Värikäs maalaus, opi kuvataidemenetelmiä kanssani, tilaa koulutus!

 

Kuvataidemenetelmien koulutusta

Tarjoan kuvataiteen ja hyvinvoinnin alan koulutusta

kuten

 • kuvataidemenetelmien opetusta sekä
  • rentoutumiseen – Rento kuva -konsepti – että
  • asiakastyön menetelmäavuksi, Kuva ja asiakastyö -konsepti
 • luentoja nykytaiteesta tai esimerkiksi kuvan voimasta sekä koulutusta kulttuuri- ja taidealan palveluiden tuotteistamiseen

 

Uskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli?

Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen?

Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Meissä kaikissa on kuvia; mielikuvia, muistikuvia, kielikuvia, maailmankuvia. Kuvallinen ulottuvuus tarjoilee uusia näkökulmia, hyvinkin pienellä vaivalla. Mitään aiempaa kokemusta kuvallisesta tekemisestä tämä hyöty ei edellytä.

Mietitkö millä tavalla koulutan? Katso demovideot klikkaamalla tästä ja tästä.

Opi kuvataidemenetelmiä tai taiteen ja hyvinvoinnin teoriaa ja käytäntöä kanssani!

 

Pyydä tarjous koulutuksesta juuri teidän tarpeisiinne tai tutustu kiinnostaviin koulutuksiin alla, lisätietoja ja ilmoittautuminen linkin takana kuhunkin

 

 

Kurssimaiset kuvaryhmä-illat: Rento kuva Helsingissä

Avaisinko sinulle kuvien maailmaa ja mahdollisuuksia löytää esimerkiksi rentoutta tai suuntaa oman kuvakielen tutkimisen avulla?

Voit tulla yhteen tai vaikka kaikkiin tapaamisiin tänäkin keväänä, niin kauan kun paikkoja riittää, etukäteisilmoittautuminen. Tapaamiset keskiviikkoisin noin kerran kuussa, kesällä pidempi tauko. Ohjaamisen lisäksi ryhmäläisille opetetaan rentouttavan kuvailmaisun tekniikoita. Ryhmäläiset saavat myös opetusta kurssimaisesti esimerkiksi kuvien katsomiseen ja tulkintaan liittyen. Osa tapaamisista on varattu pariskunnille ja joitain ura-asioita pohtiville. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 

Näihin 2019 vuoden koulutuksiin ja kursseille ilmoittaudu järjestäjien sivuilla:

 


Helsingissäkuva asiakastyössä kuvistuskuva kuvassa tehdään ryhmässä kuvaa vesivärein

Rento kuva – löydä oma kuvakielesi -kurssi Helsingissä tulossa syksyllä 2019, keskiviikkoisin 6.11.-27.11.2019 klo 17:30-20, ilmoittautumislinkki tulee pian, järjestäjänä TSL-Helsinki (Työväen Sivistysliitto)

Rento kuva -kurssi työtilassani tulossa myös syksyllä 2019, lisätietoa pian.

Turussa – Kuva ja asiakastyö

KÄYNNISSÄ Kuvalliset menetelmät asiakastyössä (3 op) -koulutus 19.01. – 4.5.2019, Turun kesäyliopistossa. Koulutus toteutuu, vielä on paikkoja! Ks. kuvaus ja ilmoittaudu 17.1.2019 mennessä tästä.

Kajaanissa – Kuva ja asiakastyö

KÄYNNISSÄ Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -koulutus pe-la 15.-16.3., 5.-6.4. sekä 7.-8.6.2019 Kainuun kesäyliopistossa (Osaamiskeskus Kainuun Aalto). Koulutus toteutuu, vielä on paikkoja! Lue lisää ja ilmoittaudu 14.3. mennessä mukaan kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä.

Seinäjoella – Kuva ja asiakastyö

Kuvan käyttö asiakastyössä (3 op) -koulutus 14.09. – 14.12.2019, lauantaisin 14.9., 28.9., 26.10., 9.11., 23.11. ja 14.12.2019 klo 10-17, Etelä-Pohjanmaan kesäyliopistossa. Lue lisää ja ilmoittaudu 26.8.2019 mennessä kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä.

Kouvolassa – Kuva ja asiakastyö

Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -koulutus 6.3.-8.5.2020 Kymenlaakson kesäyliopistossa, osin lähiopetusta, osin etänä. Lue lisää ja ilmoittaudu 21.2.2020 mennessä kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä

Helsingissä – Kuva ja asiakastyö

Kuva ja asiakastyö – kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä -koulutus 25.9.-27.11.2020 Helsingin kesäyliopistossa. Aikataulu: Lähiopetus perjantait 25.9. ja 23.10. sekä 27.11.2020 klo 10.00–17.00 ja etäseminaarit perjantait 2.10. ja 6.11. 2020 klo 13-16, lisäksi tehtäviä verkkoalustalla. Merkitse päivämäärät kalenteriisi nyt ja lue yksityiskohdat kesäyliopiston sivuilta klikkaamalla tästä. Ilmoittautuminen tulee tapahtumaan kesäyliopiston sivuilla 4.6.2019-14.9.2019 välisenä aikana.

Kuva ja asiakastyö Tulossa vuonna 2020 myös Turkuun ja Jyväskylään, lisätietoja pian

 

Työnohjaajille täydennyskoulutuspäivä Helsingissä perjantaina 22.11.2019

 • Osaatko käyttää oikeaa menetelmää oikeaan aikaan, oikeassa paikassa?
 • Mahdollisuus jakaa ja oppia erilaisten menetelmien soveltamista konkreettisissa työnohjaustilanteissa muiden työnohjaajien kanssa yhdessä.
 • Kouluttajina kolme eritaustaista kokenutta työnohjaajaa:
  • Maj-Lis Kärkkäinen, SOSPED, työyhteisösovittelija, Esh, TtT, työnohjaaja STOry
  • Inke Rosilo, teatteriohjaaja, työnohjaaja STOry
  • Johanna Wahlbeck, taidefilosofi (FM), kuvataideterapeutti, tuotekehittäjä, taidekasvatuksen tohtorikoulutettava, työnohjaaja STOry
 • Tule rohkaistumaan työnohjaajan roolissasi, mukavaan ympäristöön oppimaan toisilta työnohjaajilta menetelmiä ja toimintatapoja.
 • Lue lisää klikkaamalla tästä ja ilmoittaudu mukaan 31.10.2019 mennessä!

 

 

Johdatus hiekkakuvaterapiaan -koulutuspäivä tulossa 2020 alkuvuodesta

 

 

Asiakastarinoita


Kuva ja asiakastyö:
”Hakeuduin Kuvan käyttö asiakastyössä- koulutukseen löytääkseni ja oppiakseni uusia luovia, toiminnallisia ja kuvallisia työmenetelmiä auttaakseni perheitä ja perheenjäseniä löytämään tapoja ilmaista mm. tunteita ja ajatuksia, joita he eivät välttämättä tavoita sanallisella tasolla.
Kuvallinen työskentely syvensi asiakastyötä ja sen kautta löytyi käsittelyyn sellaisia asioita, joita pelkästään sanallisella tasolla ei olisi voinut tavoittaa. Yllätyin kuvien voimasta omakohtaisesti lähiopetuspäivinä ja asiakastyössä, kuinka ne nostivat myös sellaisia asioita käsittelyyn, jotka olivat vasta sisäisenä hahmona.
Koulutuksen aikana ymmärsin, kuinka kuvan kautta työskentely onnistuu ilman että ohjaaja ja/tai ohjattava on taiteellisesti lahjakas. Sain teoreettista ja käytännöllistä tietoa kuvallisten menetelmien käytöstä.
Johannan laaja koulutus- ja osaamistausta antoivat mahdollisuuden käsitellä kuvallisia asioita monipuolisesti ja joustavasti.
Johannan avoin ja  innostava ohjaamistyyli loi luovan oppimisympäristön.
Olen erittäin tyytyväinen, että osallistuin tähän koulutukseen, jossa opin todella paljon luovista, toiminnallisista ja kuvallisista työmenetelmistä, joita olen rohkeampi käyttämään jatkossa työssäni.” Diakoninen perhetyöntekijä

 

”Haikein mielin koulutuksen päätyttyä. Oli kyllä niin ihana ryhmä ja opettaja. En muista, olisko koskaan ollut mitään vastaavaa. Antoisa ja monipuolinen prosessi monella tapaa!”

 

”Kurssi on tarjonnut monipuolisen teoriataustan ja käytännön kokemuksen kuvan käyttämisestä terapiatyön osana. Kurssin aikana on ollut turvallisen tuntuista ottaa uusi menetelmä käyttöön. Kuvien voima on yllättänyt!” Puheterapeutti

 

”Matka itseen kuvallisin menetelmin auttaa ymmärtämään asiakasta vastaavassa harjoituksessa. Tällä kurssilla koettiin itse!” Työnohjaaja

 

”Koulutus innosti ja rohkaisi käyttämään kuvaa uudella tavalla omassa työssäni. Sain runsaasti uusia näkökulmia asiakastyöhön.” Pari- ja perhepsykoterapeutti

 

Lue Kuva ja asiakastyö -koulutuksen etenemisestä kesäyliopiston kurssiblogista

Voit lukea Kouvolassa 2017-2018 toteutetun Kuvan käyttäminen asiakastyössä  -koulutuksen sisällöstä kesäyliopiston blogista klikkaamalla tästä!

 

Rento kuva:
”Rentouttava päivä, arjen rooleista vapaana uusien ihmisten seurassa. Leikkimistä kuvan kanssa, hauskaa, kevyttä,kuitenkin syvällistä. Päivän tehtäviä Johanna pohjusti kiinnostavasti historia-, teoria- ja estetiikkatiedoin. Opin paljon uutta siitä,miten kuvia käytetään ja on käytetty eri puolella maailmaa osana arkisiakin rituaaleja. Tämä toinen osallistumiskertani asetti ekan ihan uuteen,syvempään perspektiiviin. Vasta ollessani uudelleen kuvan kanssa toiminnassa tällä tavoin, ymmärsin, mitä edellisellä kerralla tekemäni kuvat kertoivatkaan silloisesta elämäntilanteestani. Suosittelen kaikille, jotka haluavat luovan leikin kautta yhtäkkiä syvälle iskevän itseymmärryksen!”
Rento kuva -konseptin kuva-iltaan ja sitten koulutuspäivään osallistunut

 

Koulutuksia ja fasilitointia myös muista aiheista taiteen ja hyvinvoinnin kentällä

 • Työn merkityksellisyys – luentoja, pajoja, kuvaakin käyttäen
 • Nykytaide ja modernismi – nykytaideluentoja, taidetekstejä ja nykytaidekurssisisältöä taidekouluille ja esimerkiksi modernismi-perehdytystä opettajille tuotettu. Työskentelin modernin taiteen museossa pitkään taidekasvatustehtävissä
 • Jungilainen ja postjungilainen teoria – olen kouluttanut Carl Gustav Jungin analyyttisen psykologian teorioiden soveltamisesta taiteentulkintaan ja terapiaprosessissa, arkkityyppien symbolisia ”alkukuvia” avaten. Kulttuurilehti Mustekalan artikkelini jälkimmäisestä aiheesta voit lukea täältä. Tein graduni nykytaiteen tulkinnasta postjungilaisesta näkökulmasta, voit ladata sen vapaasti esimerkiksi Academia.edu-sivultani
 • Kuvien merkitys muistisairaille – luennoin esimerkiksi Etelä-Karjalan Muisti ry:n seminaarissa 2017 tästä aiheesta
 • Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistaminenkoulutus tai konsultointi, lue lisää!

Opetan taideteorioita, kuvamenetelmiä ja taidehistoriaa rennolla, omaperäisellä ja innostavalla tavalla!

 

Lue lisää oppimisesta

Uuden oppiminen auttaa muun muassa epävarmuuteen suhtautumisessa

 

Ilmainen hyvinvointi-verkkosummit järjestettiin 24.-28.9.2018 – Materiaalit käytössä vuoden, syksyyn 2019 saakka!

Mukana myös minun haastatteluni, aiheena kuvamenetelmät!

Ilmaisessa summitissa on mukana 15+ Suomen parasta työhyvinvoinnin osaajaa ja ammattilaista.
Saat ajankohtaisimmat sekä tuoreimmat vinkit stressin ja työuupumuksen vähentämiseen. Jos päätät hankkia myös VIP-passin tapahtumaan ja teet sen <tästä linkistä>, saan siitä komissiopalkkion.

Summit on nyt ohi, mutta voit yhä katsoa ilmaiseksi lyhyet versiot videoista tai hankkia vip-passin ja sillä katsoa täyspitkiä versioita vuoden ajan sekä saada asiantuntijoiden bonukset

 

Ota yhteyttä

Kysy tarjousta taide- ja hyvinvointialan koulutuksistani!

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

 

Kuvataidemenetelmien koulutusta – kurssiesite 2019

 

Rento kuva kurssiesite

 

Lue lisää Johanna Wahlbeck Oy:stä