fbpx

rento kuva -verkkokurssi kuva värikäs maalaus

 

 

Uutta: Rento kuva -verkkokurssi ja yhteisö

Aloitustarjous!

 

Uskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli? Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen? Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Rento kuva -kurssilla tutustut omaan kuvamaailmaasi, symboleiden maailmaan, ja opit käyttämään kuvakieltäsi tavoitteiden saavuttamiseen.

Pitäisi sitä ja pitäisi tätä… Murheille ei näy loppua… Miten päästä keskittymään johonkin positiiviseen ja rentoutua? Miten saada uusia näköaloja elämään?

Päästä irti stressistä ja tule mukaan piristävälle Rento kuva -kurssille! Aiemmat osallistujat ovat kutsuneet tätä helpoksi ja kivaksi hyvän mielen kurssiksi.

Olisiko tämä jotain sellaista mitä kaipaisit näinä kummallisina aikoina?

Mitään ei tarvitse osata ja tarvikkeidenkin osalta luovuutta voi käyttää. Kokeillaan tutkitusti rentouttavia kuvaharjoituksia pienellä kynnyksellä huumoria unohtamatta.

Lyhyesti, mistä on kysymys?rento kuva kurssikonseptin kuva

Rento kuva -verkkokurssi ja verkkoyhteisö:
Aloitustarjous: 39,90 euroa (sis. alv) kuukaudessa per osallistuja.
Halutessa voi olla mukana vaikka vain yhden kuukauden, jos peruu tilauksen edellisen kuun aikana seuraavasta ei lähde laskua. Voit olla mukana juuri niin kauan kuin haluat.

Mitä se sisältää, lyhyesti

– Rento kuva -Facebook-ryhmän jäsenyyden (joka ei lopu vaikka olisit mukana vain yhden kuukauden). Ryhmässä käydään keskustelua rentoutumisesta ja kuvallisuudesta. (Ryhmään osallistuminen ei ole pakollista)
– Rento kuva -tehtävät sähköpostiisi 2 kertaa kuussa. Saat linkit videoihin, joissa annan tehtävät. Yhden videon kesto max. puoli tuntia, usein noin 10-15 minuuttia
– Rento kuva -ryhmätapaamismahdollisuus 2 kertaa kuukaudessa. Saat sähköpostiisi linkin verkkoympäristöön, missä toteutetaan 60 minuutin ryhmätapaaminen. Ajat ilmoitetaan etukäteen. Tapaamisessa voi keskustella aiheista ja tehtävistä ohjatusti ja halutessaan näyttää itse tekemiään kuvia ja kuulla analyysejäni niistä (ei huolta, en näe sieluun, mutta voin tarjoilla yleismaailmallisen kuvasymboliikan tuntemuksen ja ammattitaustani kautta näkökulmia)

 

Mitä muut ovat sanoneet Rento kuva -sisällöistä?

”Helppoa ja kivaa”
”Hyvän mielen kurssi”
”Rentoa iloa, syvällisiä oivalluksia itsestä. Rentoja värejä ja viivoja omaan arkeen!”
”Lempeä, mutta inspiroiva ohjaustyyli. Ammatillinen ote”
”Rento kuva-kurssit ovat jokaiselle suositeltavia rennon elämän ja rennon mielen apureita.”

 

 

”Leikkimistä kuvan kanssa, hauskaa, kevyttä,kuitenkin syvällistä.
Päivän tehtäviä Johanna pohjusti kiinnostavasti historia-, teoria- ja estetiikkatiedoin.
Opin paljon uutta siitä,miten kuvia käytetään ja on käytetty eri puolella maailmaa osana arkisiakin rituaaleja.
Tämä toinen osallistumiskertani asetti ekan ihan uuteen, syvempään perspektiiviin. Vasta ollessani uudelleen kuvan kanssa toiminnassa tällä tavoin, ymmärsin, mitä edellisellä kerralla tekemäni kuvat kertoivatkaan silloisesta elämäntilanteestani.
Suosittelen kaikille, jotka haluavat luovan leikin kautta yhtäkkiä syvälle iskevän itseymmärryksen!” Laura, 38 v., opettaja

 

Tutkituin kuvallisin harjoituksin pääset kiinni stressitunteisiin ja voit päästää niistä irti!
Rento kuva -verkkokurssi kuvituskuva ihmisiä maalaamassa

Kun olin pieni piirsimme veljeni kanssa joulukorttikuvia lattialla ja yhtä äkkiä tajusin, että on paljon rennompaa ja nautinnollisempaa piirtää miettimättä sitä miltä kuva muista näyttää, onko kuusi kuusen näköinen tai onko kuva sellainen minkälaisia muutkin tekevät.

Sittemmin lähdin kouluttautumaan sekä taiteen tekemiseen että teoriaan ja päädyin työskentelemään yli vuosikymmenen taidemuseolla taidekasvatustyötä tehden. Taidefilosofian graduni käsitteli kuvasymboliikkaa jungilaisesta näkökulmasta. Halusin yhdistää vielä enemmän kuvien voiman ja tutkimustulosten käytäntöön viemistä ja kouluttauduin taideterapeutiksi sekä työnohjaajaksi. Tuleva väitöskirjani tutkii kuvien virkistäviä vaikutuksia. Taustastani johtuen voin tarjota menetelmiä, jotka pohjaavat sekä laajaan työkokemukseeni että tutkittuun tietoon.

”Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti”

Stressin selättäminen on vaikeaa, kuten siihen liittyviin tunteisiin tarttuminen. Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti, jo pelkästään stressiaiheen kuvittaminen auttaa ja lievittää stressiä (Huet & Holttum 2016).

Haluatko kartuttaa omia voimavarojasi kuvallisen rentouttavan taiteellisen työskentelyn avulla? Haluatko oppia käyttämään kuvallista ilmaisua rentoutumiseen? Haluatko oivaltaa jotain uutta joko itsestäsi ja elämästäsi tai yleensä ihmisenä olemisesta? Haluatko oppia keinoja kuluttavasta stressistä irti päästämiseen? Haluatko asettaa tavoitteita kuvallisesti ja päästä noihin tavoitteisiin helpommin?

Rento kuva, jatkuva verkkokurssi ja yhteisö

Rentouttavan kuvailmaisun kurssilla testataan tutkittuja kuvailmaisullisia tapoja rentoutumiseen piirtäen, maalaten ja valokuvaten. Mitään aiempia taitoja ei tarvita, ei rentoutumisen eikä piirtämisen puolelta.

Näinä kummallisina aikoina moni tarvitsee rentoutumisen lisäksi yhteisöllisyyttä. Siksi loin Rento kuva -verkkokurssin jatkuvassa muodossa ja rakensin kokonaisuuden yhteisölliseksi.

Kun hankit Rento kuva -jäsenyyden, voit halutessasi olla osa Rento kuva -Facebook-ryhmää ja kaksi kertaa kuussa järjestettäviä yhteisön tapaamisia, verkossa. Lisäksi saat tietysti aiheeseen liittyviä tehtäviä, jotka voit toteuttaa itsenäisesti videota seuraten juuri sinulle sopivalla hetkellä.

kuvataideterapeutti helsinki Johanna Wahlbeck kuvaKuva on enemmän kuin tuhat sanaa, kuten sanomme usein. Usein koemme suorituspaineita kuvallisen ilmaisun edessä, takaraivossamme kenties kuvaamataidon tunnin suorituspaineet tai se, mitä joku joskus sanoi piirtämästämme, tai ehkä emme pidä itseämme niin sanottuna ”hyvänä” piirtäjänä, tai ole paljoa elämässämme piirtäneet.

Olet aina tarpeeksi hyvä piirtämään ja maalaamaan ainutlaatuisella yksilöllisellä tavallasi. Kuvallinen itseilmaisu tuottaa iloa ja ahaa-elämyksiä, lämpimästi tervetuloa mukaan!

Jos sinua kiinnostaa enemmän lyhyempi kanssani yksin tehtävä Rento kuva -verkkokurssi, klikkaa tästä.

 

Rento kuva – jatkuvalla verkkokurssilla
 • Maalataan, piirretään ja valokuvataan eri tekniikoilla omaan tahtiin kurssin videoita katsoen, silloin kun sinulle sopii
 • Tekniikoita opetetaan tarvittavalla tavalla yhteistapaamisissa, voit myös kysyä kurssilaisten omassa Facebook-ryhmässä
 • Yhteistapaamisissa mahdollisuus tulkintanäkökulmiin ja syvempään Rennon kuvan taustatekijöiden tarkasteluun, kuten yleismaailmallisten symboleiden merkitysten tutkimiseen. Voin tapaamisissa teettää myös rentoutusharjoituksia.
 • Tutustutaan omaan kuvalliseen maailmaan ja ilmaisuun
 • Mahdollisuus jakaa muiden kurssilaisten kanssa kokemuksia
 • Kokeillaan tutkitusti rentouttavia kuvallisia tehtäviä
 • Rentoudutaan maalaten ja piirtäen, valokuvaten, muotoillen
 • Tavoitteena on oppia kuvallista itseilmaisua ja tekniikoita tutkien ja kokeillen sekä oppia tapoja kuvallisen ilmaisun rentouttavaan toteuttamiseen itselle sopivalla tavalla
Mitä hyötyä tästä on?
 • Tutustut omaan kuvakieleesi ja voit käyttää oppimaasi esimerkiksi vahvistamalla jaksamistasi stressaavissa tilanteissa
 • Olet oppinut erilaisia kokoomiani tutkittuja kuvaharjoituksia, jotka rentouttavat
 • Opit tunnistamaan ja käsittelemään tunteita kuvien avulla
 • Opit vahvistamaan positiivisia tunteita kuvallisen ilmaisun avulla
 • Sinulla on nyt väline, jolla pääset käsiksi esimerkiksi stressitunteisiin, vaikka järki ja ajatukset pyörittäisivät noidankehää ruokkien stressiä, koska kuva menee suoraan tunteisiin
 • Voit olla osa Rento kuva -yhteisöä verkossa
 • Saat piristystä ja uusia näköaloja elämääsi
Haluatko oppia rentoutumaan kuvallisen ilmaisun avulla? Ilmoittaudu mukaan!

 

Aloitustarjous: 39,90 € (sis. alv 24 %) kuukaudessa

Rento kuva -verkkokurssi ja  Rento kuva -yhteisö nyt 39,90 euroa (sis. alv) kuukaudessa. Tätä kaikkea saat:

 • Rento kuva -yhteisön jäsenyyden omassa yksityisessä Facebook-ryhmässä ikuisesti (tai kunnes itse häippäiset tai konsepti jostain syystä lopetetaan, ei nyt kuitenkaan puhuta siitä kun vastahan tässä aloitetaan!): ryhmässä jaetaan tietoa Rento kuva -aiheista ja väläytetään myös tulevaa ohjelmaa etukäteen.
 • Kaksi kertaa kuukaudessa Rento kuva -tehtävälinkin sähköpostiisi. Annan tehtävät videon kautta. Voit katsoa videot ja tehdä tehtävät silloin kun haluat rauhassa tai vaikka monta kertaa. Tehtävät eivät vaadi mitään aiempia taitoja. Voit tehdä ne nopeasti minuuteissa tai keskittyneesti tunneissa.
 • Kaksi kertaa kuukaudessa mahdollisuuden osallistua Rento kuva -ryhmätapaamiseen. Tapaamiset toteutetaan verkossa. Voit olla mukana videon kanssa tai ilman, voit näyttää itse tekemiäsi kuvia tai kertoa niistä tai olla kertomatta. Nämä tapaamiset ovat mahdollisuus, eivät pakko. Kerron niissä symbolien maailmasta ja tehtävien taustasta sekä halutessa teetän rentoutusharjoituksia.
  Ryhmätapaamisten kesto 60 minuuttia. Toinen pyritään sijoittamaan kuun alkupuolelle ja toinen loppupuolelle. Päivämäärät ja kelloajat kerrotaan etukäteen sähköpostitse jäsenille. Sinun ei ole mikään pakko osallistua ryhmätapaamisiin, se ei ole edellytys jatkotehtävien tekemiselle.
Miten tämä toimii?
 • Ilmoittaudu lomakkeella tämän sivun alalaidassa
 • Lisään sinut Rento kuva -Facebook-ryhmään (jos haluat) ja lähetän ensimmäisen tehtävävideolinkin sähköpostiisi
 • Laskun saat pdf-muodossa sähköpostiisi
 • Voit halutessasi osallistua vain yhden kuukauden, perut vain seuraavan vaikka samantien sähköpostilla johanna@oivallamme.fi (ja halutessasi voit liittyä myöhemmin taas mukaan ilmoittautumalla uudelleen tällä sivulla)
 • Kurssin hinta on 39,90€ (sis. alv 24%) /hlö/kuukausi (jos hinta joskus nousisi siitä ilmoitetaan ainakin 2 kuukautta etukäteen)
 • Hinta sisältää opetuksen (2 tehtävävideota), Facebook-ryhmän jäsenyyden (jota ei oteta pois vaikka olisit jäsen vain kuukauden) ja mahdollisuuden ryhmätapaamiseen verkossa 2 kertaa kuussa (á 60 min.)
Mitä tämä kurssi ei ole
 • Tämä kurssi ei ole kuvataideterapia-prosessi, vaikka sillä voi olla auttavia ja hyvää tekeviä eli terapeuttisia vaikutuksia. Jos kaipaat kuvataideterapiaa, klikkaa lukemaan siitä tästä.
 • Tämä kurssi ei myöskään ole tekninen kuvaamataidon kurssi, vaikka voin tekniikan suhteenkin vinkkejä tarvittaessa antaa.
 • Kurssin ei ole tarkoitus olla hyvin intensiivinen. Jos haluat nopeampaa tahtia, klikkaa lukemaan yksilöversiosta. Kun rentoja kuvaharjoituksia ottaa pikku hiljaa osaksi arkea hyvinvointi lisääntyy.
Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Ilmoittaudu nyt! Ilmoittautuminen allaolevalla lomakkeella. Voit ilmoittautua mukaan koska tahansa.

Jos ilmoittaudut kuukauden loppupuolella saat kuitenkin _kaikki_ sen kuun tehtävät. Ryhmän videokokoontumiset järjestetään sekä kuun alku- että loppupuolella, eli vaikka ilmoittautuisit mukaan kuun puolivälin jälkeen, se kannattaa. Voit tästä alta tarkistaa seuraavat ryhmän verkkotapaamisten ajankohdat, tai kysyä niitä minulta. Kun olet ilmoittautunut mukaan saat ne myös sähköpostiisi.

Voit koska tahansa irtisanoa toistaiseksi voimassaolevan Rento kuva -jäsenyyden ottamalla yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse johanna@oivallamme.fi. Silloin sinulle ei lähde laskua seuraavassa kuussa. Halutessasi voit myös liittyä uudestaan mukaan. Facebook-ryhmän jäsenyys pysyy, siihen tarvitaan vain yksi osallistumiskuukausi.

Voit ostaa Rento kuva -verkkokurssipaikan myös lahjaksi.

Palvelu on tarjolla toistaiseksi. Jos hinta joskus nousee siitä ilmoitetaan ainakin kaksi (2) kuukautta etukäteen, jolloin ehdit rauhassa halutessasi perua tilauksen.

Heinäkuussa ja joulukuussa ollaan rennosti tauolla, eikä näistä kuukausista luonnollisesti myöskään laskuteta. Jos ilmoittaudut mukaan esimerkiksi heinäkuussa, jäsenyys astuu voimaan elokuussa. Mahdollisesta hinnannoususta ilmoitetaan kaksi kuukautta etukäteen (eli toistaiseksi voimassaolevan tilauksen ehtii hyvin purkaa halutessaan).

Seuraavat ryhmätapaamiset verkossa:

 • tiistaina 23.6.2020 klo 19:30-20:30
 • elokuussa seuraavat kaksi (heinäkuu ollaan kesätauolla)
 • tiistaina 11.8. klo 19:30-20:30
 • tiistaina 25.8. klo 19:30-20:30

Jos haluat tällä kertaa vain tilata sähköpostiisi ilmaiset Pinkit taidevinkit, klikkaa tästä.

 

Ilmoittaudu Rento kuva -verkkokurssille ja yhteisöön:

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

Lue lisää palveluistani: