fbpx

Taidematka Gumbostrandiin ja Nastolan kesänäyttelyyn Kuvassa värikäs tunnelmaa taidematkalla kuvastava abstrakti maalaus

Sunnuntaina 3.11.2019: Taidematka Turkuun

 

Marraskuuta piristämään värikäs taidematka Turkuun, Aboa Vetus & Ars Novaan, uuteen Turun Taidehalliin ja tapaamaan taiteilija Hanna Varista

 

Taidematka toteutuu, vielä on paikkoja! Ilmoittaudu perjantaihin 25.10. mennessä! 

Tällä taidematkalla koemme vuoden nuori taiteilija Nastja Säde Rönkön sekä Saara Ekströmin näyttelyt, nautimme brunssista, vierailemme Turun Taidehallissa taiteilijaseuran juhlanäyttelyssä ja tapaamme taiteilija Hanna Variksen hänen ateljeessaan, lue lisää alla!

 

Sunnuntaina 3.11.2019 suuntaamme Helsingistä kohti Turkua. Taidematkamme Turkuun on taideasiantuntijan kokonaisvaltaisesti suunnittelema ja opastama – pinkillä fokuksella: rentoutta, taukoja ja asiasisältöjä unohtamatta. Jo bussissa kuulet taidematkan sisällöistä enemmän.

”Kaikki on valmiiksi mietitty ja itse voi vain keskittyä taiteesta nauttimiseen” (Taidematka-asiakas)

 

Aboa Vetus & Ars Nova

Aboa Vetus & Ars Nova on historian ja nykytaiteen museo. Suomen ainoa arkeologinen museo, Aboa Vetus, vanha Turku, on maan alta löydetty kaupunginosa, jossa on eletty vuosisatojen ajan. Museon alueella sijaitsee kuuden keskiaikaisen kivitalon rauniot, joiden välissä kulkee Luostarin jokikatu.

Museo sai alkunsa kaupunkiarkeologisten kaivausten tuloksena 1990-luvulla. Esiin kaivetut rakennukset säilytettiin sellaisina kuin ne löydettiin. Ne kertovat alueen eri vaiheista ja historian kerroksellisuudesta. Keskiaikaisten talojen kellarit on rakennettu 1300- ja 1400-luvuilla. Vuoden 1827 suuren Turun palon jälkeen kaupunki rakennettiin pitkälti uudelleen: katuja levennettiin ja rakennuskantaa harvennettiin – uusi väljä ruutukaava jätti keskiaikaisen Turun rauniot alleen. 1800–1900-lukujen taitteessa tontilla toimi Auran kylpylaitos. Vuonna 1928 tupakkatehtailija Hans von Rettig rakennutti paikalle näyttävän Villa von Rettigin yksityiskodiksi perheelleen. Vuodesta 1995 lähtien Rettigin palatsin tiloissa on toiminut historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova, uusi taide.

Nykytaidematkalla keskitymme Ars Novan, uuden taiteen, antiin:

Kuvituskuva taidematka turkuun sivulla kuvassa nastja säde rönkön valokuvateos
Nastja Säde Rönkkö: Above Our Horizon, 2019

Vuoden nuori taiteilija 2019 – Nastja Säde Rönkkö: for your charred bones and restless soul -näyttely on taidematkapäivänä esillä viimeistä päivää.

Nastja Säde Rönkön (s. 1985) teoksissa painottuvat vuorovaikutteiset tilanteet, kommunikaatio ja yhteisöllisyys. Hän työskentelee muun muassa performanssin ja mediataiteen parissa. Palkintonäyttelyssä nähdään Rönkön aiempaa tuotantoa sekä uusia teoksia.

Arvostetun turkulaistaiteilijan Saara Ekströmin (s. 1965) yksityisnäyttely ”AMNION” on sekin esille viimeistä päivää 3.11. Näyttely esittelee Ekströmin teoksia vuosilta 2017–2019. Näyttely levittäytyy koko museon toiseen kerrokseen sekä Takkahuone-galleriaan.

Taidematka Turkuun 3.11. kuvituskuva Saara Ekströmin näyttelyyn
Näkymä AMNION-näyttelystä. Kuvassa Saara Ekströmin teos Grand Macabre, 2019, pigmenttivedos, 330 x 800 cm. Valokuva Jari Nieminen.

Näyttelyn nimiteoksessa risteävät orgaaniset ja ihmisen valmistamat materiaalit. Teoksen harkittuun ja houkuttelevaan estetiikkaan kätkeytyy maapalloamme kuormittava jäte ja liikakulutus. Nimi AMNION merkitsee kalvoa, joka ympäröi ja suojaa sikiötä. Elokuvassa sen korvaa muovi, joka tukehduttaa luonnollisen.

Ekström tunnetaan viimeistellystä valokuva- ja videotaiteestaan. Viime vuosina hänen tuotantonsa on painottunut kokeelliseen elokuvaan. Näyttelyn kiinnekohtia ovat mustavalkoiselle kaitafilmille (8 mm) kuvatut teokset, joiden lisäksi esillä on uusia valokuvia sekä installaatioita. Monet teoksista saavat näyttelyssä ensiesittelynsä.

Brunssi

Nykytaidenäyttelyiden tutustumisen jälkeen meitä odottaa seuraavaksi leipomuksistaan palkitun museon kahvilan herkullinen brunssi. Sunnuntaibrunssin 19,90 € / hlö maksetaan etukäteen kätevästi taidematkan maksun yhteydessä ja samalla voit ilmoittaa myös mahdolliset erityisruokavaliotiedot.

Herkuteltuamme kiireettömästi voimme vielä rauhassa tutustua kohteeseen, aikaa on varattu esimerkiksi Ekströmin ja Rönkön videoteoksiin paneutumiseen.

Voit tutustua Aboa Vetus & Ars Novaan etukäteen klikkaamalla tästä.

Turun TaidehalliTaidematka turkuun kuvituskuva Turun taidehalli kuvassa sisäänkäynti

Seuraavaksi suuntaamme kulman taakse tutustumaan Turun Taidehalliin. Aluksi kuulemme taidehallista näyttelyn järjestäjältä ja sitten tutustumme Turun Taiteilijaseuran 95. vuosinäyttelyyn, joka on avautunut Turun Taidehallilla 1.11.

Turun Taidehalli on uusi, 2019 perustettu visuaalisten taiteiden keskus Turun vanhankaupungin ytimessä. Vanhalla Raatihuoneella toimiva Taidehalli tarjoaa yleisölle kiinnostavia nykytaiteen näyttelyitä. Talossa sijaitsee gallerioiden lisäksi Turun Taidelainaamo, valokuva-aiheinen kirjasto ja kuvataiteilijoiden digityöhuone PeriLab. Taidehallin taiteellisesta sisällöstä vastaavat kaksi kaupungin keskeistä kuvataideyhteisöä: Valokuvakeskus Peri ja Turun Taiteilijaseura.

Voit tutustua Turun Taidehallin sivuihin etukäteen klikkaamalla tästä.

 

Hanna Variksen tapaaminen taiteilijan työhuoneella
taidematka turkuun kuvituskuva hanna variksen teos
Hanna Varis: Oodi Ilolle

Päivän lopuksi ohjelmassa on taiteilijatapaaminen. Tapaamme taiteilija Hanna Variksen tämän työtilassa.

Hanna Varis (s. 1959) on suomalainen taidemaalari ja taidegraafikko. Tapaamme hänet hänen ateljeessaan, jossa hän kertoo meille grafiikan tekemisestä, ”taiteilijaelämästä (siis yrittäjyydestä)” ja antaa vedostusdemonstraation.

Voit tutustua taiteilijaan etukäteen hänen sivuillaan klikkaamalla tästä.

 

Tervetuloa virkistymään ja nauttimaan nykytaiteesta!

 

 

 

Taidematka Turkuun 3.11.2019 -ohjelma

9:30 Lähtö Åbergin linjojen bussillamme Kiasman pysäkiltä Helsingistä. Kerron
taustoja bussissa.

12:00 Perillä Turussa Aboa Vetus & Ars Novassa. Opastan Nastja Säde Rönkön sekä Saara Ekströmin näyttelyihin. Lisäksi voit itsenäisesti tutustua myös muihin kohteen näyttelyihin historiallisen museon puolella, sekä ennen brunssia että sen jälkeen, omaan tahtiin.

13:00 Herkullinen sunnuntaibrunssi palkitussa M Kitchen & Café:ssa Aboa Vetus & Ars Novassa. Herkkupöytä on täynnä oman leipomon tuotteita, kuten voileipäkakkua, suolaista piirakkaa ja kakkuja sekä salaatteja ja lämpimiä herkkuja, brunssin 19,90 € / hlö voi maksaa etukäteen kauttani ja ilmoittaa samalla mahdolliset erityisruokavaliotiedot (jonotuksen välttämiseksi kohteessa)

Brunssista tarpeeksi saatuasi voit tutustua lisää näyttelyihin omaan tahtiin.

14:30 Lähdemme pääovelta eteenpäin yhdessä kävellen kulman taakse Turun Taidehallille

14:45 Turun Taidehallin esittely ja näyttelyyn sekä tiloihin tutustuminen

15:45 Bussilla seuraavaan kohteeseen

16:00 Perillä taiteilija Hanna Variksen ateljeessa

17:00 Paluumatka kohti Helsinkiä alkaa (matkan varrella teemme lyhyen huoltoasemapysähdyksen)

19:30 Takaisin Kiasmalla Helsingissä

Pieniä muutoksia ohjelmaan voi vielä tulla.

 

 

Taidematkan hinta

Taidematkan hinta (kun lähtijöitä on vähintään 20) on
110 €/hlö (sis. arvonlisäveron 24 %) Museokortilla tai muulla ilmaiseen sis.pääsyyn oikeuttavalla kortilla ja
116 €/hlö (sis. alv) ilman Museokorttia tai vastaavaa
Hinta sisältää kaikki kuljetukset, opastukset ja vierailut.
Brunssin hinta 19,90 € (sis. alv 14 %) on mahdollista lisätä taidematkan kokonaishintaan, jolloin se on Museokortilla 129,90 ja ilman ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttavaa korttia 134,50 € (sis alv) / hlö

 

Ilmoittaudu mukaan!

taidematkalle sitovasti torstaihin 17.10.2019 perjantaihin 25.10.2019 mennessä laittamalla ilmoittautumisviesti minulle johanna@oivallamme.fi
Tai soita/tekstaa 040 4101270. Voit myös täyttää ilmoittautumislomakkeen alla.

25.10. jälkeenkin voi vielä tiedustella mahdollisia yksittäisiä paikkoja.

Kerro viestissä yhteystietosi (puhelinnumero matkaa varten) sekä brunssia varten mahdolliset ruokavaliorajoitteet.

Lähetän ilmoittamaasi sähköpostiin vahvistuksen ilmoittautumisesta ja laskun noin kaksi viikkoa ennen matkaa.

Peruutusehdot

Taidematkalle osallistumisen voi peruuttaa 17.10.2019 mennessä.

 

Taidematkan voi hankkia myös toiselle henkilölle lahjaksi, mainitse siitä varatessasi, esimerkiksi alla olevan ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kentässä. Jos päivä ei lahjansaajan kalenteriin sovikaan, taidematkan voi joko perua 17.10. mennessä, tai vaihtaa toiseen kotimaiseen päivän kestävään taidematkaan (jolloin mahdollinen hintaero laskutetaan erikseen).

Kun olet ilmoittautunut tai ilmoittanut henkilön taidematkalle, varmistan ilmoittautumisen sähköpostitse, ja lähetän laskun noin kaksi viikkoa ennen matkaa, eli allaolevaan lomakkeeseen kirjataan maksajan sähköposti. En luovuta tietoja kolmansille osapuolille enkä lähetä markkinointisähköpostia ilman suostumusta.

 

 

Ilmoittautumislomake – Taidematka Turkuun sunnuntaina 3.11.2019

 

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

Ajankohtaista

Uusista taidematkoista tiedotetaan taidematkat-pääsivulla. Voit liittyä sähköpostilistalle myös laittamalla minulle sähköpostia johanna@oivallamme.fi tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

 

Lue lisää palveluistani

Taidematkat lähelle ja kauas

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Lue lisää minusta ja referensseistä täältä.