fbpx

Taidematka Saloon ja Turkuun Kuvassa värikäs tunnelmaa taidematkalla kuvastava abstrakti maalaus

Taidematka Saloon ja Turkuun sunnuntaina 25.11.2018 Helsingistä!

 

Kalenteroi marraskuuhusi värikäs opastettu taidematka Saloon ja Turkuun!

Sunnuntaina 25.11.2018 suuntaamme Helsingistä nykytaidematkalle kohti Saloa ja Turkua kohteinamme Salon taidemuseo, taiteilija Jan-Erik Anderssonin Lehtitalo sekä Aboa Vetus Ars Nova ja Wäinö Aaltosen museo tarjontoineen. Matka on kokonaisvaltaisesti taideasiantuntijan opastama, pinkillä fokuksella, eli rennosti, mutta asiasisältöä unohtamatta. Olen työskennellyt taidemuseo-oppaana vuosikymmenen ennen yrittäjäksi hyppäämistä. Tällä matkalla kuulet minun opastuksieni lisäksi myös tutkijaa ja taiteilijaa.

”Kaikki on valmiiksi mietitty ja itse voi vain keskittyä taiteesta nauttimiseen” (Taidematka-asiakas)

 

Ilmoittaudu keskiviikkoon 21.11. mennessä (tai niin kauan kuin paikkoja riittää) esimerkiksi tämän sivun lomakkeella, ensimmäiset 30 mahtuvat mukaan! Taidematka toteutuu ja paikkoja on vielä!

 

Vesa Aaltosen ottama kuva Lehtitalon sisätiloista Taidematka Turkuun
Vesa Aaltosen ottama kuva Lehtitalon sisätiloista, jossa näkyy kymmenien taiteilijoiden kädenjälki

Aloitamme pysähdyksellä Salon taidemuseo Veturitallissa, jossa näemme Nanna Suden retrospektiivin tutkijan asiantuntijaopastuksella.

Turussa jatkamme iltapäivällä arkkitehtonisella tilataiteella kun taiteilija Jan-Erik Andersson esittelee itse suunnittelemansa kotitalon, kuuluisan Lehtitalon, ja kertoo aina uusiakin tarinoita niitä ajatellen, jotka eivät vieraile tässä taideteoskodissa ensi kertaa.

Pääsemme myös lounastamaan Lehtitalossa! Lounas on ohjelmassa heti kun saavumme.

Lehtitalon jälkeen päivä jatkuu Vuoden nuori taiteilija -näyttelyn merkeissä Aboa Vetus & Ars Novassa. Taidepäivämme päätetään Wäinö Aaltosen museon sisällissotia nykytaideteoksin kommentoivaan kansainväliseen näyttelyyn.

Tervetuloa virkistymään ja saamaan uusia näkökulmia!
Kohteiden kaupoissa voit myös tehdä joululahjalöytöjä!

 

 

Taidematka-ohjelma sunnuntaina 25.11.2018

9:30 Linja-automme lähtee Helsingin keskustasta Kiasman pysäkiltä, matkan varrella taideaiheista luettavaa ja opastusta taidepäivän sisältöihin (kysy jos haluat tulla kyytiin joltain bussipysäkiltä matkan varrelta)

11:15 Tutustutaan nykytaiteilija Nanna Suden retrospektiiviseen näyttelyyn asiantuntijan opastuksella

29.9.2018-13.1.2019 Nanna Susi In The Moods

Nanna Susi: Huolenpitämistä – Taking Care 2018, öljy kankaalle. Kuva: Jussi Tiainen

Taidemaalari Nanna Susi on Suomen kansainvälisimpiä kuvataiteilijoita. Hän on valmistanut ekspressionistisia ja värikylläisiä maalauksia jo kolme vuosikymmentä. Laajassa Nanna Suden retrospektiivissä In the Moods on esillä rakastetun taiteilijan tuotantoa eri vuosikymmenien ajalta aivan uusimpiin teoksiin saakka. Näyttely käsittää Salon taidemuseon pääsalit, yhteensä 600m2

11:45 Aikatauluttamatonta aikaa kierrellä, esillä myös:

”Tornissa” Canal Cheong Jagerroosin studionäyttely Floating Island

Kiinalaislähtöinen, Suomessa asuva taidemaalari Canal Cheong Jagerroos tuntee hyvin sekä itämaisen että länsimaisen taiteen, ja hänen teoksensa heijastelevat molempia kulttuureita. Hän käy vuoropuhelua näiden kahden eri kulttuurin välillä. Canal dekonstruoi perinteisen kiinalaisen taiteen merkkejä ja symboliikkaa, ja rikkoo abstraktin ja esittävän rajoja. Hänen teoksissaan kiinalaisen mustemaalauksen eleganssi sekoittuu vahvaan länsimaiseen perinteeseen.

Vuonna 2015 Nanna Susi ja Canal Cheong Jagerroos saivat idean projektista, jossa eri kulttuureista tulevat taiteilijat kokevat toistensa maailmat yhteisellä matkalla. Projektin Blue and Red tavoitteeksi tuli syventää keskinäisten kulttuurien ymmärrystä, solmia suhteita ja rakentaa yhteistyötä. Yhteinen matka vei taiteilijat eri kulttuurien, arvojen ja tunnetilojen läpi. Kokemuksia ja vaikutteita taiteilijat hyödynsivät taiteessaan.

12:15 Jatkamme matkaa kohti Turun Hirvensaloa, missä meitä odottaa taiteilija Jan-Erik Andersson lounaalle Lehtitaloonsa

13:15 Lounas Lehtitalossa

Meitä varten laitetun lounaan hinta on 12,90 € per hlö ja se maksetaan etukäteen taidematkan maksun yhteydessä. Lounaaseen sisältyy kahvi/tee sekä pieni makea

Taiteilija Jan-Erik Andersson esittelee meille Lehtitaloa ja vastaa mielellään kysymyksiin, joita voit miettiä halutessasi jo etukäteen (kuvia Lehtitalosta ohessa, kuvat: Vesa Aaltonen)

15:30 Lähtö seuraavaan kohteeseen, Aboa Vetus & Ars Nova -museon

15:45 Opastan Vuoden nuori taiteilija 2018 -näyttelyyn Ars Novassa

Vuoden nuori taiteilija 2018: J. A. Juvani

Näyttelyn juliste

Ars Nova 14.9.−2.12.2018
J. A. Juvanin taide rikkoo totuttuja normeja ja käsittelee muun muassa sukupuolirooleja ja identiteettiä, usein huumorin keinoin.

16:15 Omatoimista tutustumista (esimerkiksi Ars Novan Rettigin palatsin arkkitehtoniseen 90-vuotisjuhlanäyttelyyn tai historialliseen perusnäyttelyyn Aboa Vetuksen puolella)

16:55 Siirtyminen neljänteen kohteeseen, Wäinö Aaltosen museoon (WAM)

17:00 Opastan sisällissota-nykytaidenäyttelyyn WAM:ssa

5.10.2018–13.1.2019
Sisällissota-näyttely
Näyttelyssä on esillä noin kymmeneltä nykytaiteilijalta teoksia, jotka kommentoivat sisällissotien kauhuja eri tavoin. Mukana myös kansainvälisiä nimiä, mielenkiintoinen kokonaisuus tulossa!

17:30 Aikatauluttamatonta aikaa lisätutustumiselle tai kahvitteluun

18:00 Bussimme lähtee kohti Helsinkiä, matkan varrella makustelemme koettua ja annamme myös tilaa ajatuksille, pieni pysähdys huoltoasemalla laskettu mukaan paluumatkaan

20:15 paluu Kiasmalle Helsinkiin

Pieniä muutoksia ohjelmaan voi vielä tulla.

 

Taidematkan hinta

Taidematkan hinta (kun lähtijöitä on vähintään 20)

  • museokortin omaaville on 114 €/hlö
  • ilman museokorttia 132 €/hlö
  • eläkeläinen/opiskelija/työtön/varusmies ilman museokorttia 128 €/hlö

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (24 %).
Hintaan sisältyvät kaikki kuljetukset, opastukset (bussissa ja näyttelyissä), tutkija-asiantuntijan opastus, taiteilijan esittely, vierailut ja pääsymaksut.

Jos osallistut lounaalle sen hinta 12,90 € lisätään matkan kokonaishintaan.

 

Ilmoittaudu mukaan värikkäälle taidematkalle

Ilmoittaudu taidematkalle sitovasti perjantaihin 9.11.  keskiviikkoon 21.11. mennessä laittamalla ilmoittautumisviesti minulle johanna@oivallamme.fi
Tai soita/tekstaa 040 4101270. Voit myös täyttää ilmoittautumislomakkeen alla.

Kerro viestissä yhteystietosi (puhelinnumero matkaa varten), onko Sinulla Museokortti sekä mahdolliset ruokavaliorajoitteet.

Taidematkalle osallistumisen voi peruuttaa 9.11.2018 mennessä ja esimerkiksi sairastumisen vuoksi sen jälkeenkin. Taidematkan voi hankkia myös lahjaksi toiselle henkilölle.

Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta
Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta

 

Ilmoittautumislomake taidematkalle Saloon ja Turkuun sunnuntaina 25.11.2018

 

Ajankohtaista

Uusista taidematkoista tiedotetaan taidematkat-pääsivulla. Voit myös liittyä sähköpostilistalle laittamalla minulle sähköpostia johanna@oivallamme.fi tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

 

Lue lisää palveluistani:

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Taidepalvelut

Taidematkat lähelle ja kauas

Lue lisää minusta ja referensseistäni täältä.