Taidematka taidekeskus Salmelaan Kuvassa värikäs tunnelmaa taidematkalla kuvastava abstrakti maalaus

Taidematka Taidekeskus Salmelaan lauantaina 10.8.2019!

 

Ilmoittaudu taidematkalle Helsingistä Salmelaan Mäntyharjuun ja
Taidematka taidekeskus salmelaan kuvituskuva
Taidekeskus Salmela. Kuvaaja Jenni Höök
Vuohijärvelle lauantaina 10.8.2019,
ohjelmassa myös Kaikki laulaa -konsertti!
Ilmoittaudu perjantaihin 26.7. mennessä, tai niin kauan kuin paikkoja riittää: ensimmäiset 30 mahtuvat mukaan!

 

Kalenteroi kesääsi värikäs moniaistinen taidematka Salmelaan!

Lauantaina 10.8.2019 suuntaamme Helsingistä kohti Mäntyharjua kohteinamme Taidekeskus Salmela, Kaikki laulaa -konsertti sekä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo tarjontoineen. Opastan kokonaisvaltaisesti sekä linja-autossa (mutta annan teillekin suunvuoron) että Salmelan näyttelyssä.

Aloitamme Salmelassa hyvällä ruoalla ja taidekeskuksen toiminnanjohtajan Tuomas Hoikkalan vastaanottaessa meidät musiikin kera!

taidematka taidekeskus salmelaan kuvituskuva
Rafael Wardi: Purjehdus, öljy levylle, 2018

Jatkamme kesänäyttelyyn tutustumisella ja konsertilla, jonka jälkeen käymme vielä tutustumassa Taidekeskus Salmelan Vuohijärven tarjontaan.

Tervetuloa virkistymään elämyksien äärelle! Täysipainoinen, monipuolinen, laadukas näyttelymatka konsertteineen on vaikuttava elämys.

 

Taidekeskus Salmela juhlii tulevana kesänä 30-vuotista taivaltaan!

Juhlavuonna Taidekeskus Salmelan pääsalissa nähdään taidemaalari Rafael Wardin uutta tuotantoa (oikealla esimerkki). Wardi on toiminut aktiivisesti Suomen taidekentällä yli 60 vuoden ajan. Hänet tunnetaan etenkin värikkäistä, keltasävyisistä teoksistaan.

Salmelan ensimmäisten kesien taiteilijat ovat mukana näyttelyssä 1960-70 -luvun teoksillaan. Esillä on teoksia kuvanveistäjä Laila Pulliselta sekä taidemaalari Esko Tirroselta, Ulla Rantaselta, Reino Hietaselta ja Kimmo Kaivannolta.

Salmelan nuoreksi taiteilijaksi vuosien varrella nimitettyjä taiteilijoita nostetaan esiin Domanderin näyttelyalueella Apteekkitalossa. Mukana ovat taiteilijat Ilkka Lammi (1976-2000), Henna Pohjola, Pekka Parviainen, Tiina Suikkanen, Kia Taegen, Johanna Lumme ja Essi Peltonen.

Juhlavuoden näyttelyissä teoskokoelmat esittelevät myös taidemaalarit Tuomo Saali, Tero Annanolli, Joel Sievers, Sofia Kukkonen ja Antti Rytkönen, kuvanveistäjät Juhani Saksa, Samuli Alonen, Pekka Rytkönen, Kasper Muttonen ja Tilla Kekki sekä lavastaja Erkki Saarainen. Salmelan kesän 2019 nuori taiteilija on kuvataiteilija Jasmina Ijäs.

 

Taidematka-ohjelma lauantaina 10.8.2019

8:45 Åbergin Linjojen automme lähtee Helsingin keskustasta Kiasman pysäkiltä, matkan varrella taideaiheista luettavaa ja opastusta taidepäivän sisältöihin

11.15 Buffetlounas ravintola Kesäheinässä Taidekeskus Salmelassa, toiminnanjohtaja, konsuli Tuomas

Taidematka Taidekeskus Salmelaan ja Vuohijärvelle kuvituskuva
Taidekeskus Salmelan toiminnanjohtaja, konsuli Tuomas Hoikkala. Kuvaaja Johannes Wiren

Hoikkala vastaanottaa ryhmämme soiton kera

12.15 Näyttelykierros alkaa Salmelan päärakennuksesta, Salmelan ja Domanderin alueen näyttelyyn tutustumista yhdessä opastuksellani

13.45 Siirtyminen puistonäyttämölle, konsertissa katetut paikat kaikille.

14.00 Kaikki laulaa -konsertti alkaa!

Konsertissa esiintyvät Arja KorisevaMikael Konttinen, Z Saxman, Salmela House Band ja kapellimestari Arto Paju.

”Hyvänmielen yhteislaulutilaisuus, johon ovat tervetulleita kaikki, jotka osaavat ja kaikki, jotka haluavat laulaa. Tilaisuuden esikuvana toimii supersuosittu ruotsalainen yhteislaulutapahtuma Allsång på Skansen.”

16.00 Aikaa tutustua vielä lisää kesänäyttelyyn, pääset katsomaan jotain mihin halusit vielä syventyä (edellisvuoden palautteiden pohjalta, lisää näyttelyaikaa toivottiin)

17.00 Siirtyminen Vuohijärvelle

17.45 Vuohijärven näyttely, kahvi/tee ja salaatti.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa kesällä 2019 esillä oleva näyttelykokonaisuus Kansallispuistomme Repovesi, esittelee Repoveden luontokuvakilpailun palkitut valokuvat sekä nuorten taiteilijoiden sykähdyttävät maalaukset Repoveden kansallispuistosta.

Edellisen lisäksi Vuohijärvellä nähdään Uljas valkoinen – kansallislintumme -näyttely. Kyseessä on upea kokoelma kuvia sukupuuton partaalta kansallislinnuksi nousseesta laulujoutsenesta. Luontovalokuvaaja Hannu Hautala (s. 1941) on tehnyt yhteistä matkaa laulujoutsenen kanssa jo yli kuudenkymmenen vuoden ajan.

18:45 Bussimme lähtee kohti Helsinkiä, matkan varrella makustelemme koettua ja annamme myös tilaa ajatuksille, pieni pysähdys huoltoasemalla

21:00 Paluu Kiasmalle Helsinkiin

Pieniä muutoksia ohjelmaan voi vielä tulla.

 

Taidematkan hinta

Muun muassa Arja Koriseva (kuvassa) esiintyy Salmelan puistonäyttämöllä 10.8. Kuva: Salmelan mediakuvat

(kun lähtijöitä on vähintään 20) on 165 €/hlö. Hinta sisältää arvonlisäveron.
Yhteenlaskettu hinta sisältää kaikki taidematkaan kuuluvat kuljetukset, opastukset, vierailut ja pääsymaksut sekä konserttilipun. Taidematkan lisäksi hintaan on laskettu mukaan myös buffetlounas.

Jonotuksen välttämiseksi myös ruokailut voi maksaa taidematkan maksun yhteydessä: voit tilata buffetlounaan lisäksi (joka on edullisempi ryhmänä) halutessasi myös konsertin väliaikatarjoilun ja/tai kahvin ja suolapalan Vuohijärvellä etukäteen, välitän mahdolliset erikoisruokavaliotiedot eteenpäin, kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä.

  • Buffetlounaan hinta ryhmälle Kesäheinässä on á 21 € (joka on laskettu mukaan hintaan edellä, sis. alv. 14 %)
  • Halutessasi voit tilata etukäteen myös: Konsertin väliaikatarjoilulipuke á 10 € sis. kahvi/tee, suolainen ja makea leivonnainen
  • Halutessasi voit tilata tämänkin etukäteen: Suolainen piirakka + salaatti, kahvi/tee Vuohijärvellä 10 €

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä buffetlounaan lisäksi valitsemasi ruokailut, mahdollisten lisäruokailujen hinta/hinnat lisätään kokonaishintaan.

 

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu taidematkalle sitovasti perjantaihin 26.7.2019 mennessä laittamalla ilmoittautumisviesti minulle johanna@oivallamme.fi
Tai soita/tekstaa 040 4101270. Voit myös täyttää ilmoittautumislomakkeen alla. Kuittaan ilmoittautumiset manuaalisesti sähköpostilla. Vastaan mielelläni taidematkaa koskeviin kysymyksiin.

Kerro viestissä yhteystietosi (puhelinnumero matkaa varten), minkä/mitkä ruokailut haluat maksaa etukäteen sekä mahdolliset ruokavaliorajoitteet.

Taidematkalle osallistumisen voi peruuttaa torstaihin 25.7. mennessä.

Taidematkan voi hankkia myös lahjaksi toiselle henkilölle. Kerro siitä lisätietoa-kentässä jos käytät lomaketta.

 

Ilmoittautumislomake taidematkalle Taidekeskus Salmelaan ja Vuohijärvelle 10.8.2019

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse.

Ajankohtaista

Uusista taidematkoista tiedotetaan taidematkat-pääsivulla. Voit myös liittyä sähköpostilistalle laittamalla minulle sähköpostia johanna@oivallamme.fi tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Ilmaisten pinkkien taidevinkkien vastaanottajat saavat vinkkien lisäksi omia tarjouksia ja ennakkotietoja taidematkoista ja esimerkiksi kursseista.

Järjestän tämän taidematkan yhteistyössä Åbergin Linja Oy:n kanssa. 

 

Lue lisää palveluistani:

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Lue lisää minusta täältä.