fbpx

Taidematka Gumbostrandiin ja Nastolan kesänäyttelyyn Kuvassa värikäs tunnelmaa taidematkalla kuvastava abstrakti maalaus

Sunnuntaina 18.8.2019: Taidematka Gumbostrandiin ja Nastolan kesänäyttelyyn

 

Kesän loppuun värikäs taidematka tyylikkääseen galleriamaalaismiljööseen Gumbostrandin Konst & Formiin sekä Veikko Halmetojan kuratoimaan Nastolan kesänäyttelyyn!

 

Taidematka toteutuu, vielä on paikkoja! Ilmoittaudu tiistaihin 13.8. mennessä. Tällä taidematkalla koemme kehutut nykytaidenäyttelyt & ohjelmassa myös taiteilija- ja näyttelyjärjestäjätapaamiset, lue lisää alla!

 

Sunnuntaina 18.8.2019 suuntaamme Helsingistä ensin kohti Sipoota kohteenamme Gumbostrand Konst & Form ja sen jälkeen Nastolan kesänäyttely Lahden seudulla. Matka on taideasiantuntijan kokonaisvaltaisesti opastama – pinkillä fokuksella: rentoutta, taukoja ja asiasisältöjä unohtamatta.

Gumbostrand

Sipoon Gumbostrandin Konst & Formissa meitä hemmotellaan seuraavanlaisella nykytaidekattauksella: esillä on värikkäitä maalauksia, lasiteoksia, valokuvia ja kotimaista taidegrafiikkaa kolmen soolonäyttelyn ja yhden ryhmänäyttelyn voimin.

Soolonäyttelyiden taiteilijat ovat: Camilla Moberg (”Messengers in Glass”), Canal Cheong Jagerroos (”Essence of Growth 张 彤 茹 个 展 ”) ja Christoffer Relander (”Neonland”). Galleriatila täyttyy Canal Cheong Jagerroosin Aasia-vaikutteisista maalauksista, Camilla Mobergin värikkäistä lasiteoksista sekä Christoffer Relanderin Hongkongin neonvärejä sykkivistä valokuvista.
Taidematka Gumbostrandiin ja Bongan linnaan kuvitusta

Gumbostrand Konst & Formin ryhmänäyttelyn puolella, ”Himmelblau goes to Gumbostrand”, on yhdistelty kiinnostavia nimiä kotimaisen taidegrafiikan kentältä: Mukaan ovat valikoituneet graffititaiteilijana tunnettu EGS, värikkäistä kuvituksistaan tuttu Klaus Haapaniemi, sekä taiteilijat Maija Albrecht, Tiina Kivinen, Inari Krohn, Janne Laine, Jaakko Mattila sekä Antti Tanttu. Taiteilijoita yhdistää Suomen kenties tunnetuin taidegrafiikan vedostuspaja Himmelblau, jossa työskentelee joukko Euroopan parhaita taidevedostajia.

Näyttelyiden esittelyn ja niihin tutustumisen jälkeen meitä odottaa seuraavaksi herkullinen brunssi. Sunnuntaibrunssin 24,90 € / hlö maksetaan etukäteen kätevästi taidematkan maksun yhteydessä ja samalla voit ilmoittaa myös mahdolliset erityisruokavaliotiedot.

Herkuteltuamme kiireettömästi voimme vielä rauhassa tutustua näyttelyihin ja kauniiseen ympäristöön.

Taidematka Gumbostrandiin ja Bongan linnaan kuvaMiellyttävällä säällä Gumbostrandin tienoo on myös otollinen pienelle ruoansulatuskävelylle.

Voit tutustua Gumbostrand Konst & Formiin etukäteen klikkaamalla tästä.

Nastola

Seuraavaksi matkaamme kohti Nastolaa, jossa meitä odottaa Nastolan kunnantalolle näytteille asetettu, Nastola-seuran järjestämä Kuvakirja-kesänäyttely. Näyttelyn esittelee meille yksi sen järjestäjistä.

Veikko Halmetojan kuratoimassa näyttelyssä 24 kuvataiteilijaa on vallannut kunnantalosta yli tuhat neliötä käyttöönsä. Mukana on noin kaksi sataa teosta: valokuvia ja maalauksia, sarjakuvaa ja graffitia, videoita ja tilasidonnaisia teoksia. Näyttely kunnioittaa osin kunnantalon nostalgista virastoarkkitehtuuria, osin se hyökyy sen päälle purkaen ja tuhoten, mutta myös rakentaen ja pelastaen.

Taidematka Gumbostrandiin ja Nastolan kesänäyttelyyn teoskuvituskuva
Arto Kettunen / Common people 2018

Näyttelyn taiteilijat ovat eri ikäisiä ja eri puolilta Suomea. Osa kansainvälisestikin menestyneitä suurelle kuvataideyleisölle tuttuja nimiä, osa uraansa käynnisteleviä nuoria ja vastavalmistuneita. Tässä he ovat: Emma Ainala, Maija Blåfield, Elina Brotherus, Pira Cousin, EGS, Sami Funke, Paavo Halonen, Kalle Hamm, Mikko Heino, Einari Hyvönen, Henrik Härkönen, Arto Kettunen, Anni Kinnunen, Laura Kärki, Janne Laine, Pirita Lautala, Anna Pekkala, Marja Pirilä, Vappu Rossi, Aleksiina Salmi, Pasi Soukkala, Kirsimaria E.Törönen, Ilona Valkonen ja Meri Westlin.

Voit tutustua Nastolan kesänäyttelyn sivuihin etukäteen klikkaamalla tästä.

Tervetuloa virkistymään ja nauttimaan nykytaiteesta!

 

 

Taidematkan ohjelma sunnuntaina 18.8.2019Gumbostrand Konst & Form ulkoa taidematkan kuvituskuva

10:15 Lähtö Åbergin linjojen bussillamme Kiasman pysäkiltä Helsingistä. Kerron
taustoja ja taiteilijaterveisiä bussissa.

11:00 Saapuminen Sipoon Gumbostrand Konst & Formiin, jossa heti alkuun pieni esittely, jonka jälkeen tutustumme näyttelyihin yhdessä, sitten omatoimista tutustumista tiloihin ja ympäristöön omalla tavalla. Myös taiteilija Canal Cheong Jagerroos tulee tapaamaan meitä!

12:00 Herkullinen brunssi bistrossa

13:00 Lähtö kohti Nastolaa, taustoitan kesänäyttelyä matkalla

14:30 Saapuminen kunnantalolle, jossa kuulemme järjestäjän esittelyn ja sen jälkeen on varattu vapaata tutustumisaikaa sekä mahdollisuus kahvitella

Taidematka Gumbostrandiin ja Nastolan kesänäyttelyyn teoskuvakuvitus
Anni Kinnunen/ stillkuva videosta Feel, 15 sec, 2017

17:00 Lähtö takaisin (tarvittaessa pieni pysähdys huoltoasemalla)

18:45 Paluu Kiasmalle

Pieniä muutoksia ohjelmaan voi vielä tulla.

 

 

 

Taidematkan hinta

(kun lähtijöitä on vähintään 15) on 100 €/hlö (sis. arvonlisäveron 24 %).
Hinta sisältää kaikki kuljetukset, opastukset ja vierailut.
Brunssin hinta 24,90 € (sis. alv 14 %) lisätään taidematkan kokonaishintaan,
joka on 124,90 € per henkilö.

 

Ilmoittaudu mukaan!

Gumbostrand maisemaa
Gumbostrandin maisemaa

taidematkalle sitovasti torstaihin 1.8.2019 mennessä  tiistaihin 13.8.2019 mennessä laittamalla ilmoittautumisviesti minulle johanna@oivallamme.fi
Tai soita/tekstaa 040 4101270. Voit myös täyttää ilmoittautumislomakkeen alla.

Kerro viestissä yhteystietosi (puhelinnumero matkaa varten) sekä brunssia varten mahdolliset ruokavaliorajoitteet.

Lähetän ilmoittamaasi sähköpostiin vahvistuksen ilmoittautumisesta ja laskun noin kaksi viikkoa ennen matkaa.

Taidematkalle osallistumisen voi peruuttaa 1.8.2019 mennessä.

Taidematkan voi hankkia myös toiselle henkilölle lahjaksi, mainitse siitä varatessasi, esimerkiksi alla olevan ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kentässä. Jos päivä ei lahjansaajan kalenteriin sovikaan, taidematkan voi joko perua 1.8. mennessä, tai vaihtaa toiseen taidematkaan (jolloin mahdollinen hintaero laskutetaan erikseen).

Kun olet ilmoittautunut tai ilmoittanut henkilön taidematkalle, varmistan ilmoittautumisen sähköpostitse, ja lähetän laskun noin kaksi viikkoa ennen matkaa, eli allaolevaan lomakkeeseen kirjataan maksajan sähköposti. En luovuta tietoja kolmansille osapuolille enkä lähetä markkinointisähköpostia ilman suostumusta.

Taidematka toteutuu, vielä on paikkoja!

 

Ilmoittautumislomake Taidematka Gumbostrandiin ja Nastolan kesänäyttelyyn 18.8.2019

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

Ajankohtaista

Uusista taidematkoista tiedotetaan taidematkat-pääsivulla. Voit myös liittyä sähköpostilistalle laittamalla minulle sähköpostia johanna@oivallamme.fi tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

 

Lue lisää palveluistani

Taidematkat lähelle ja kauas

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Lue lisää minusta ja referensseistä täältä.