Värikäs maalaus, opi kuvataidemenetelmiä kanssani, tilaa koulutus! Taidekursseja

 

Taidekursseja

Tarjoan kuvataiteen ja hyvinvoinnin alan koulutusta,

erilaisia taidekursseja, kuten
taidekursseja kuvituskuva

 • kuvataidemenetelmien opetusta sekä
  • rentoutumiseen – Rento kuva -konsepti – että
  • asiakastyön menetelmäavuksi, Kuva ja asiakastyö -konsepti
 • uuden Ruma taide -konseptin koulutuksia!
 • luentoja nykytaiteesta tai esimerkiksi kuvan voimasta sekä koulutusta kulttuuri- ja taidealan palveluiden tuotteistamiseen
 • Klikkaa tästä katsomaan demo-video

 

taidekursseja kuvituskuva johanna wahlbeck opettamassa

Uskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli?

Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen?

Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Meissä kaikissa on kuvia; mielikuvia, muistikuvia, kielikuvia, maailmankuvia. Kuvallinen ulottuvuus tarjoilee uusia näkökulmia, hyvinkin pienellä vaivalla. Mitään aiempaa kokemusta kuvallisesta tekemisestä tämä hyöty ei edellytä.

Mietitkö millä tavalla koulutan? Katso demovideot klikkaamalla tästä ja tästä. Olen vetänyt erilaisia taidekursseja ja työpajoja 90-luvulta saakka.

Opi kuvataidemenetelmiä tai taiteen ja hyvinvoinnin teoriaa ja käytäntöä kanssani!

 

Pyydä tarjous koulutuksesta juuri teidän tarpeisiinne tai tutustu kiinnostaviin koulutuksiin alla, lisätietoja ja ilmoittautuminen linkin takana kuhunkin

 


Helsingissäkuva asiakastyössä kuvistuskuva kuvassa tehdään ryhmässä kuvaa vesivärein

Tunnista osaamisesi ja myy se! -työpaja työttömille helsinkiläisille alle 30-vuotiaille taide- ja kulttuurialalle suuntaaville nuorille järjestetään tiistaina 5.11. klo 12-17 taidemuseo HAMissa Helsingissä.  Ilmoittautuminen 4.11. mennessä sähköpostitse minulle. Lataa pdf-esite tästä (esitettä saa jakaa vapaasti) Tulossa jotain tämän tyyppistä myös vuonna 2020, seuraa sivua tai tilaa uutiskirje.

Rento kuva – löydä oma kuvakielesi -kurssi Helsingissä tulossa syksyllä 2019, keskiviikkoisin 6.11.-27.11.2019 klo 17:30-20, Hinta: 130e, S-Etukortilla 115 e, klikkaa tästä lisätietoihin ja ilmoittautumiseen, järjestäjänä TSL-Helsinki (Työväen Sivistysliitto)

Rento kuva -kurssi työtilassani Helsingissä tulossa loppiaisviikonloppuna 4.-5.1.2020, klikkaa tästä lukemaan lisätietoa ja ilmoittautumaan!

Johdatus jungilaiseen hiekkakuvaterapiaan (sandplay) monikäyttöisenä menetelmänä  -koulutuspäivä Helsingissä perjantaina 10.1.2020 klo 10-15:45. Hinta 150 € (sis. alv 24 %) per hlö. Paikkoja rajatusti, lue lisää ja ilmoittaudu mukaan koulutuspäivän omalla sivulla klikkaamalla tästä!

Ruman taiteen kurssi Karjalatalolla Helsingissä sunnuntaina 1.3.2020! Lue lisää ja ilmoittaudu klikkaamalla tästä!

Rento kuva – löydä oma kuvakielesi -kurssi Helsingissä tulossa toukokuussa 2020, tiistaisin klo 17:30-20, järjestäjänä TSL-Helsinki (Työväen Sivistysliitto). Laitan hinnan ja ilmoittautumislinkin kun ilmoittautuminen on alkanut.

Jyväskylässä – Kuva ja asiakastyö

Kuva ja asia­kas­työ: Ku­va­tai­de­me­ne­tel­mien so­vel­ta­mi­nen asia­kas­työs­sä 3 op – koulutus 17.1.2020 – 5.6.2020 Jyväskylän kesäyliopistossa. Lue lisää ja ilmoittaudu 27.12.2019 mennessä kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä.

Turussa – Kuva ja asiakastyö

Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -kurssi 08.02. – 16.05.2020 Turun kesäyliopistossa. Lue lisää ja ilmoittaudu 27.01.2020 mennessä kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä.

Kouvolassa – Kuva ja asiakastyö

Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -koulutus 6.3.-8.5.2020 Kymenlaakson kesäyliopistossa, osin lähiopetusta, osin etänä. Lue lisää ja ilmoittaudu 21.2.2020 mennessä kesäyliopiston sivuilla klikkaamalla tästä

Helsingissä – Kuva ja asiakastyö

Kuva ja asiakastyö – kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä -koulutus 25.9.-27.11.2020 Helsingin kesäyliopistossa. Aikataulu: Lähiopetus perjantait 25.9. ja 23.10. sekä 27.11.2020 klo 10.00–17.00 ja etäseminaarit perjantait 2.10. ja 6.11. 2020 klo 13-16, lisäksi tehtäviä verkkoalustalla. Merkitse päivämäärät kalenteriisi nyt ja lue yksityiskohdat kesäyliopiston sivuilta klikkaamalla tästä. Ilmoittautuminen tapahtuu kesäyliopiston sivuilla.

Tulossa lisää taidekursseja!

 

Asiakastarinoita


Kuva ja asiakastyö:
”Hakeuduin Kuvan käyttö asiakastyössä- koulutukseen löytääkseni ja oppiakseni uusia luovia, toiminnallisia ja kuvallisia työmenetelmiä auttaakseni perheitä ja perheenjäseniä löytämään tapoja ilmaista mm. tunteita ja ajatuksia, joita he eivät välttämättä tavoita sanallisella tasolla.
Kuvallinen työskentely syvensi asiakastyötä ja sen kautta löytyi käsittelyyn sellaisia asioita, joita pelkästään sanallisella tasolla ei olisi voinut tavoittaa. Yllätyin kuvien voimasta omakohtaisesti lähiopetuspäivinä ja asiakastyössä, kuinka ne nostivat myös sellaisia asioita käsittelyyn, jotka olivat vasta sisäisenä hahmona.
Koulutuksen aikana ymmärsin, kuinka kuvan kautta työskentely onnistuu ilman että ohjaaja ja/tai ohjattava on taiteellisesti lahjakas. Sain teoreettista ja käytännöllistä tietoa kuvallisten menetelmien käytöstä.
Johannan laaja koulutus- ja osaamistausta antoivat mahdollisuuden käsitellä kuvallisia asioita monipuolisesti ja joustavasti.
Johannan avoin ja  innostava ohjaamistyyli loi luovan oppimisympäristön.
Olen erittäin tyytyväinen, että osallistuin tähän koulutukseen, jossa opin todella paljon luovista, toiminnallisista ja kuvallisista työmenetelmistä, joita olen rohkeampi käyttämään jatkossa työssäni.” Diakoninen perhetyöntekijä

 

”Haikein mielin koulutuksen päätyttyä. Oli kyllä niin ihana ryhmä ja opettaja. En muista, olisko koskaan ollut mitään vastaavaa. Antoisa ja monipuolinen prosessi monella tapaa!”

 

”Kurssi on tarjonnut monipuolisen teoriataustan ja käytännön kokemuksen kuvan käyttämisestä terapiatyön osana. Kurssin aikana on ollut turvallisen tuntuista ottaa uusi menetelmä käyttöön. Kuvien voima on yllättänyt!” Puheterapeutti

 

”Matka itseen kuvallisin menetelmin auttaa ymmärtämään asiakasta vastaavassa harjoituksessa. Tällä kurssilla koettiin itse!” Työnohjaaja

 

”Koulutus innosti ja rohkaisi käyttämään kuvaa uudella tavalla omassa työssäni. Sain runsaasti uusia näkökulmia asiakastyöhön.” Pari- ja perhepsykoterapeutti

 

Lue Kuva ja asiakastyö -koulutuksen etenemisestä kesäyliopiston kurssiblogista

Voit lukea Kouvolassa 2017-2018 toteutetun Kuvan käyttäminen asiakastyössä  -koulutuksen sisällöstä kesäyliopiston blogista klikkaamalla tästä!

 

Rento kuva:
”Rentouttava päivä, arjen rooleista vapaana uusien ihmisten seurassa. Leikkimistä kuvan kanssa, hauskaa, kevyttä,kuitenkin syvällistä. Päivän tehtäviä Johanna pohjusti kiinnostavasti historia-, teoria- ja estetiikkatiedoin. Opin paljon uutta siitä,miten kuvia käytetään ja on käytetty eri puolella maailmaa osana arkisiakin rituaaleja. Tämä toinen osallistumiskertani asetti ekan ihan uuteen,syvempään perspektiiviin. Vasta ollessani uudelleen kuvan kanssa toiminnassa tällä tavoin, ymmärsin, mitä edellisellä kerralla tekemäni kuvat kertoivatkaan silloisesta elämäntilanteestani. Suosittelen kaikille, jotka haluavat luovan leikin kautta yhtäkkiä syvälle iskevän itseymmärryksen!”
Rento kuva -konseptin kuva-iltaan ja sitten koulutuspäivään osallistunut

 

 

Taidekursseja myös muista aiheista

 • Työn merkityksellisyys – luentoja, pajoja, kuvaakin käyttäen
 • Nykytaide ja modernismi – nykytaideluentoja, taidetekstejä ja nykytaidekurssisisältöä taidekouluille ja esimerkiksi modernismi-perehdytystä opettajille tuotettu. Työskentelin modernin taiteen museossa pitkään taidekasvatustehtävissä
 • Jungilainen ja postjungilainen teoria – olen kouluttanut Carl Gustav Jungin analyyttisen psykologian teorioiden soveltamisesta taiteentulkintaan ja terapiaprosessissa, arkkityyppien symbolisia ”alkukuvia” avaten. Kulttuurilehti Mustekalan artikkelini jälkimmäisestä aiheesta voit lukea täältä. Tein graduni nykytaiteen tulkinnasta postjungilaisesta näkökulmasta, voit ladata sen vapaasti esimerkiksi Academia.edu-sivultani
 • Kuvien merkitys muistisairaille – luennoin esimerkiksi Etelä-Karjalan Muisti ry:n seminaarissa 2017 tästä aiheesta
 • Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistaminenkoulutus tai konsultointi, lue lisää!

Opetan taideteorioita, kuvamenetelmiä ja taidehistoriaa rennolla, omaperäisellä ja innostavalla tavalla!

 

Lue lisää oppimisesta

Uuden oppiminen auttaa muun muassa epävarmuuteen suhtautumisessa, lue lisää klikkaamalla tästä

 

 

Ota yhteyttä

Kysy tarjousta taide- ja hyvinvointialan koulutuksistani!

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

 

 

Lue lisää Johanna Wahlbeck Oy:stä