fbpx

Värikäs maalaus, opi kuvataidemenetelmiä kanssani, tilaa koulutus

 

Opi kuvataidemenetelmiä ja tutustu symbolimaailmaan

 

Tarjoan kuvataiteen ja hyvinvoinnin alan koulutusta, työpajoja ja erilaisia kuvataidekursseja.

Olen erikoistunut kuvataidemenetelmien soveltamiseen ja niiden käytön opettamiseen esimerkiksi asiakastyössä.

 

 • Kuvataidemenetelmien käyttö:kuvituskuva kuvataidekursseja kuvassa näkyy käsiä, jotka maalaavat
  • rentoutumiseen – Rento kuva -konsepti – että
  • asiakastyön menetelmäavuksi, Kuva ja asiakastyö -konsepti ja Hiekkakuvaterapia-kursseja
 • Ruma taide -konseptin koulutuksia uudenlaisiin näkökulmiin!
 • Luentoja nykytaiteesta tai esimerkiksi kuvan voimasta sekä koulutusta kulttuuri- ja taidealan palveluiden tuotteistamiseen
 • Klikkaa tästä katsomaan demo-video

Tarjoan kuvataidekursseja myös etänä verkossa erilaisia ohjelmia ja sovelluksia käyttäen.

Olen erikoistunut asiakastyössäni kuvataidemenetelmiin, joita opetan myös muille.

Kuvataidemenetelmien käyttö asiakastyössä voi tuntua vähän mystiseltä, mutta juuri siksikin niin mielenkiintoiselta! Kuvallisen työskentelyn avulla voidaan esimerkiksi kirkastaa tavoitteita, tarkentaa mielikuvia ja toiveita, päästä käsiksi tunteisiin sekä vaikuttaa niihin. Kuvataidemenetelmien soveltaminen sopii etenkin tilanteisiin, joissa sanat eivät riitä. Kuvien kautta saadaan aina lisää näkökulmia.

Kuva- ja kuvataiteellisten menetelmien käyttö soveltuu myös ihmisille, joilla ei ole aiempia taiteellisia taitoja. Voit siis käyttää kuvallisia menetelmiä asiakastyössäsi, vaikkei sinulla olisi taiteellista taustaa, eikä kuvallisten menetelmien käyttö vaadi myöskään asiakkailtasi erityistaitoja.

Koulutan Kuva ja asiakastyö -konseptia eri puolilla Suomea yhteistyössä kesäyliopistojen kanssa. Koulutuksessa kehitetään juuri sinun asiakastyöhösi soveltuvia menetelmiä työnohjauksellisesti tukien.

TATO-ryhmissä (taidemenetelmällinen työnohjaus) käsitellään työnohjaustapauksia ja omaa jaksamista kuvallisin keinoin. Halautko perustaa TATO-ryhmän omalle paikkakunnallesi? Ota yhteyttä! Etätoteutuskin on mahdollinen.

Tarjolla myös muita koulutuksia, kuten Rento kuva, Ruma taide ja Hiekkakuvaterapia.

Osallistuminen kursseille ei vaadi mitään aiempaa kokemusta taiteellisesta tekemisestä.

 

Käy kuvamaailmaan – kuvamenetelmien soveltamista ja kuvataidekursseja kaikille

Johanna Wahbeck kuvassa opettamassa matalan kynnyksen kuvataidekursseja soveltamistaUskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli? Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen?

Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Meissä kaikissa on kuvia; mielikuvia, muistikuvia, kielikuvia, maailmankuvia. Kuvallinen ulottuvuus tarjoilee uusia näkökulmia, hyvinkin pienellä vaivalla. Mitään aiempaa kokemusta kuvallisesta tekemisestä tämä hyöty ei edellytä.

Visuaalisessa nykymaailmassa kuvamenetelmiin tutustuminen on erityisen tärkeää. Erilaisiin tarkoituksiin suunniteltuja kuvataidekursseja kannattaa tässä hyödyntää.

Silloin kun sanallinen viestintä ei riitä, kuvallinen ilmaisu avaa väylän vuorovaikutukseen.

Lue lisää ja katso kurssikohtaiset sivut alla!

Mietitkö millä tavalla koulutan? Katso demovideot klikkaamalla tästä ja tästä. Olen vetänyt erilaisia taidekursseja ja työpajoja 90-luvulta saakka.
Siirry lukemaan asiakastarinoita klikkaamalla tästä.

Opi kuvataidemenetelmiä tai taiteen ja hyvinvoinnin teoriaa ja käytäntöä kanssani!

 

Pyydä tarjous koulutuksesta juuri teidän tarpeisiinne tai tutustu kiinnostaviin koulutuksiin alla

 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen linkin takana kuhunkin

 

 

Kaikkialla, verkossa:

Mielen kuvallinen kuntosali – Rento kuva: Klikkaa tästä Personal Training -paketista lukemaan.

Helsinkiläisille työttömille: Tunnista osaamisesi ja työllisty -verkkovalmennus työttömille helsinkiläisille taide- tai kulttuurialan koulutuksen omaaville järjestettiin viimeksi torstaina 2.12.2021 klo 9-13. Ilmainen. Mahdollisesti tulossa myös vuonna 2022. Lue lisää vastaavista klikkaamalla tästä.

 

Helsingissä:
 

kuva asiakastyössä kuvistuskuva kuvassa tehdään ryhmässä kuvaa vesivärein kuvataidekursseja sivun kuva

Johdatus hiekkakuvaterapiaan -koulutuspäivä järjestettiin Helsingissä 22.10.2021, mahdollisesti tulossa myös vuonna 2022
Johdatus jungilaiseen hiekkakuvaterapiaan (sandplay) monikäyttöisenä menetelmänä -koulutuspäivä Helsingissä perjantaina 22.10.2021 klo 10-17, hinta 195 € (sis. alv) per hlö. Hinta sisältää opetuksen ja mukaan saatavat kirjalliset materiaalit sekä kahvitarjoilun. Max. 10 mahtuu mukaan, klikkaa tästä lukemaan lisätietoja ja ilmoittautumaan. Kurssipäivä toteutuu, ja vielä on paikkoja!

 

Helsingissä – Työnohjaajakoulutus

Käynnissä: TYÖNOHJAAJAKOULUTUS PSYKOTERAPEUTEILLE JA MUILLE VUOROVAIKUTUKSEN AMMATTILAISILLE
22.1.2021 – 17.12.2022, Helsingissä. Lataa tästä esite. (PDF). Olen yksi tämän koulutuksen vetäjistä. Koulutuksen jälkeen voi hakea Suomen työnohjaajat ry:ltä STOry:lta jäsenyyttä ja Työnohjaaja STOry -nimikettä. Koulutus toteutetaan Vuorovaikutusprosessien tutkimuskeskuksen tiloissa Helsingin Käpylässä.

 

Helsingissä – Kuva ja asiakastyö
Kuva ja asiakastyö – Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -koulutus tulossa luultavasti talvella 2022-2023 Helsingin seudun kesäyliopistossa. Lisätietoja myöhemmin.

 

Toteutus hybridinä – Iisalmessa ja verkossa – Kuva ja asiakastyö

Käynnissä: Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -koulutus talvella 2021-2022 Snellman-kesäyliopistossa. Kuusi lähipäivää, klo 8:30-15:30: 10.12.2021-26.3.2022. Hybriditoteutus. Lue lisää kesäyliopiston sivuilta ja ilmoittaudu 10.12.2021 mennessä klikkaamalla tästä.

 

Toteutus verkkokurssina – Jyväskylä – Kuva ja asiakastyö

Kuva ja asiakastyö: Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä 3 op, Jyväskylän kesäyliopistossa. Verkko-opetus klo 10-17 kuutena torstaina 17.3.-16.6.2022. Lue lisää ja ilmoittaudu 20.2.2022 mennessä kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä.

 

Turussa – Kuva ja asiakastyö

Toteutumassa, vielä mahtuu mukaan: Järjestetään Turun kesäyliopistolla taas keväällä 2022, kuusi lähipäivää, ensimmäinen etänä, loput tilanteen mukaan lähiopetuksena: perjantait 28.1., 11.3., 8.4., 29.4., 20.5. ja 3.6.2022 klo 10-17. Lue lisää ja ilmoittaudu 26.01.2022 mennessä kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä.

 

Kouvolassa – Kuva ja asiakastyö

Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -koulutus 11.02.2022 – 22.04.2022 Kymenlaakson kesäyliopistossa, osin lähiopetusta, osin etänä. Lue lisää ja ilmoittaudu 28.1.2022 mennessä kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä

 

Kuva ja asiakastyö – kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä -koulutus on mahdollista tilata myös omalle ryhmälle tai yksityisopetuksena itselle.

 

Tulossa lisää kuvataidekursseja kuvataidemenetelmien soveltamisesta, jotka kaikki voidaan järjestää myös verkko-opetuksena!

Esimerkiksi Ruman taiteen kurssi pidettiin Karjalatalolla Helsingissä 1.3.2020! Tämäkin kurssi on tilattavissa. Myös verkkototeutus on mahdollinen, kuten muidenkin kurssien kohdalla. Kaikille suunnattua uusintatoteutusta suunnitellaan. Sillä aikaa: Lue lisää klikkaamalla tästä.

Seuraa sivua tai tilaa uutiskirje

 

 

Kuvataidekursseja ja koulutusta myös muista aiheista, kuten:

 • Työn merkityksellisyys – luentoja, pajoja, erityisesti kuvataidemenetelmiä käyttäen
 • Nykytaide ja modernismi – nykytaideluentoja, taidetekstejä ja nykytaidekurssisisältöä taidekouluille ja esimerkiksi modernismi-perehdytystä opettajille tuotettu. Työskentelin modernin taiteen museossa pitkään taidekasvatustehtävissä
 • Jungilainen ja postjungilainen teoria – olen kouluttanut Carl Gustav Jungin analyyttisen psykologian teorioiden soveltamisesta taiteentulkintaan ja terapiaprosessissa, arkkityyppien symbolisia ”alkukuvia” avaten. Kulttuurilehti Mustekalan artikkelini jälkimmäisestä aiheesta voit lukea täältä. Tein graduni nykytaiteen tulkinnasta postjungilaisesta näkökulmasta, voit ladata sen vapaasti esimerkiksi Academia.edu-sivultani
 • Kuvien merkitys muistisairaille – luennoin esimerkiksi Etelä-Karjalan Muisti ry:n seminaarissa 2017 tästä aiheesta
 • Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistaminenkoulutus tai konsultointi, lue lisää!
 • Etätyössä jaksaminen – luento ja/tai työpaja
 • Etätyöskentelymenetelmät asiakastyössä – luento ja/tai työpaja
 • Kuvataidemenetelmät – soveltava estetiikka hyvinvointityössä -luennoin Helsingin yliopistolla tällä otsikolla huhtikuussa 2021

 

Taideteorioita, kuvamenetelmiä ja taidehistoriaa rennolla, omaperäisellä ja innostavalla tavalla!

 

 

Asiakastarinoita kuvataidekursseista


Kuva ja asiakastyö:taidekursseja opi-sivun kuvitusta johanna wahlbeck luennoimassa
”Hakeuduin Kuvan käyttö asiakastyössä- koulutukseen löytääkseni ja oppiakseni uusia luovia, toiminnallisia ja kuvallisia työmenetelmiä auttaakseni perheitä ja perheenjäseniä löytämään tapoja ilmaista mm. tunteita ja ajatuksia, joita he eivät välttämättä tavoita sanallisella tasolla.
Kuvallinen työskentely syvensi asiakastyötä ja sen kautta löytyi käsittelyyn sellaisia asioita, joita pelkästään sanallisella tasolla ei olisi voinut tavoittaa.
Yllätyin kuvien voimasta omakohtaisesti lähiopetuspäivinä ja asiakastyössä, kuinka ne nostivat myös sellaisia asioita käsittelyyn, jotka olivat vasta sisäisenä hahmona.
Koulutuksen aikana ymmärsin, kuinka kuvan kautta työskentely onnistuu ilman että ohjaaja ja/tai ohjattava on taiteellisesti lahjakas. Sain teoreettista ja käytännöllistä tietoa kuvallisten menetelmien käytöstä.
Johannan laaja koulutus- ja osaamistausta antoivat mahdollisuuden käsitellä kuvallisia asioita monipuolisesti ja joustavasti.
Johannan avoin ja  innostava ohjaamistyyli loi luovan oppimisympäristön.
Olen erittäin tyytyväinen, että osallistuin tähän koulutukseen, jossa opin todella paljon luovista, toiminnallisista ja kuvallisista työmenetelmistä, joita olen rohkeampi käyttämään jatkossa työssäni.” Diakoninen perhetyöntekijä

 

”Haikein mielin koulutuksen päätyttyä. Oli kyllä niin ihana ryhmä ja opettaja. En muista, olisko koskaan ollut mitään vastaavaa. Antoisa ja monipuolinen prosessi monella tapaa!”

 

”Kurssi on tarjonnut monipuolisen teoriataustan ja käytännön kokemuksen kuvan käyttämisestä terapiatyön osana. Kurssin aikana on ollut turvallisen tuntuista ottaa uusi menetelmä käyttöön. Kuvien voima on yllättänyt!” Puheterapeutti

 

”Matka itseen kuvallisin menetelmin auttaa ymmärtämään asiakasta vastaavassa harjoituksessa. Tällä kurssilla koettiin itse!” Työnohjaaja

 

”Koulutus innosti ja rohkaisi käyttämään kuvaa uudella tavalla omassa työssäni. Sain runsaasti uusia näkökulmia asiakastyöhön.” Pari- ja perhepsykoterapeutti

 

Lue Kuva ja asiakastyö -koulutuksen etenemisestä kesäyliopiston kurssiblogista

Voit lukea Kouvolassa 2017-2018 toteutetun Kuvan käyttäminen asiakastyössä  -koulutuksen sisällöstä kesäyliopiston blogista klikkaamalla tästä!

 

rento kuva kurssikonseptin kuva kuvataidekursseja sivullaRento kuva -kuvataidekurssi:
”Rentouttava päivä, arjen rooleista vapaana uusien ihmisten seurassa. Leikkimistä kuvan kanssa, hauskaa, kevyttä,kuitenkin syvällistä.
Päivän tehtäviä Johanna pohjusti kiinnostavasti historia-, teoria- ja estetiikkatiedoin.
Opin paljon uutta siitä,miten kuvia käytetään ja on käytetty eri puolella maailmaa osana arkisiakin rituaaleja.
Tämä toinen osallistumiskertani asetti ekan ihan uuteen,syvempään perspektiiviin. Vasta ollessani uudelleen kuvan kanssa toiminnassa tällä tavoin, ymmärsin, mitä edellisellä kerralla tekemäni kuvat kertoivatkaan silloisesta elämäntilanteestani.
Suosittelen kaikille, jotka haluavat luovan leikin kautta yhtäkkiä syvälle iskevän itseymmärryksen!”
Rento kuva -konseptin kuva-iltaan ja sitten koulutuspäivään osallistunut

 

 

 

 

Mietitkö sopivia kuvataidekursseja? Tai jotain muuta? Ota yhteyttä

Kysy tarjousta taide- ja hyvinvointialan koulutuksista

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

 

 

Lue lisää Johanna Wahlbeck Oy:stä