Värikäs maalaus, opi kuvataidemenetelmiä kanssani, tilaa koulutus!

 

Kuvataidemenetelmien koulutusta

Tarjoan kuvataiteen ja hyvinvoinnin alan koulutusta

kuten

 • kuvataidemenetelmien opetusta sekä
  • rentoutumiseen – Rento kuva -konsepti – että
  • asiakastyön menetelmäavuksi, Kuva ja asiakastyö -konsepti
 • luentoja nykytaiteesta tai esimerkiksi kuvan voimasta sekä koulutusta kulttuuri- ja taidealan palveluiden tuotteistamiseen

 

Uskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli?

Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen?

Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Opi kuvataidemenetelmiä tai taiteen ja hyvinvoinnin teoriaa ja käytäntöä kanssani!

 

Pyydä tarjous koulutuksesta juuri teidän tarpeisiinne tai tutustu kiinnostaviin koulutuksiin alla, lisätietoja ja ilmoittautuminen linkin takana kuhunkin

 

Näihin koulutuksiin ja kursseille 2018-2019 ilmoittaudu järjestäjien sivuilla:

 


Helsingissäkuva asiakastyössä kuvistuskuva kuvassa tehdään ryhmässä kuvaa vesivärein

Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistaminen -koulutus, järjestäjänä TAKU ry / Akava. Kaksi koulutusiltapäivää: 10.10. ja 1.11.2018. Ilmoittautuminen avattu syyskuun puolivälissä. Koulutus on täynnä!

Rento kuva – löydä oma kuvakielesi -kurssi viikonloppukurssin muodossa loppiaisena 2019, järjestäjänä TSL-Helsinki, la-su 5.–6.1. klo 10–15.45 135 e, S-Etukortilla 110 e Klikkaa tästä lukemaan lisätietoa ja ilmoittautumaan kurssille 2.1. mennessä!

Kuva ja asiakastyö: Keväällä 2019 Helsingin kesäyliopistossa Kuvalliset menetelmät asiakastyössä (3 op) – koulutus: to–pe 24.–25.1., pe–la 22.–23.2. ja to–pe 21.–22.3.2019 klo 9.30–16.30 (joitain päiviä voi suorittaa lisätehtävien kautta), ilmoittaudu viimeistään 14.1.2019 kesäyliopiston sivuilla.

Kouvolassa – Kuva ja asiakastyö

Keväällä 2019 Kuvan käyttäminen asiakastyössä (3 op) -koulutus 12.01.2019 – 18.5.2019 Kymenlaakson kesäyliopistossa. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu 20.12.2018 mennessä tästä.

Turussa – Kuva ja asiakastyö

Kuvalliset menetelmät asiakastyössä (3 op) -koulutus 19.01. – 4.5.2019, Turun kesäyliopistossa. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu 7.1.2019 mennessä tästä.

Hämeenlinnassa – Kuva ja asiakastyö

Kuva ja asiakastyö (3 op) -koulutus 18.01. – 26.04.2019. Perjantaisin 18.1., 15.2., 8.3., 29.3., 26.4.2019 klo 9-16. Toteuttaa: Hämeen kesäyliopisto. Lue lisää ja ilmoittaudu 6.1. mennessä klikkaamalla tästä!

Kajaanissa – Kuva ja asiakastyö

Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -koulutus pe-la 15.-16.3., 5.-6.4. sekä 7.-8.6.2019 Kainuun kesäyliopistossa (Osaamiskeskus Kainuun Aalto). Lue lisää ja ilmoittaudu 1.2.2019 mennessä kesäyliopiston sivuilla tästä.

Kokkolassa – Kuva ja asiakastyö

Kuvataidemenetelmät asiakastyössä (3 op) -koulutus Keski-Pohjanmaan kesäyliopistossa. Lähiopetus torstaisin 21.2., 7.3. ja 28.3.2019 klo 10-17. Lue lisää ja ilmoittaudu 10.2.2019 mennessä kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä.

Seinäjoella – Kuva ja asiakastyö

Kuvan käyttö asiakastyössä (3 op) -koulutus 14.09. – 14.12.2019, lauantaisin 14.9., 28.9., 26.10., 9.11., 23.11. ja 14.12.2019 klo 10-17, Etelä-Pohjanmaan kesäyliopistossa. Lue lisää ja ilmoittaudu 26.8.2019 mennessä kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä.

Esimerkiksi ylläolevien kaltaisia taidelähtöisten menetelmien koulutuksia on tulossa myös muualle, linkkilistaa päivitetään.

Asiakastarinoita


Kuva ja asiakastyö:
”Hakeuduin Kuvan käyttö asiakastyössä- koulutukseen löytääkseni ja oppiakseni uusia luovia, toiminnallisia ja kuvallisia työmenetelmiä auttaakseni perheitä ja perheenjäseniä löytämään tapoja ilmaista mm. tunteita ja ajatuksia, joita he eivät välttämättä tavoita sanallisella tasolla.
Kuvallinen työskentely syvensi asiakastyötä ja sen kautta löytyi käsittelyyn sellaisia asioita, joita pelkästään sanallisella tasolla ei olisi voinut tavoittaa. Yllätyin kuvien voimasta omakohtaisesti lähiopetuspäivinä ja asiakastyössä, kuinka ne nostivat myös sellaisia asioita käsittelyyn, jotka olivat vasta sisäisenä hahmona.
Koulutuksen aikana ymmärsin, kuinka kuvan kautta työskentely onnistuu ilman että ohjaaja ja/tai ohjattava on taiteellisesti lahjakas. Sain teoreettista ja käytännöllistä tietoa kuvallisten menetelmien käytöstä.
Johannan laaja koulutus- ja osaamistausta antoivat mahdollisuuden käsitellä kuvallisia asioita monipuolisesti ja joustavasti.
Johannan avoin ja  innostava ohjaamistyyli loi luovan oppimisympäristön.
Olen erittäin tyytyväinen, että osallistuin tähän koulutukseen, jossa opin todella paljon luovista, toiminnallisista ja kuvallisista työmenetelmistä, joita olen rohkeampi käyttämään jatkossa työssäni.” Diakoninen perhetyöntekijä

 

”Haikein mielin koulutuksen päätyttyä. Oli kyllä niin ihana ryhmä ja opettaja. En muista, olisko koskaan ollut mitään vastaavaa. Antoisa ja monipuolinen prosessi monella tapaa!”
”Kurssi on tarjonnut monipuolisen teoriataustan ja käytännön kokemuksen kuvan käyttämisestä terapiatyön osana. Kurssin aikana on ollut turvallisen tuntuista ottaa uusi menetelmä käyttöön. Kuvien voima on yllättänyt!” Puheterapeutti

 

Lue Kuva ja asiakastyö -koulutuksen etenemisestä kesäyliopiston kurssiblogista

Voit lukea Kouvolassa 2017-2018 toteutetun Kuvan käyttäminen asiakastyössä  -koulutuksen sisällöstä kesäyliopiston blogista klikkaamalla tästä!

 

Rento kuva:
”Rentouttava päivä, arjen rooleista vapaana uusien ihmisten seurassa. Leikkimistä kuvan kanssa, hauskaa, kevyttä,kuitenkin syvällistä. Päivän tehtäviä Johanna pohjusti kiinnostavasti historia-, teoria- ja estetiikkatiedoin. Opin paljon uutta siitä,miten kuvia käytetään ja on käytetty eri puolella maailmaa osana arkisiakin rituaaleja. Tämä toinen osallistumiskertani asetti ekan ihan uuteen,syvempään perspektiiviin. Vasta ollessani uudelleen kuvan kanssa toiminnassa tällä tavoin, ymmärsin, mitä edellisellä kerralla tekemäni kuvat kertoivatkaan silloisesta elämäntilanteestani. Suosittelen kaikille, jotka haluavat luovan leikin kautta yhtäkkiä syvälle iskevän itseymmärryksen!”
Rento kuva -konseptin kuva-iltaan ja sitten koulutuspäivään osallistunut

 

Koulutuksia ja fasilitointia myös muista aiheista taiteen ja hyvinvoinnin kentällä

 • Työn merkityksellisyys – luentoja, pajoja, kuvaakin käyttäen
 • Nykytaide ja modernismi – nykytaideluentoja ja nykytaidekurssisisältöä taidekouluille ja esimerkiksi modernismi-perehdytystä opettajille tuotettu. Työskentelin modernin taiteen museossa pitkään taidekasvatustehtävissä
 • Jungilainen ja postjungilainen teoria – olen kouluttanut Carl Gustav Jungin analyyttisen psykologian teorioiden soveltamisesta taiteentulkintaan ja terapiaprosessissa, arkkityyppien symbolisia ”alkukuvia” avaten. Kulttuurilehti Mustekalan artikkelini jälkimmäisestä aiheesta voit lukea täältä. Tein graduni nykytaiteen tulkinnasta postjungilaisesta näkökulmasta, voit ladata sen vapaasti esimerkiksi Academia.edu-sivultani
 • Kuvien merkitys muistisairaille – luennoin esimerkiksi Etelä-Karjalan Muisti ry:n seminaarissa 2017 tästä aiheesta
 • Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistaminenkoulutus tai konsultointi, lue lisää!

Opetan taideteorioita, kuvamenetelmiä ja taidehistoriaa rennolla, omaperäisellä ja innostavalla tavalla!

Tulossa myös:

Johdatus hiekkakuvaterapiaan

 

Lue lisää oppimisesta

Uuden oppiminen auttaa muun muassa epävarmuuteen suhtautumisessa

 

Kurssimaiset kuvaryhmä-illat – Rento kuva

Rento kuva -illat pariskunnille Helsingissä

Mukaan mahtuu kolme paria (6 hlöä) per tapaaminen. Voit ilmoittautua yhteen tai vaikka kaikkiin tapaamisiin tänä vuonna, niin kauan kun paikkoja riittää. Tapaamiset keskiviikkoisin 1-2 kertaa kuussa, kesällä pidempi tauko. Ryhmäläiset saavat myös opetusta kurssimaisesti. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Rento kuva -illat alanvaihdon ja urakehityksen tukemiseen Helsingissä

Voit ilmoittautua mukaan yhdelle kerralle tai kaikille, niin kauan kuin paikkoja riittää. Yhdelle tapaamiselle mahtuu seitsemän ensimmäistä. Tapaamiset maanantaisin 1-2 kertaa kuussa, kesällä pidempi tauko.  Ryhmäläiset saavat myös opetusta kurssimaisesti. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Rento kuva -illat (kuvaryhmä rentoutumiseen) Helsingissä

Mukaan mahtuu seitsemän osallistujaa per tapaaminen. Voit osallistua yhteen, tai kaikkiin, niin kauan kuin paikkoja on jäljellä. Tapaamiset maanantai- ja keskiviikkoiltaisin noin 1-2 kertaa kuussa vuoden loppuun saakka. Ohjaamisen lisäksi ryhmäläisille opetetaan rentouttavan kuvailmaisun tekniikoita. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Tervetuloa oivaltamaan yhdessä enemmän!

 

Ilmainen hyvinvointi-verkkosummit järjestettiin 24.-28.9.2018 – Materiaalit käytössä vuoden

Mukana myös minun haastatteluni, aiheena kuvamenetelmät!

Ilmaisessa summitissa on mukana 15+ Suomen parasta työhyvinvoinnin osaajaa ja ammattilaista.
Saat ajankohtaisimmat sekä tuoreimmat vinkit stressin ja työuupumuksen vähentämiseen. Jos päätät hankkia myös VIP-passin tapahtumaan ja teet sen <tästä linkistä>, saan siitä komissiopalkkion.

Summit on nyt ohi, mutta voit yhä katsoa ilmaiseksi lyhyet versiot videoista tai hankkia vip-passin ja sillä katsoa täyspitkiä versioita vuoden ajan sekä saada asiantuntijoiden bonukset

 

Ota yhteyttä

Kysy tarjousta taide- ja hyvinvointialan koulutuksistani!

 

 

Kuvataidemenetelmien koulutusta – kurssiesite 2019

 

 

Rento kuva kurssiesite

 

Lue lisää Johanna Wahlbeck Oy:stä