fbpx

Kuvaryhmä alanvaihdon ja urakehityksen tukemiseen Helsingissä 16.4.2018 alkaen kuvituskuva missä värikäs maalaus

Kuvaryhmä alanvaihdon tai urakehityksen tukemiseen Helsingissä! Voit tulla mukaan missä vaiheessa tahansa, tapaamisia vuoden 2018 loppuun saakka!

 

Rento kuva -illoissa keväällä 2019 kaksi iltaa myös ura-asioita miettiville, lue lisää ja ilmoittaudu klikkaamalla tästä. Alla syksyn 2018 ohjelmaa.

Kuvaryhmä alanvaihdon ja urakehityksen tukemiseen on mahdollisuus tarkastella itseään ja uratarpeitaan kuvallisin keinoin. Kurssilla maalataan ja piirretään rennolla otteella, myös valokuvaus on osallistujista riippuen yksi kurssilla käytettävistä tekniikoista.

Voit ilmoittautua yhteen tai maksimissaan kahteentoista kuvaryhmän tapaamiseen tänä vuonna. Voit ilmoittautua esimerkiksi yhdelle kerralle ja sitten päättää haluatko ilmoittautua myös joillekin muille kerroille, jos paikkoja vielä on.

Ryhmän ohjaaja

Ryhmän vetäjänä ja ohjaajana toimin minä, Johanna Wahlbeck, olen taustaltani taidefilosofi (FM), kuvataideterapeutti (Suomen Mielenterveysseuran Koulutuskeskus), työnohjaaja (Helsingin yliopiston Palmenia) ja taidekasvatuksen aineen tohtorikoulutettava (Jyväskylän yliopisto), ryhmätapaamisten paikkana on työtilani Laakson puiston kupeessa Mannerheimintiellä.

Miksi tämä kuvaryhmä?

Työnohjatessani törmään usein myös uraohjauksellisiin kysymyksiin. Alanvaihdon ja urakehityksen tukemiseen kaivataan uudenlaisia sosiaalisia välineitä. Asiakaskokemuksieni pohjalta olen perustanut tämän kuvaryhmän alanvaihtoa tai urakehitystään pohtiville, jotka kaipaavat välineitä mahdollisuuksien ja omien tarpeiden ja uratoiveiden hahmottamiseen sekä vertaistukea.

Mitä hyötyä kuvaryhmään osallistumisesta on?

Kuvien avulla pääsemme käsiksi suoraan työhön liittyviin tunteisiin. Tunteita kannattaa työstää tunteella. Kuva mahdollistaa muodon antamisen sellaiselle, jota on vaikea sanoittaa. Toisin sanoen kuvallisen työstön avulla voit saada selville mikä urapolku sopisi juuri sinulle ja tarkentaa sitä mitä todella tarvitset työssä, mikä on sinulle merkityksellisintä. Kuvallisen työskentelyn avulla uraan liittyvät haaveet ja tarpeet selkiytyvät ja tavoitteita voidaan konkretisoida. Päämääristä tulee helpommin saavutettavia kun ne on tuotu näkyväksi.

Myös turhauttavat kokemukset ja vaikeat pettymykset työelämässä voivat kuvaryhmässä hahmottua selkeämmin ja siten löytyy vinkkejä siitä miten suuntautua eteenpäin. Toisaalta esimerkiksi tähtihetkiä hakemalla voidaan vahvistaa motivaatiota ja itsetuntoa.

Mitä ryhmässä tapahtuu?

Voitte jakaa ryhmässä sen verran kuin tuntuu sillä hetkellä sopivalta, ohjaustyyli on rento, mutta fokusoitu. Yhteisten ura-aiheiden lisäksi kokeillaan osallistujien tarpeet huomioiden erilaisia tutkitusti rentouttavia kuvallisia menetelmiä, joiden avulla voi päästä työstämään esimerkiksi työperäistä stressiä (niistä tarkemmin: ks. Rentouttavan kuvallisen ilmaisun kurssin kuvaus).

Ei vaadi aiempaa kokemusta kuvallisesta ilmaisusta

Osallistuminen ei vaadi minkäänlaista aiempaa kokemusta kuvallisesta ilmaisusta. Meillä kaikilla on mielikuvia, muistikuvia. Voimme saada kiinni oleellisesta esimerkiksi vain värein ja muodoin ja väärällä kädellä maalaten.

Kuvaryhmä alanvaihdon tai urakehityksen tukemiseen

on voimavarakeskeinen vertaisryhmä sinulle, joka kaipaat välineitä alanvaihdon tai urakehityksen tukemiseen, haluat syventää suhdettasi itseesi ja värittää sinulle sopivat tavoitteet kuvallisen työskentelyn avulla. Kuvaryhmässä myös opitaan tekniikoita kuvalliseen ilmaisuun tarvittavalla tavalla kurssimaisesti. Kuvaryhmä ei ole terapiaryhmä, vaikka asioista voidaan ryhmässä keskustella luottamuksellisesti ja osallistujat voivat kokea saavansa kuvallisesta ilmaisusta myös terapeuttisia, hyvää tekeviä, vaikutuksia.

Kuvaryhmä alanvaihdon tai urakehityksen tukemiseen seuraavina maanantai-iltoina klo 18.00-20.00

Kuvaryhmä alanvaihdon ja urakehityksen tukemiseen Helsingissä 16.4.2018 alkaen kuvituskuvassa ihmisiä kuvallisen ilmaisun äärellä

  • Maanantaina 1.10.
  • Maanantaina 22.10.
  • Maanantaina 5.11.
  • Maanantaina 19.11.

Kellonaika ja paikka

Kaikki tapaamiset pidetään klo 18-20 Mannerheimintie 93, Helsinki (tarkemmat saapumisohjeet ilmoittautumisen vahvistamisen yhteydessä)

Ilmoittautuminen

Mukaan mahtuu kerrallaan maksimissaan seitsemän (7) henkeä.

Voit ilmoittautua yhdelle tai useammalle kerralle allaolevalla lomakkeella tai ottamalla yhteyttä muuten.

Eniten saat irti kun osallistut useammalle kerralle.

Vahvistan ilmoittautumisen sähköpostilla. Jos kyseinen ajankohta täyttyi juuri, ehdotan toista ja poistan kyseisen ajan lomakkeelta heti kun mahdollista.

Jos paikkoja on, ilmoittautua voi aina tapaamismaanantaita edeltävään torstaihin klo 18 mennessä.

Osallistumisen peruminen

Ilmoittautumisen voi perua ilman kustannuksia kyseistä maanantaita edeltävän viikon torstaihin klo 12 mennessä tai sairastumisen vuoksi myöhemminkin, mahdollisimman pian siitä ilmoittaen.

Hinta

Kuvaryhmään osallistumisen hinta on 47 € / hlö per kerta (sis. alv.), hinta sisältää käytettävät materiaalit sekä kahvin tai teen. Maksuohjeet saat ilmoittautumisen vahvistusviestissä.

Jos olet opiskelija tai työtön hinta on 34 € / hlö per kerta (sis. alv.).

Tapaamistila on esteetön

Työtilani Mannerheimintie 93:ssa on esteetön (ensimmäinen kerros, ovelle asti pääsee taksilla). Tarkemmat saapumisohjeet lähetän ennen tapaamista.

Ilmoittaudu mukaan alanvaihdon tai urakehityksen tukemiseen tarkoitetun kuvaryhmän vuoden 2018 tapaamisiin:

 

 

Muut kuvaryhmät:

Kuvaryhmä pariskunnille

Mukaan mahtuu kolme paria (6 hlöä) per tapaaminen. Voit ilmoittautua yhteen tai vaikka neljääntoista tapaamiseen tänä vuonna, niin kauan kun paikkoja riittää. Tapaamiset keskiviikkoisin 1-2 kertaa kuussa, kesällä pidempi tauko. Ryhmäläiset saavat myös opetusta kurssimaisesti. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Kuvaryhmä rentoutumiseen

Mukaan mahtuu seitsemän osallistujaa per tapaaminen. Voit osallistua yhteen, tai kaikkiin, niin kauan kuin paikkoja on jäljellä. Tapaamiset maanantai- ja keskiviikkoiltaisin noin 1-2 kertaa kuussa vuoden loppuun saakka. Ohjaamisen lisäksi ryhmäläisille opetetaan rentouttavan kuvailmaisun tekniikoita. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 

Lue lisää palveluistani