Värikäs maalaus, opi kuvataidemenetelmiä kanssani, tilaa koulutus! Kuvataidekursseja

 

Opi kuvataidemenetelmiä ja tutustu symbolimaailmaan – Kuvataidekursseja

 

Tarjoan kuvataiteen ja hyvinvoinnin alan koulutusta, työpajoja ja erilaisia kuvataidekursseja

 

 • Kuvataidemenetelmien käyttö:kuvituskuva kuvataidekursseja kuvassa näkyy käsiä, jotka maalaavat
  • rentoutumiseen – Rento kuva -konsepti – että
  • asiakastyön menetelmäavuksi, Kuva ja asiakastyö -konsepti
 • Ruma taide -konseptin koulutuksia!
 • Luentoja nykytaiteesta tai esimerkiksi kuvan voimasta sekä koulutusta kulttuuri- ja taidealan palveluiden tuotteistamiseen
 • Klikkaa tästä katsomaan demo-video

Tarjoan koulutuksia myös etänä verkossa erilaisia ohjelmia ja sovelluksia käyttäen.

 

Käy kuvamaailmaan

taidekursseja kuvituskuva johanna wahlbeck opettamassaUskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli? Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen?

Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Meissä kaikissa on kuvia; mielikuvia, muistikuvia, kielikuvia, maailmankuvia. Kuvallinen ulottuvuus tarjoilee uusia näkökulmia, hyvinkin pienellä vaivalla. Mitään aiempaa kokemusta kuvallisesta tekemisestä tämä hyöty ei edellytä.

Mietitkö millä tavalla koulutan? Katso demovideot klikkaamalla tästä ja tästä. Olen vetänyt erilaisia taidekursseja ja työpajoja 90-luvulta saakka.

Opi kuvataidemenetelmiä tai taiteen ja hyvinvoinnin teoriaa ja käytäntöä kanssani!

 

Pyydä tarjous koulutuksesta juuri teidän tarpeisiinne tai tutustu kiinnostaviin koulutuksiin alla, lisätietoja ja ilmoittautuminen linkin takana kuhunkin

 

 

Helsingissä:
 

kuva asiakastyössä kuvistuskuva kuvassa tehdään ryhmässä kuvaa vesivärein kuvataidekursseja sivun kuvaRuman taiteen kurssi pidettiin Karjalatalolla Helsingissä sunnuntaina 1.3.2020! UUSINTA TULOSSA SYKSYLLÄ, lisätietoja pian. Sillä aikaa: Lue lisää ja klikkaamalla tästä

Tunnista osaamisesi ja myy se! -valmennuspäivä työttömille taide- ja kulttuurialalle suuntaaville järjestettiin tiistaina 24.03. klo 10-16:30 verkkokoulutuksena. Lataa pdf-esite tästä (esitettä saa jakaa vapaasti)  TULLAAN JÄRJESTÄMÄÄN UUDELLEEN

 

Rento kuva – löydä oma kuvakielesi -kurssi Helsingissä toukokuussa tiistaisin 5.5.-26.5.2020 klo 17:30-20 Hakaniemessä, Hinta: 130e, S-Etukortilla 115 e, klikkaa tästä lisätietoihin ja ilmoittautumiseen, järjestäjänä TSL-Helsinki (Työväen Sivistysliitto), tässä tilanteessa kurssi toteutetaan etäopetuksena

Rento kuva -verkkokurssit: Klikkaa tästä jatkuvaa ryhmäverkkokurssia tutkimaan ja tästä lyhyen yksilöverkkokurssin kuvausta lukemaan.

 

Johdatus hiekkakuvaterapiaan -koulutuspäivä Helsingissä 13.11.2020
Johdatus jungilaiseen hiekkakuvaterapiaan (sandplay) monikäyttöisenä menetelmänä -koulutuspäivä Helsingissä perjantaina 13.11.2020 klo 10-17:30, hinta 195 € (sis. alv) per hlö. Hinta sisältää opetuksen ja mukaan saatavat materiaalit sekä kahvitarjoilun. Max. 10 mahtuu mukaan, klikkaa tästä lukemaan lisätietoja ja ilmoittautumaan.

 

Jyväskylässä – Kuva ja asiakastyö

KÄYNNISSÄ: Kuva ja asia­kas­työ: Ku­va­tai­de­me­ne­tel­mien so­vel­ta­mi­nen asia­kas­työs­sä 3 op – koulutus 17.1.2020 – 5.6.2020 Jyväskylän kesäyliopistossa. Lue lisää ja ilmoittaudu 27.12.2019 mennessä kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä.

 

Turussa – Kuva ja asiakastyö

KÄYNNISSÄ: Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -kurssi 08.02. – 16.05.2020 Turun kesäyliopistossa. Lue lisää ja ilmoittaudu vielä kurssin alkuun mennessä kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä.

 

Kouvolassa – Kuva ja asiakastyö

Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -koulutus 09.10.-11.12.2020 Kymenlaakson kesäyliopistossa, osin lähiopetusta, osin etänä. Lue lisää ja ilmoittaudu 22.9.2020 mennessä kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä

 

Helsingissä – Kuva ja asiakastyö

Kuva ja asiakastyö – kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä -koulutus 25.9.-27.11.2020 Helsingin kesäyliopistossa. Aikataulu: Lähiopetus perjantait 25.9. ja 23.10. sekä 27.11.2020 klo 10.00–17.00 ja etäseminaarit perjantait 2.10. ja 6.11. 2020 klo 13-16, lisäksi tehtäviä verkkoalustalla. Lue yksityiskohdat kesäyliopiston sivuilta klikkaamalla tästä. Ilmoittautuminen tapahtuu kesäyliopiston sivuilla.

 

Tulossa lisää kuvataidekursseja, jotka kaikki voidaan järjestää myös verkko-opetuksena!

Seuraa sivua tai tilaa uutiskirje

 

 

Asiakastarinoita kuvataidekursseista


Kuva ja asiakastyö:taidekursseja opi-sivun kuvitusta johanna wahlbeck luennoimassa
”Hakeuduin Kuvan käyttö asiakastyössä- koulutukseen löytääkseni ja oppiakseni uusia luovia, toiminnallisia ja kuvallisia työmenetelmiä auttaakseni perheitä ja perheenjäseniä löytämään tapoja ilmaista mm. tunteita ja ajatuksia, joita he eivät välttämättä tavoita sanallisella tasolla.
Kuvallinen työskentely syvensi asiakastyötä ja sen kautta löytyi käsittelyyn sellaisia asioita, joita pelkästään sanallisella tasolla ei olisi voinut tavoittaa.
Yllätyin kuvien voimasta omakohtaisesti lähiopetuspäivinä ja asiakastyössä, kuinka ne nostivat myös sellaisia asioita käsittelyyn, jotka olivat vasta sisäisenä hahmona.
Koulutuksen aikana ymmärsin, kuinka kuvan kautta työskentely onnistuu ilman että ohjaaja ja/tai ohjattava on taiteellisesti lahjakas. Sain teoreettista ja käytännöllistä tietoa kuvallisten menetelmien käytöstä.
Johannan laaja koulutus- ja osaamistausta antoivat mahdollisuuden käsitellä kuvallisia asioita monipuolisesti ja joustavasti.
Johannan avoin ja  innostava ohjaamistyyli loi luovan oppimisympäristön.
Olen erittäin tyytyväinen, että osallistuin tähän koulutukseen, jossa opin todella paljon luovista, toiminnallisista ja kuvallisista työmenetelmistä, joita olen rohkeampi käyttämään jatkossa työssäni.” Diakoninen perhetyöntekijä

 

”Haikein mielin koulutuksen päätyttyä. Oli kyllä niin ihana ryhmä ja opettaja. En muista, olisko koskaan ollut mitään vastaavaa. Antoisa ja monipuolinen prosessi monella tapaa!”
”Kurssi on tarjonnut monipuolisen teoriataustan ja käytännön kokemuksen kuvan käyttämisestä terapiatyön osana. Kurssin aikana on ollut turvallisen tuntuista ottaa uusi menetelmä käyttöön. Kuvien voima on yllättänyt!” Puheterapeutti

 

”Matka itseen kuvallisin menetelmin auttaa ymmärtämään asiakasta vastaavassa harjoituksessa. Tällä kurssilla koettiin itse!” Työnohjaaja

 

”Koulutus innosti ja rohkaisi käyttämään kuvaa uudella tavalla omassa työssäni. Sain runsaasti uusia näkökulmia asiakastyöhön.” Pari- ja perhepsykoterapeutti

 

Lue Kuva ja asiakastyö -koulutuksen etenemisestä kesäyliopiston kurssiblogista

Voit lukea Kouvolassa 2017-2018 toteutetun Kuvan käyttäminen asiakastyössä  -koulutuksen sisällöstä kesäyliopiston blogista klikkaamalla tästä!

 

rento kuva kurssikonseptin kuva kuvataidekursseja sivullaRento kuva -kuvataidekurssi:
”Rentouttava päivä, arjen rooleista vapaana uusien ihmisten seurassa. Leikkimistä kuvan kanssa, hauskaa, kevyttä,kuitenkin syvällistä.
Päivän tehtäviä Johanna pohjusti kiinnostavasti historia-, teoria- ja estetiikkatiedoin.
Opin paljon uutta siitä,miten kuvia käytetään ja on käytetty eri puolella maailmaa osana arkisiakin rituaaleja.
Tämä toinen osallistumiskertani asetti ekan ihan uuteen,syvempään perspektiiviin. Vasta ollessani uudelleen kuvan kanssa toiminnassa tällä tavoin, ymmärsin, mitä edellisellä kerralla tekemäni kuvat kertoivatkaan silloisesta elämäntilanteestani.
Suosittelen kaikille, jotka haluavat luovan leikin kautta yhtäkkiä syvälle iskevän itseymmärryksen!”
Rento kuva -konseptin kuva-iltaan ja sitten koulutuspäivään osallistunut

 

 

Kuvataidekursseja ja koulutusta myös muista aiheista, kuten:

 • Työn merkityksellisyys – luentoja, pajoja, kuvaakin käyttäen
 • Nykytaide ja modernismi – nykytaideluentoja, taidetekstejä ja nykytaidekurssisisältöä taidekouluille ja esimerkiksi modernismi-perehdytystä opettajille tuotettu. Työskentelin modernin taiteen museossa pitkään taidekasvatustehtävissä
 • Jungilainen ja postjungilainen teoria – olen kouluttanut Carl Gustav Jungin analyyttisen psykologian teorioiden soveltamisesta taiteentulkintaan ja terapiaprosessissa, arkkityyppien symbolisia ”alkukuvia” avaten. Kulttuurilehti Mustekalan artikkelini jälkimmäisestä aiheesta voit lukea täältä. Tein graduni nykytaiteen tulkinnasta postjungilaisesta näkökulmasta, voit ladata sen vapaasti esimerkiksi Academia.edu-sivultani
 • Kuvien merkitys muistisairaille – luennoin esimerkiksi Etelä-Karjalan Muisti ry:n seminaarissa 2017 tästä aiheesta
 • Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistaminenkoulutus tai konsultointi, lue lisää!

 

Taideteorioita, kuvamenetelmiä ja taidehistoriaa rennolla, omaperäisellä ja innostavalla tavalla!

 

Lue lisää oppimisesta

Uuden oppiminen auttaa muun muassa epävarmuuteen suhtautumisessa, lue lisää klikkaamalla tästä

 

 

Mietitkö sopivia kuvataidekursseja? Tai jotain muuta? Ota yhteyttä

Kysy tarjousta taide- ja hyvinvointialan koulutuksista

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

 

 

Lue lisää Johanna Wahlbeck Oy:stä