fbpx

työn ilolla jopa satakertainen tulos! työn iloa voi ilmaista ja kasvattaa esimerkiksi maalaamalla kuten kuvassa

Työn ilolla jopa satakertainen tulos

 

Tähtäimessä työn ilo ja paremmat tulokset?

Jokaisella työpaikalla voi kokea työn iloa tai työn imua, sanoo Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen. Monella työpaikalla ja yksilöllä tämä työn ilo, imu tai flow on hukassa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä; yksi kutsuu sitä flowksi, toinen työn iloksi ja kolmas imuksi.

Työn tekemisen ilo on tärkeää sekä työntekijälle että työnantajalle. Kuinka raskasta onkaan raahautua työhön, jota ei tee mielellään! Kuinka kevyttä onkaan liidellä työn äärelle, jota rakastaa!

 

Työn ilolla tuloksia

Hakasen tutkimus osoittaa, että asiantuntijatyössä työn iloa kokeva työntekijä voi tuottaa jopa satakertaisen tuloksen leipääntyneeseen kollegaansa verrattuna. Asiantuntijatyö ei ole ainoa ala, jolla työnilosta on hyötyä; siitä on hyötyä kaikilla aloilla. Työ Terveys Turvallisuus -lehdessä (2/2013) Hakanen kertoo, että esimerkiksi kreikkalaisissa pikaruokaloissa euroja kertyi kassaan sitä enemmän, mitä parempi työn imu henkilökunnalla oli.

Myöhemmin tuoreemmassa Työ Terveys Turvallisuus -lehdessä (2/2017) Hakanen kirjoittaa, että ”ihminen voi kestää suuria työmääriä ja vastuita ja jopa nauttia niistä, jos hän saa vastapainoksi riittävästi arvostusta, kuulluksi ja nähdyksi tulemisen kokemuksia sekä mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhönsä ja kehittää sitä”, ja että ”hyvinvoinnin johtaminen on yhä merkittävämpi menestystekijä”. Mahdollistamalla työnohjauksen työntekijöilleen työnantaja parantaa työhyvinvointia. Työn ilolla kohti parempaa oloa!

 

Työn iloa työnohjauksella

Johanna Wahlbeck
Työnohjaaja Johanna Wahlbeck. Kuva: Ella Tommila

Työnohjaus vahvistaa yksilön ja työyhteisön voimavaroja. Voimavarat tunnistamalla ja niitä vahvistamalla työn imu lisääntyy ja samalla lisääntyvät myös energisyys sekä toimeliaisuus. Työ ei silloin ole pakollinen kahle jalassa, vaan siihen haluaa satsata ja sen tekemisestä saa enemmän kuin vain palkan.

Työn ilolla tekemisestä on hyötyä sekä työntekijälle että työnantajalle! Työnohjauksella voidaan vahvistaa motivaatiota, työn iloa, hyvinvointia työpaikalla ja esimerkiksi tehdä tarvittavia rakennemuutoksia työn tekemiseen.

 

Pohdintakysymyksiä

  • Tunnenko, että työni on tärkeää?
  • Milloin olen kokenut tai koen työn iloa?
  • Millaisia ovat olleet työni tähtihetket?
  • Voinko työssäni toteuttaa itseäni ja käyttää osaamistani?
  • Onko työyhteisössäni meneillään muutoksia, jotka kuormittavat tai tuntuvat uhkaavilta?
  • Mitkä ovat tulevaisuuden näkymäni?

Muun muassa näitä asioita voit miettiä yhdessä työnohjaajan kanssa henkilökohtaisessa työnohjauksessa. Tai olisiko työyhteisössäsi tarvetta perustaa säännöllisesti kokoontuva työnohjausryhmä? Koulutettu työnohjaaja auttaa rakentamaan tilan, jossa luottamuksellinen ja rakentava keskustelu on mahdollista. Työnohjaaja käyttää tarvittaessa erilaisia menetelmiä, jotka auttavat hahmottamaan ja kirkastamaan omaa ja/tai työyhteisön tilannetta.

Onko työnilo vaarassa kadota? Kaivataanko uusia näkökulmia ja motivaation vahvistamista?

Työnohjaus voidaan toteuttaa kanssani myös uusia näkökulmia luovasti avaavilla kuvataidemenetelmillä.

 

”Työnohjauksessa on ollut hyvä luottamuksellinen ilmapiiri. Vaikeistakin asioista on ollut helppo puhua ilon kautta. Työnohjaus on auttanut jättämään suorituspaineet, kasvattanut työmotivaatiota ja tuonut oivalluksia!” Asiantuntijoiden työnohjausryhmä

 

Kiinnostuitko työnohjauksesta? Ota yhteyttä ja kysy lisää tarjoamistani palveluista!

 

Tarjoan työnohjausta myös etänä erilaisia ohjelmia, sovelluksia tai puhelinta käyttäen, valintanne mukaan.

 

Lue lisää työnohjauksestatyön ilolla lisää tuloksia työnohjauksella tuloksia

Mitä työnohjaus on?

Miksi työnohjausta? Mitä hyötyä siitä on?

Työnohjaus innostaa ja energisoi!

 

Lue lisää Johanna Wahlbeck Oy:stä

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Taidematkat lähelle ja kauas

Referenssejä ja koulutustausta

 

Oivallamme yhdessä enemmän!

Voit ottaa yhteyttä myös täyttämällä yhteydenottolomakkeen alla, tai tilata ilmaisia pinkkejä taidevinkkejä sähköpostiisi lomakkeella (en jaa tietojasi eteenpäin):

Yhteydenottolomake

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.