Värikäs maalaus, opi kuvataidemenetelmiä kanssani, tilaa koulutus!

 

Kuvataidemenetelmien koulutusta

Tarjoan taiteen ja hyvinvoinnin alan koulutusta, kuten kuvataidemenetelmien opetusta

Uskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli? Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen? Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Opi kuvataidemenetelmiä tai taiteen ja hyvinvoinnin teoriaa ja käytäntöä kanssani!

Tilaa koulutus tai tutustu kiinnostaviin taidelähtöisten menetelmien koulutuksiin alla, lisätietoja ja ilmoittautuminen linkin takana kuhunkin.

Alla esittelyssä Rentouttavan kuvallisen ilmaisun kurssi, Hiekkakuvaterapia-kurssi ja sen alla luettelo eri järjestäjien kursseistani, kuten kuvamenetelmä-koulutuksista asiakastyötä tekeville

 

Rentouttavan kuvallisen ilmaisun kurssi Helsingissä 7.-9.9.2018

Tarvitsetko rennon sysäyksen kesääsi syksyysi? Haluatko kartuttaa omia voimavarojasi rentouttavan taiteellisen työskentelyn avulla? Haluatko oppia kertomaan kuvin tai käyttää kuvallista ilmaisua itsereflektoinnin apuna tai rentoutumiseen?

Kurssilla kokeillaan erilaisia tutkitusti rentouttavia piirustus- ja maalaus- sekä valokuvaustapoja. VinkkiEsimerkiksi vaakasuorien päällekkäisten viivojen piirtäminen tai maalaaminen rentouttaa, kokeile!

Kenelle

Kurssi soveltuu kaikille, joilla on motivaatiota ilmaista itseään kuvallisesti ja halua oppia tätä kautta lisäkeinoja rentoutumiseen ja voimaantumiseen. Aiempi oma taiteellinen suuntautuminen ei ole millään tapaa välttämätöntä.

Hinta ja aika
  • perjantai 7.9. klo 10-16, lauantai 8.9. klo 10-16, sunnuntai 9.9.2018 klo 10-15
  • Kurssin hinta on 340€ (sis. alv) /hlö/kurssi
  • Hinta sisältää opetuksen (3 kurssipäivää), aamu- ja iltapäiväkahvin tai teen, sekä kurssilla käytettävät materiaalit

Mukaan mahtuu seitsemän (7) osallistujaa. Ilmoittautuminen sitovasti soittamalla 0404101270, sähköpostitse johanna@oivallamme.fi tai lisätietosivun lomakkeella 27.8.2018 mennessä, johon mennessä osallistumisen voi myös peruuttaa. Sairaustapauksissa osallistumisen voi peruuttaa myöhemminkin.

Jos tämä kiinnostaa, lue myös Kuvaryhmästä rentoutumiseen Helsingissä

Vastaavaa tarjolla myös Salossa Muurlan opistolla, ks. lista alempana.

 

UUTTA: Johdatus hiekkakuvaterapiaan

 

Näihin koulutuksiini ja kursseilleni 2018-2019 voi ilmoittautua järjestäjien sivuilla

Kuvataidemenetelmien koulutusta:

Salossa

Hali ja huopa – halitaan ja maalataan yhdessä huovalle perjantai-sunnuntai 31.8.-2.9.2018 Aikuinen-lapsi (5-12 v.) -pareille Muurlan Opistossa. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu viimeistään 15.8.2018!

Rentouttavan kuvallisen ilmaisun viikonloppukurssi lauantai-sunnuntai 29. – 30.9.2018 Muurlan Opistossa. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu viimeistään 13.9.2018 mukaan!

Riihimäellä

Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -koulutus lauantaisin 15.9., 6.10., 27.10., 17.11., 1.12. ja 15.12.2018 Paikka: Riihimäen opisto, Vesilinna. Toteuttaa: Hämeen kesäyliopisto. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu mukaan 24.8. mennessä tästä.

Kokkolassa

Syksyllä 2018 Kuvataidemenetelmät asiakastyössä (3 op) -koulutus kuutena perjantaina 14.9. – 14.12.2018 Keski-Pohjanmaan kesäyliopistossa. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu viimeistään 2.9. mukaan!

Turussa

Kuvalliset menetelmät asiakastyössä (3 op) -koulutus 19.01. – 4.5.2019, Turun kesäyliopistossa. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu 7.1.2019 mennessä tästä.

Helsingissä

Kuvataidemenetelmien soveltaminen työnohjaustilanteessa -koulutuspäivä on perjantaina 19.10., klo 9-16 Helsingissä, järjestäjänä STOry, Suomen Työnohjaajat ry. Ilmoittautua voi 4.10. saakka STOryn tapahtumien ja koulutusten sivulla, tässä vielä suora linkki ilmoittautumiseen.

UUSI! Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistaminen -koulutus, järjestäjänä TAKU ry / Akava. Kaksi koulutusiltapäivää: 1.10. ja 1.11.2018. Ilmoittautuminen avautuu syksyllä.

UUSI! Löydä oma kuvakielesi -kurssi 6.11.2018 – 27.11.2018 tiistaisin klo 17:30-20, tulossa myös toinen vastaava kurssi viikonloppukurssin muodossa loppiaisena 2019, järjestäjänä TSL-Helsinki, klikkaa tästä lukemaan lisätietoa ja ilmoittautumaan marraskuun värittävälle kurssille!

Keväällä 2019 Helsingin kesäyliopistossa Kuvalliset menetelmät asiakastyössä (3 op) – koulutus: to–pe 24.–25.1., pe–la 22.–23.2. ja to–pe 21.–22.3.2019 klo 9.30–16.30, ilmoittautuminen avattu 18.4.2018 kesäyliopiston sivuilla.

Kouvolassa

Keväällä 2019 Kuvan käyttäminen asiakastyössä (3 op) -koulutus 12.01.2019 – 18.5.2019 Kymenlaakson kesäyliopistossa. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu 20.12.2018 mennessä tästä.

Kajaanissa

Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -koulutus pe-la 15.-16.3., 5.-6.4. sekä 7.-8.6.2019 Kainuun kesäyliopistossa (Osaamiskeskus Kainuun Aalto). Lue lisää ja ilmoittaudu 1.2.2019 mennessä kesäyliopiston sivuilla tästä.

Seinäjoella

Kuvan käyttö asiakastyössä (3 op) -koulutus 14.09. – 14.12.2019, lauantaisin 14.9., 28.9., 26.10., 9.11., 23.11. ja 14.12.2019 klo 10-17, Etelä-Pohjanmaan kesäyliopistossa. Lue lisää ja ilmoittaudu 26.8.2019 mennessä kesäyliopiston sivuilla tästä.

Esimerkiksi ylläolevien kaltaisia taidelähtöisten menetelmien koulutuksia on tulossa myös muualle, linkkilistaa päivitetään.
Seuraa sivua! Voit myös ottaa yhteyttä ja kertoa missä päin olet, ja voin lähettää sinulle viestin kun koulutus järjestetään lähelläsi.

Asiakastarinoita
”Hakeuduin Kuvan käyttö asiakastyössä- koulutukseen löytääkseni ja oppiakseni uusia luovia, toiminnallisia ja kuvallisia työmenetelmiä auttaakseni perheitä ja perheenjäseniä löytämään tapoja ilmaista mm. tunteita ja ajatuksia, joita he eivät välttämättä tavoita sanallisella tasolla.
Kuvallinen työskentely syvensi asiakastyötä ja sen kautta löytyi käsittelyyn sellaisia asioita, joita pelkästään sanallisella tasolla ei olisi voinut tavoittaa. Yllätyin kuvien voimasta omakohtaisesti lähiopetuspäivinä ja asiakastyössä, kuinka ne nostivat myös sellaisia asioita käsittelyyn, jotka olivat vasta sisäisenä hahmona.
Koulutuksen aikana ymmärsin, kuinka kuvan kautta työskentely onnistuu ilman että ohjaaja ja/tai ohjattava on taiteellisesti lahjakas. Sain teoreettista ja käytännöllistä tietoa kuvallisten menetelmien käytöstä.
Johannan laaja koulutus- ja osaamistausta antoivat mahdollisuuden käsitellä kuvallisia asioita monipuolisesti ja joustavasti.
Johannan avoin ja  innostava ohjaamistyyli loi luovan oppimisympäristön.
Olen erittäin tyytyväinen, että osallistuin tähän koulutukseen, jossa opin todella paljon luovista, toiminnallisista ja kuvallisista työmenetelmistä, joita olen rohkeampi käyttämään jatkossa työssäni.” Diakoninen perhetyöntekijä

 

”Kurssi on tarjonnut monipuolisen teoriataustan ja käytännön kokemuksen kuvan käyttämisestä terapiatyön osana. Kurssin aikana on ollut turvallisen tuntuista ottaa uusi menetelmä käyttöön. Kuvien voima on yllättänyt!” Puheterapeutti

 

Voit lukea Kouvolassa 2017-2018 toteutetun Kuvan käyttäminen asiakastyössä  -koulutuksen sisällöstä blogista!

 

Koulutan myös muista aiheista taiteen ja hyvinvoinnin kentällä

  • Työn merkityksellisyys – olen pitänyt luentoja esimerkiksi muille työnohjaajille
  • Nykytaide ja modernismi – olen toteuttanut nykytaideluentoja ja esimerkiksi nykytaidekurssin nuorille taidekoululaisille ja modernismi-perehdytyksen taidekoulun opettajille, ja työskennellyt modernin taiteen museossa pitkään taidekasvatustehtävissä
  • Jungilainen ja postjungilainen teoria – olen kouluttanut Carl Gustav Jungin analyyttisen psykologian teorioiden soveltamisesta taiteentulkintaan ja terapiaprosessissa, arkkityyppien symbolisia ”alkukuvia” avaten. Kulttuurilehti Mustekalan artikkelini jälkimmäisestä aiheesta voit lukea täältä. Tein graduni nykytaiteen tulkinnasta postjungilaisesta näkökulmasta, voit ladata sen vapaasti esimerkiksi Academia.edu-sivultani
  • Kuvien merkitys muistisairaille – luennoin esimerkiksi Etelä-Karjalan Muisti ry:n seminaarissa tästä aiheesta
  • Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistaminenkoulutus tai konsultointi, lue lisää!

Opetan taideteorioita, menetelmiä ja taidehistoriaa rennolla, omaperäisellä ja innostavalla tavalla!

 

Lue lisää oppimisesta

Uuden oppiminen auttaa muun muassa epävarmuuteen suhtautumisessa

 

Kurssimaiset kuvaryhmät

Kuvaryhmä pariskunnille Helsingissä

Mukaan mahtuu kolme paria (6 hlöä) per tapaaminen. Voit ilmoittautua yhteen tai vaikka kaikkiin tapaamisiin tänä vuonna, niin kauan kun paikkoja riittää. Tapaamiset keskiviikkoisin 1-2 kertaa kuussa, kesällä pidempi tauko. Ryhmäläiset saavat myös opetusta kurssimaisesti. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Kuvaryhmä alanvaihdon ja urakehityksen tukemiseen Helsingissä

Voit nyt ilmoittautua mukaan yhdelle kerralle tai kaikille, niin kauan kuin paikkoja riittää. Yhdelle tapaamiselle mahtuu seitsemän ensimmäistä. Tapaamiset maanantaisin 1-2 kertaa kuussa, kesällä pidempi tauko.  Ryhmäläiset saavat myös opetusta kurssimaisesti. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Kuvaryhmä rentoutumiseen Helsingissä

Mukaan mahtuu seitsemän osallistujaa per tapaaminen. Voit osallistua yhteen, tai kaikkiin, niin kauan kuin paikkoja on jäljellä. Tapaamiset maanantai- ja keskiviikkoiltaisin noin 1-2 kertaa kuussa vuoden loppuun saakka. Ohjaamisen lisäksi ryhmäläisille opetetaan rentouttavan kuvailmaisun tekniikoita. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Tervetuloa oivaltamaan yhdessä enemmän!

 

Ota yhteyttä

Kysy tarjousta taide- ja hyvinvointialan koulutuksistani!

 

 

Kuvataidemenetelmien koulutusta – kurssiesite 2018

 

Kuvataidemenetelmien koulutusta

 

Lue lisää muista palveluistani