanut ja konsultoinut säännöllisesti Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistamisesta.

Yrittäjänä ja työnohjaajana pystyn tiedollisen opetuksen lisäksi antamaan sparraavaa palautetta laadukkaasti ja rakentavasti. Kirjoitan yrittäjyydestäni myös blogissani.

 

Referenssejä:

 

Yrityksen perustamisen kurssi oli tasapainoinen ja yksilöllinen johdatus luovien alojen yrityksen suunnitteluun ja toteutukseen.
Projektitutkija Nina Maskulin, EAS-rahoitteinen, Aalto yliopiston Elokuva- ja lavastustaiteen osaston Action! -hanke (2019-2022)

 

Johanna piti aamukahveillamme luennon taiteen ja kulttuurin tuotteistamisesta. Puheenvuoro oli hyvin tilaisuuteen mitoitettu ja Johannan esitystä oli helppo seurata. Tilaisuuteen liitetyt yksilösparraukset olivat myös onnistuneita ja pidettyjä. Olemme käyttäneet Johannan palveluita myös palvelumuotoiluun liittyvässä työpajatoiminnassa hyvällä menestyksellä.Projektikoordinaattori kulttuuripalveluissa

 

Johanna Wahlbeckin laaja ja monipuolinen asiantuntemus luovan työn tuotteistamisen erityispiirteistä välittyi hyvin osallistujille. Etäyhteyksillä toteutettua luentoa rytmittivät lyhyet, pohdintaan kannustavat tehtävät, joita tehtiin joko yksin tai pareittain. Niistä saatiin hyvää palautetta, samoin esityksen selkeydestä. Moni kuulijoista osallistui lisäksi pienryhmäkonsultointiin, jossa käytiin tarkemmin läpi jotain tiettyä tuotteistamiseen liittyvää asiaa. Olemme iloisia, että meillä oli mahdollisuus tarjota tämä monipuolinen koulutuskokonaisuus luovan alan toimijoille.
Sari Hilska, Uudenmaan kulttuuritoiminnan kehittämistehtävä Kulttuuri kylässä – Kultur i byn

 

 

Ota yhteyttä!

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa vastausviestiäni tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

Lue lisää palveluistani