fbpx

rentouttavan kuvallisen ilmaisun kurssi kuva värikäs maalaus

 

 

Rentouttavan kuvallisen ilmaisun kurssi Helsingissä 7.-9.9.2018! Tutkituin kuvallisin harjoituksin pääset kiinni stressitunteisiin ja voit päästää niistä irti

 

Rento kuva -sisältöä on lanseerattu myös verkossa huhtikuusta 2020 lähtien, klikkaa tästä tutkimaan Mielikuvien verkkokuntosalia ja tästä Personal Training -pakettia

 

Uskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli? Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen? Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Kun olin pieni piirsimme veljeni kanssa joulukorttikuvia lattialla ja yhtä äkkiä tajusin, että on paljon rennompaa ja nautinnollisempaa piirtää miettimättä sitä miltä kuva muista näyttää, onko kuusi kuusen näköinen tai onko kuva sellainen minkälaisia muutkin tekevät.

Sittemmin lähdin kouluttautumaan sekä taiteen tekemiseen että teoriaan ja päädyin työskentelemään yli vuosikymmenen taidemuseolla taidekasvatustyötä tehden. Halusin yhdistää vielä enemmän kuvien voiman ja tutkimustulosten käytäntöön viemistä ja kouluttauduin taideterapeutiksi sekä työnohjaajaksi. Tuleva väitöskirjani tutkii kuvien virkistäviä vaikutuksia. Taustastani johtuen voin tarjota menetelmiä, jotka pohjaavat sekä laajaan työkokemukseeni että tutkittuun tietoon.

”Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti”

Stressin selättäminen on vaikeaa, kuten siihen liittyviin tunteisiin tarttuminen. Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti, jo pelkästään stressiaiheen kuvittaminen auttaa ja lievittää stressiä (Huet & Holttum 2016).

Tarvitsetko rennon sysäyksen kesääsi? Haluatko kartuttaa omia voimavarojasi kuvallisen rentouttavan taiteellisen työskentelyn avulla? Haluatko oppia käyttämään kuvallista ilmaisua rentoutumiseen? Haluatko oivaltaa jotain uutta joko itsestäsi ja elämästäsi tai yleensä ihmisenä olemisesta? Haluatko oppia keinoja kuluttavasta stressistä irti päästämiseen?

Rentouttavan kuvallisen ilmaisun kurssi kesäkuussa tai syyskuussa

Rentouttavan kuvailmaisun kurssilla testataan yhdessä tutkittuja kuvailmaisullisia tapoja rentoutumiseen piirtäen, maalaten ja valokuvaten. Mitään aiempia taitoja ei tarvita, ei rentoutumisen eikä piirtämisen puolelta.

VinkkiEsimerkiksi vaakasuorien päällekkäisten viivojen piirtäminen tai maalaaminen rentouttaa, kokeile!

Kuva on enemmän kuin tuhat sanaa, kuten sanomme usein. Usein koemme suorituspaineita kuvallisen ilmaisun edessä, takaraivossamme kenties kuvaamataidon tunnin suorituspaineet tai se, mitä joku joskus sanoi piirtämästämme, tai ehkä emme pidä itseämme niin sanottuna ”hyvänä” piirtäjänä, tai ole paljoa elämässämme piirtäneet. Riippumatta siitä, mikä näistä koskettaa sinun kokemusmaailmaasi, olet aina tarpeeksi hyvä piirtämään ja maalaamaan ainutlaatuisella yksilöllisellä tavallasi. Kuvallinen itseilmaisu tuottaa iloa ja ahaa-elämyksiä, lämpimästi tervetuloa kurssille!

Rentouttavan kuvallisen ilmaisun kurssilla
 • Maalataan, piirretään ja valokuvataan eri tekniikoilla pienryhmässä omaan tahtiin
 • Tekniikoita opetetaan tarvittavalla tavalla
 • Tutustutaan omaan kuvalliseen maailmaan ja ilmaisuun muiden kurssilaisten kanssa kokemuksia jakaen
 • Kokeillaan tutkitusti rentouttavia kuvallisia tehtäviä
 • Rentoudutaan yhdessä maalaten ja piirtäen omatahtisessa ohjauksessa
 • Tavoitteena on oppia kuvallista itseilmaisua ja tekniikoita tutkien ja kokeillen sekä oppia tapoja kuvallisen ilmaisun rentouttavaan toteuttamiseen itselle sopivalla tavalla kurssin jälkeenkin
Kurssin jälkeen
 • Olet tutustunut omaan kuvakieleesi ja voit käyttää oppimaasi esimerkiksi vahvistamalla jaksamistasi stressaavissa tilanteissa
 • Olet oppinut erilaisia kokoomiani tutkittuja kuvaharjoituksia, jotka rentouttavat
 • Sinulla on nyt väline, jolla pääset käsiksi stressitunteisiin, vaikka järki ja ajatukset pyörittäisivät noidankehää ruokkien stressiä, koska kuva menee suoraan tunteisiin
 • Olet yhdessä pienryhmän kanssa rentoutunut kuvallisen ilmaisun avulla
Haluatko oppi rentoutumaan kuvallisen ilmaisun avulla? Ilmoittaudu mukaan!
Kurssi pidetään Helsingissä pe-su 7.-9.9.,
kuhunkin päivään mahtuu mukaan max. 7 osallistujaa, kurssi toteutuu, vielä on paikkoja!
 • perjantai 7.9. klo 10-16
 • lauantai 8.9. klo 10-16
 • sunnuntai 9.9. klo 10-15
 • voit halutessasi osallistua myös vain yhteen/kahteen kurssipäivään, niin kauan kuin paikkoja riittää
 • Kurssin hinta on 340€ (sis. alv) /hlö/kurssi
 • Hinta sisältää opetuksen (3 kurssipäivää), aamu- ja iltapäiväkahvin tai teen, sekä kaikki kurssilla käytettävät materiaalit
 • Yksittäiseen päivään osallistumisen hinta on 125 € (sis. alv) /hlö/päivä
 • Koulutus järjestetään esteettömässä (ensimmäinen kerros, taksilla pääsee oven viereen) työtilassani Mannerheimintie 93, Helsinki (tarkemmat saapumisohjeet saat ennen kurssin aloitusta)

Ilmoittaudu nyt, kuhunkin kurssipäivään mahtuu vain seitsemän (7) osallistujaa. Ilmoittautuminen sitovasti soittamalla 0404101270, sähköpostitse johanna@oivallamme.fi tai allaolevalla lomakkeella 27.8.2018 mennessä, johon mennessä osallistumisen voi myös peruuttaa. Sairaustapauksissa osallistumisen voi peruuttaa myöhemminkin. Kurssi toteutuu ja ilmoittautua voi vielä 5.9. saakka, tai niin kauan kuin paikkoja riittää!

Jos ajankohdista mikään ei sovi sinulle, vastaava kurssi järjestetään myös kaksipäiväisenä viikonloppukurssina Muurlan opistolla 29.-30.9.2018, lue lisää. Jos tämäkään ajankohta tai paikka ei sovi ja olet kiinnostunut, ota yhteyttä tai tule Rentouttavaan kuvaryhmään Helsingissä. Kuvaryhmätapaamisiin voit osallistua myös vahvistaaksesi ja ylläpitääksesi kurssilla opittua.

Ilmoittaudu Rentouttavan kuvallisen ilmaisun kurssille:

 

Lue lisää palveluistani: