Värikäs maalaus, opi kuvataidemenetelmiä kanssani, tilaa koulutus!

 

 

Kuvataidemenetelmien koulutusta

Tarjoan taiteen ja hyvinvoinnin alan koulutusta, kuten kuvataidemenetelmien koulutusta sekä rentoutumiseen että asiakastyön menetelmänä.

Uskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli? Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen? Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Opi kuvataidemenetelmiä tai taiteen ja hyvinvoinnin teoriaa ja käytäntöä kanssani!

Tilaa koulutus tai tutustu kiinnostaviin taidelähtöisten menetelmien koulutuksiin alla, lisätietoja ja ilmoittautuminen linkin takana kuhunkin.

Alla ensin esittelyssä Rentouttavan kuvallisen ilmaisun kurssi ja sen alla luettelo Kuvamenetelmä-koulutuksistani asiakastyötä tekeville ja muista eri järjestäjien kursseistani

 

Rentouttavan kuvallisen ilmaisun kurssi Helsingissä 1.-3.6. tai 7.-9.9.2018

Tarvitsetko rennon sysäyksen kesääsi tai syksyysi? Haluatko kartuttaa omia voimavarojasi rentouttavan taiteellisen työskentelyn avulla? Haluatko oppia kertomaan kuvin tai käyttää kuvallista ilmaisua itsereflektoinnin apuna tai rentoutumiseen?

Rentouttavan kuvailmaisun kursseilla testataan yhdessä kuvailmaisullisia tapoja rentoutumiseen piirtäen, maalaten ja valokuvaten. Mitään aiempia taitoja ei tarvita, ei rentoutumisen eikä piirtämisen puolelta.

Kurssilla kokeillaan erilaisia tutkitusti rentouttavia piirustus- ja maalaustapoja. VinkkiEsimerkiksi vaakasuorien päällekkäisten viivojen piirtäminen tai maalaaminen rentouttaa, kokeile!

  • Tavoitteena on oppia kuvallista itseilmaisua ja tekniikoita tutkien ja kokeillen, sekä oppia tapoja kuvallisen ilmaisun rentouttavaan toteuttamiseen itselle sopivalla tavalla kurssin jälkeenkin
Kenelle

Kurssi soveltuu kaikille, joilla on motivaatiota ilmaista itseään kuvallisesti ja halua oppia tätä kautta lisäkeinoja rentoutumiseen ja voimaantumiseen. Aiempi oma taiteellinen suuntautuminen ei ole millään tapaa välttämätöntä.

Hinta ja aika
  • perjantai 1.6. klo 10-16, lauantai 2.6. klo 10-16, sunnuntai 3.6.2018 klo 10-15
  • TAI perjantai 7.9. klo 10-16, lauantai 8.9. klo 10-16, sunnuntai 9.9.2018 klo 10-15
  • Kurssin hinta on 340€ (sis. alv) /hlö/kurssi
  • Hinta sisältää opetuksen (3 kurssipäivää), aamu- ja iltapäiväkahvin tai teen, sekä kurssilla käytettävät materiaalit

Mukaan mahtuu seitsemän (7) osallistujaa per kurssi. Ilmoittautuminen sitovasti soittamalla 0404101270, sähköpostitse johanna@oivallamme.fi tai lisätietosivun lomakkeella 25.5./27.8.2018 mennessä, johon mennessä osallistumisen voi myös peruuttaa. Sairaustapauksissa osallistumisen voi peruuttaa myöhemminkin.

Jos tämä kiinnostaa, lue myös Kuvaryhmästä rentoutumiseen Helsingissä

Vastaavaa tarjolla myös Salossa Muurlan opistolla, ks. lista alla.

Lue lisää ja ilmoittaudu!

 

Näihin koulutuksiini ja kursseilleni 2017-2018 voi ilmoittautua järjestäjien sivuilla

Kuvataidemenetelmien koulutusta:

Turussa

Käynnissä: Kuvalliset menetelmät asiakastyössä (3 op) -koulutus 11.11.2017 – 10.02.2018, Turun kesäyliopistossa. Ks. kuvaus tästä.

Kouvolassa

Käynnissä: Kuvan käyttäminen asiakastyössä (3 op) -koulutus 2.12.2017 – 5.5.2018 Kymenlaakson kesäyliopistossa. Ks. kuvaus tästä.

Voit seurata Kouvolan koulutuksen etenemistä blogissa!

 

Kajaanissa

Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -koulutus 20.-21.4., 25.-26.5. ja 15.-16.6.2018 Kainuun kesäyliopistossa (Osaamiskeskus Kainuun Aalto) Ks. kuvaus ja ilmoittaudu 1.4. mennessä tästä.

Salossa

Rento Kuva ja Keho keskiviikko-lauantai 27.-30.6.2018 Muurlan Opistossa. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu viimeistään 11.6.2018!

Hali ja huopa – halitaan ja maalataan yhdessä huovalle perjantai-sunnuntai 31.8.-2.9.2018 Aikuinen-lapsi (5-12 v.) -pareille Muurlan Opistossa. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu viimeistään 15.8.2018!

Rentouttavan kuvallisen ilmaisun viikonloppukurssi lauantai-sunnuntai 29. – 30.9.2018 Muurlan Opistossa. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu viimeistään 13.9.2018 mukaan!

Riihimäellä

Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) -koulutus lauantaisin 15.9., 6.10., 27.10., 17.11., 1.12. ja 15.12.2018 Paikka: Riihimäen opisto, Vesilinna. Toteuttaa: Hämeen kesäyliopisto. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu mukaan 24.8. mennessä tästä.

Kokkolassa

Syksyllä 2018 Kuvataidemenetelmät asiakastyössä (3 op) -koulutus kuutena perjantaina 14.9. – 14.12.2018 Keski-Pohjanmaan kesäyliopistossa. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu viimeistään 2.9. mukaan!

Helsingissä

Kuvataidemenetelmien soveltaminen työnohjaustilanteessa -koulutuspäivä on perjantaina 19.10., klo 9-16 Helsingissä, järjestäjänä STOry, Suomen Työnohjaajat ry. Ilmoittautua voi 4.10. saakka STOryn tapahtumien ja koulutusten sivulla, tässä vielä suora linkki ilmoittautumiseen.

Keväällä 2019 Helsingin kesäyliopistossa Kuvalliset menetelmät asiakastyössä (3 op) – koulutus: to–pe 24.–25.1., pe–la 22.–23.2. ja to–pe 21.–22.3.2019 klo 9.30–16.30, ilmoittautuminen avautuu 18.4.2018 kesäyliopiston sivuilla.

Kouvolassa

Keväällä 2019 Kuvan käyttäminen asiakastyössä (3 op) -koulutus 12.01.2019 – 18.5.2019 Kymenlaakson kesäyliopistossa. Ks. kuvaus ja ilmoittaudu 20.12.2018 mennessä tästä.

Seinäjoella

Kuvataidemenetelmät asiakastyössä (3 op) -koulutus vuonna 2019 (tarkentuu keväällä 2018) Etelä-Pohjanmaan kesäyliopistossa.

Esimerkiksi ylläolevien kaltaisia taidelähtöisten menetelmien koulutuksia on tulossa myös muualle, linkkilistaa päivitetään.
Seuraa sivua! Voit myös ottaa yhteyttä ja kertoa missä päin olet, ja voin lähettää sinulle viestin kun koulutus järjestetään lähelläsi.

Asiakastarina:
”Hakeuduin Kuvan käyttö asiakastyössä- koulutukseen löytääkseni ja oppiakseni uusia luovia, toiminnallisia ja kuvallisia työmenetelmiä auttaakseni perheitä ja perheenjäseniä löytämään tapoja ilmaista mm. tunteita ja ajatuksia, joita he eivät välttämättä tavoita sanallisella tasolla.
Kuvallinen työskentely syvensi asiakastyötä ja sen kautta löytyi käsittelyyn sellaisia asioita, joita pelkästään sanallisella tasolla ei olisi voinut tavoittaa. Yllätyin kuvien voimasta omakohtaisesti lähiopetuspäivinä ja asiakastyössä, kuinka ne nostivat myös sellaisia asioita käsittelyyn, jotka olivat vasta sisäisenä hahmona.
Koulutuksen aikana ymmärsin, kuinka kuvan kautta työskentely onnistuu ilman että ohjaaja ja/tai ohjattava on taiteellisesti lahjakas. Sain teoreettista ja käytännöllistä tietoa kuvallisten menetelmien käytöstä.
Johannan laaja koulutus- ja osaamistausta antoivat mahdollisuuden käsitellä kuvallisia asioita monipuolisesti ja joustavasti.
Johannan avoin ja  innostava ohjaamistyyli loi luovan oppimisympäristön.
Olen erittäin tyytyväinen, että osallistuin tähän koulutukseen, jossa opin todella paljon luovista, toiminnallisista ja kuvallisista työmenetelmistä, joita olen rohkeampi käyttämään jatkossa työssäni.” Diakoninen perhetyöntekijä

 

Koulutan myös muista aiheista taiteen ja hyvinvoinnin kentällä

  • Työn merkityksellisyys – olen pitänyt luentoja esimerkiksi muille työnohjaajille
  • Nykytaide ja modernismi – olen toteuttanut esimerkiksi nykytaideluentoja ja -kurssin nuorille taidekoululaisille ja modernismi-perehdytyksen taidekoulun opettajille, ja työskennellyt modernin taiteen museossa pitkään
  • Jungilainen ja postjungilainen teoria – olen kouluttanut Carl Gustav Jungin analyyttisen psykologian teorioiden soveltamisesta taiteentulkintaan, arkkityyppien symbolisia ”alkukuvia” avaten. Kulttuurilehti Mustekalan artikkelini jälkimmäisestä aiheesta voit lukea täältä
  • Kuvien merkitys muistisairaille – luennoin esim. Etelä-Karjalan Muisti ry:n seminaarissa tästä aiheesta

 UUTTA vuoden 2018 tarjonnassa

  • Johdatus Hiekkakuvaterapiaan (sandplay) monikäyttöisenä menetelmänä -koulutuspäivä Helsingissä lauantaina 24.11.2018 klo 10-15:45, hinta 110 € (sis. alv) per hlö, kouluttajina minä sekä koulutuspsykoanalyytikko, koulutuslastenpsykoterapeutti Liisa Wahlbeck, lisätietoa myöhemmin keväällä, mutta voit halutessasi ilmoittautua jo minulle sähköpostitse, paikkoja rajatusti

Uutta! Nyt ilmoittautuminen kuvaryhmiin avattu!

Kuvaryhmä pariskunnille Helsingissä 4.4.2018 alkaen

Mukaan mahtuu kolme paria (6 hlöä) per tapaaminen. Voit ilmoittautua yhteen tai vaikka neljääntoista tapaamiseen tänä vuonna, niin kauan kun paikkoja riittää. Tapaamiset keskiviikkoisin 1-2 kertaa kuussa, kesällä pidempi tauko. Ryhmäläiset saavat myös opetusta kurssimaisesti. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Kuvaryhmä alanvaihdon ja urakehityksen tukemiseen Helsingissä 16.4.2018 alkaen

Voit nyt ilmoittautua mukaan yhdelle kerralle tai kaikille kahdelletoista, niin kauan kuin paikkoja riittää. Yhdelle tapaamiselle mahtuu seitsemän ensimmäistä. Tapaamiset maanantaisin 1-2 kertaa kuussa, kesällä pidempi tauko.  Ryhmäläiset saavat myös opetusta kurssimaisesti. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Kuvaryhmä rentoutumiseen Helsingissä 25.4.2018 alkaen

Mukaan mahtuu seitsemän osallistujaa per tapaaminen. Voit osallistua yhteen, tai kaikkiin, niin kauan kuin paikkoja on jäljellä. Tapaamiset maanantai- ja keskiviikkoiltaisin noin 1-2 kertaa kuussa vuoden loppuun saakka. Ohjaamisen lisäksi ryhmäläisille opetetaan rentouttavan kuvailmaisun tekniikoita. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Tervetuloa oivaltamaan yhdessä enemmän!

 

Lisäksi suunnittelen fasilitointitilaisuuksia työpaikoille ja koulutan mm. työnohjaajille erikseenkin kuvataidemenetelmien käyttöä.

Opetan taideteorioita, menetelmiä ja taidehistoriaa rennolla, omaperäisellä ja innostavalla tavalla!

Kysy tarjousta taide- ja hyvinvointialan koulutuksistani!

 

Lue lisää oppimisesta:

Uuden oppiminen auttaa muun muassa epävarmuuteen suhtautumisessa

 

Kuvaesite kursseista 2018

 

 

Lue lisää muista palveluistani: