fbpx

taideterapia-kuva, kuvassa maalaus ja maalausvälineitä

Tarjoan taideterapia-, taideasiantuntemus-, työnohjaus- ja koulutuspalveluita

Kehittyminen on suuri voimavara yksilölle ja yhteisölle.

Yritys tai organisaatio ei voi menestyä ilman uudistumista. Ilman kehitystä jämähdämme paikoillemme ja pysähdymme, mutta muut ympärillämme eivät pysähdy. Sama pätee yksilötasolla. Kehittyminen on ehdottomasti sekä yksilön että yhteisön voimavara.

Kehittyminen edellyttää muun muassa innostusta, uteliaisuutta, motivaatiota ja uuden oppimista. Kehittyminen vaatii myös aikaa; esimerkiksi käyttäytymisen muuttaminen ei tapahdu viikossa tai parissa, vaan tarvitaan aikaa. Jatkuva kiire ja stressi lisäävät ajantarvetta entisestään, koska väsyneet ja ylikuormitetut aivot eivät helpolla opi uutta.

Olennaista on kehittää erilaisia pääomiaan. Inhimillinen pääoma, kuten koulutus, kokemus ja tiedot ja taidot eivät ole ainoa sara, jolla voimme kehittyä yksilö- ja yhteisötasolla. Myös psykologisen pääomansa kasvattaminen on ensiarvoisen tärkeää. Psykologisen pääoman alle kuuluvat muun muassa itseluottamus, tulevaisuudenusko ja realistinen optimismi. Korkean psykologisen pääoman omaava yhteisö on esimerkiksi muutostilanteissa joustavampi.

Voiko omaa tai yhteisönsä kehittymistä edistää? Tietenkin, muun muassa työnohjauksen ja taideterapian keinoin. Taide auttaa valjastamaan luovuutta ja kirjaimellisesti näkemään eri näkökulmista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää tarjoamistani kehittymisen keinoista!