fbpx

taidematka Japaniin

Taidematka Japaniin taidefilosofi Johanna Wahlbeckin kanssa 20.-28.8.2018

 

Kiinnostaako nykytaidematka Japaniin? Ole yhteydessä johanna@oivallamme.fi, tällaista voidaan järjestää jatkossakin

 

Tämä EMMAn kanssa yhteistyössä toteutettava nykytaidematka on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä Echigo-Tsumarin taidetriennaali. Tutustumme Johannan ja paikallisten toimijoiden johdolla upeaan kokonaisuuteen, teoksiin ja tekijöihin taidetriennaalin takana. 760 km2 alueelle on kaupunkiin, kyliin ja luontoon ripoteltu kansainvälinen kattaus nykytaidetta. Osa teoskokonaisuuksista on pysyviä ja joka kolmas vuosi kattaus uudistetaan ja järjestetään suuri taidefestivaali ohjelmineen.

Matka alkaa ja päättyy Tokioon, jossa viimeisenä iltana tunnelmoimme koettua taidemuseo-pilvenpiirtäjän katolta. Echigo-Tsumarin taidetriennaali on henkeäsalpaava yhdistelmä kaunista kumpuilevaa maisemaa ja nykytaidetta. Teokset on ripoteltu sekä luontoon että paikallisiin museoihin ja festivaalin omiin pieniin rakennuksiin. Mukana on sekä kansainvälisiä että japanilaisia nykytaiteilijoita ja myös perinteisempää katsottavaa taidetta. Taide- ja luontoelämysten lisäksi nautimme matkalla paikallisesta ruoasta ja kylpylöistä sekä pääsemme osallistumaan festivaalijärjestäjien kanssa perinteiseen kesäjuhlaan. Suomalaisista edustettuna tässä taidetapahtumassa on ollut jo vuosia Maaria Wirkkala. Näemme hänen installaatioonsa Yomokihiran kylässä.

Taidematka Japaniin kuva Maaria Wirkkalan teos
Maaria Wirkkalan teosyksityiskohta ja kyläkäisiä Yomokihirassa.

Maaria Wirkkala lähetti meille tällaisen saatteen:

”Echigo Tsumari on minulle äärettömän tärkeä paikka ja asia.

Mieleni on ollut siellä niin monena vuonna.

Täällä kotona kytken usein illalla oman  kullatun yomogihira antennin. Se valvoo untani.

Yomogihiran kylä ja Kiryiaman talo ovat minulle tosi rakkaat.

Ne ovat auttaneet minua ymmärtämään  lauseen ”Every Place is the Heart of the World”

Koko Echigo Tsumarin konsepti poikkeaa kaikista muista taidekatselmuksista sosiaalisen lähestymistapansa vuoksi.”

 

Kysymys on todella suuresta (ja kauniista, luonnon ja japanilaisen kulttuurin keskellä olevasta) taidefestivaalista, vaikka länsimaissa ei tästä olla sen kansainvälisyydestä huolimatta niin tietoisia. Etchigo-Tsumarin alueelle on laaksoihin ja rakennuksiin ripoteltu satoja nykytaidekokonaisuuksia japanilaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Japanilaisen luonnon ja nykytaiteen yhdistelmä on festivaalin lumon salaisuus.

Tätä matkaa tällä ohjelmalla ei saa mistään muualta! Se on tulos uskomattomista kohtaamisista kun Johanna Wahlbeck vieraili alueella 2015, merkitsevistä sattumista sekä rakkaudesta tätä festivaalia kohtaan!

Matkalla vieraillaan myös Tokiossa ja viimeisenä päivänä katsellaan maisemia taidemuseo-pilvenpiirtäjästä. Halutessaan paluupäivän lentoa voi siirtää ja jäädä Japaniin pidemmäksi aikaa omatoimisesti.

Tämän kaikille avoimen taidematkan toteuttavat yhteistyössä Johanna Wahlbeck Oy ja taidemuseo EMMA. Vastuullisena matkanjärjestänä toimii matkatoimisto Kon-Tiki Tours.

Matkaohjelma

maanantai 20.8. – tiistai 28.8.2018

20.8. maanantai

Tapaaminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkanjohtaja Johanna Walhbeckin kanssa. Finnairin lento AY071 kohti Tokiota lähtee klo 16.45.

21.8. tiistai

Saavumme Tokioon aamulla klo 8.05 paikallista aikaa. Lentokentältä jatkamme bussikuljetuksella hotellille. Aamiaisbrunssi, jonka jälkeen on aikaa levähtää hotellilla. Iltapäivällä vierailemme yhdessä Tokion kiinnostavimmista nykytaiteen museoista Watari-Um Museum of Contemporary Art:ssa.

22.8. keskiviikko

Hotellin aamiaisen jälkeen lähdemme luotijunalla kohti taidematkamme pääkohdetta: Echigo-Tsumarin taidetriennaalia. Juna saapuu Tokamachiin, joka on kuudesta alueesta suurin ja kaupunkimaisin, suuntaamme hotellille. Iltapäivällä aloitamme ETATiin (Echigo-Tsumari Art Triennale) 2018 tutustumisen valituilla kohteilla Kawanishin alueella. Ensin vierailemme Satoyama museum of contemporary art KINAREssa.

23.8. torstai

Lähdemme tutustumaan Echigo-Tsumarin Matsudai-alueeseen, jossa sijaitsee esimerkiksi vaikuttava Matsudai Noubutai -taidemuseo. Tapaamme Nihon yliopiston väkeä, jotka ovat luoneet ”Shedding House” -nimisen kohteen. Illalla näemme paikallisessa kylässä suomalaisen Maaria Wirkkalan teoskokonaisuuden, joka on tarkoitettu katseltavaksi auringon laskettua.

24.8. perjantai

Jatkamme tutustumista Echigo-Tsumarin Art Fieldin tarjontaan Matsunoyaman alueella. Tapaamme paikallisia toimijoita ja vietämme heidän kanssaan teehetken keraamikkojen Ubusuna-talossa.

25.8. lauantai

Taidekentän Tokamachi-alueen teoksiin ja kohteisiin tutustumme päivällä, ja samalla alueella illalla osallistumme perinteiseen Tokamachi-kesäfestivaaliin, johon kuuluu esimerkiksi kesäkimonoihin pukeutunut tanssiva kulkue. Voimme liittyä kulkueeseen ja saada kimonot yllemme. Halukkaille opetetaan perinteinen yksinkertainen tanssi. Myöhemmin jatkamme iltaa paikallisten kanssa keskustellen muun muassa taidefestivaalia jo vuosikymmenen järjestäneiden kanssa. Mitä todennäköisimmin pääsemme myös halutessamme paikallisen saken makuun.

26.8. sunnuntai

Tutustumme Tsunan-alueen teos- ja kohdepoimintoihin. Vierailemme myös Nagasaton alueella.

27.8. maanantai

Aamulla matkaamme luotijunalla Tokioon, kirjaudumme hotelli Grand Palaceen, jossa yövyimme myös alkumatkasta. Vierailemme Yokohaman taidemuseossa, jossa on kokoelman lisäksi Monet-näyttely. Käymme myös pilvenpiirtäjä-taidemuseo Morissa ja sen yläpuolella näköalaterassilla. Yhteinen läksiäisillallinen.

28.8. tiistai

Suuntaamme aikaisin aamulla kohti lentokenttää. Paluulento Finnairilla AY072 Tokio–Helsinki klo 9.50–13.50. Sayonara!

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Matkan hinta on ja 3170 € / hlö ja EMMA-klubilaisille 3120 € / hlö

Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista matkatoimisto veloittaa 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojen erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovelletaan lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja matkatoimiston verkkosivuilla.

Varaukset 9.5.2018 mennessä

Voit ilmoittautua matkalle verkossa

tai tehdä varauksen sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300 matkatoimistoon.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki–Tokio–Helsinki lentoveroineen ja paikkavarausmaksuineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisella
 • lentokenttäkuljetukset Tokiossa
 • aamiaisbrunssi tulopäivänä
 • Tokiossa englanninkielinen paikallisopas kuljetuksilla
 • sisäänpääsyliput ohjelman museoihin Tokiossa
 • Echigo-Tsumari triennaalipassi 5 pv
 • junamatkat Tokio-Tokamachi edestakaisin
 • matkalaukkujen kuljetus Tokio-Tokamachi edestakaisin
 • läksiäisillallinen 27.8. sis. ruokajuomat
 • matkalla mukana ja opastamassa taideasiantuntija Johanna Wahlbeck
 • toimitus- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

 • Yhden hengen huone 360 €
 • muut palvelut

 

Lisätietoa taidematkan majoituksesta

Hotel Grand Palace

Hotelli sijaitsee Chiyodan alueella, josta löytyy muun muassa Tokion rautatieasema. Kävelymatkan päässä ovat Kitanomaru-puisto ja keisarillinen palatsi (noin 10 min. kävellen). Lähin metroasema on Kudanshitan metroasema (200 m hotellilta). Hotellista upeat näkymät kaupunkiin. Huoneissa on maksuton Wi-Fi, taulutelevisio, ilmastointi, jääkaappi/minibaari, kylpyhuone, kylpytakit, hygieniatuotteet. Lue lisää hotellin kotisivuilta

Hotel New Tokamachi

Keskeisellä paikalla Tokamachin kaupungissa, ostoskadun varrella sijaitseva hotelli tarjoaa täydet mukavuudet ja ystävällisen palvelun. Huoneissa on Wi-Fi, televisio, puhelin, jääkaappi, wc, suihku, hygieniatuotteet, hiustenkuivain, pyyhkeet, tohvelit ja Yukata (japanilainen puuvillainen kylpytakki). Lue lisää hotellin kotisivuilta

Johanna Wahlbeck vastaa mielellään kysymyksiin taidematkasta: johanna@oivallamme.fi / 040 410 1270

Lue lisää Japanin taidematkan synnystä blogista! 

 

Johanna Wahlbeck Oy, lue lisää:

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Taidematkat lähelle ja kauas

Tausta ja referenssit