fbpx

rento kuva -kurssi kuva värikäs maalaus

 

 

Rento kuva -kurssi Helsingissä loppiaisviikonloppuna 4.-5.1.2020!

 

Rento kuva -sisältöä on lanseerattu myös verkossa huhtikuusta 2020 lähtien, klikkaa tästä tutkimaan Mielikuvien kuntosalia ja tästä Personal Training -pakettia

 

Uskotko, että ihmiselämään kuuluu muutakin kuin rationaalinen, sanallistettava puoli? Voisiko olla niin, että hyvinvointi ei olekaan kiinni järkevyydestämme, vaan siitä, että otamme aikaa sisimpämme mielikuvien äärellä pysähtymiseen? Sisäisen kuvamaailman äärellä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Rento kuva -kurssilla tutustut omaan kuvamaailmaasi ja opit käyttämään kuvakieltäsi tavoitteiden saavuttamiseen.

Pitäisi sitä ja pitäisi tätä… Päästä irti hektisyydestä ja tule mukaan Rento kuva -kurssille! Aiemmat osallistujat ovat kutsuneet tätä helpoksi ja kivaksi hyvän mielen kurssiksi.

Mitään ei tarvitse osata. Kokeillaan tutkitusti rentouttavia kuvaharjoituksia pienellä kynnyksellä huumoria unohtamatta.

Tutkituin kuvallisin harjoituksin pääset kiinni stressitunteisiin ja voit päästää niistä irti!
Rento kuva -kurssi kuvituskuva ihmisiä maalaamassa

Kun olin pieni piirsimme veljeni kanssa joulukorttikuvia lattialla ja yhtä äkkiä tajusin, että on paljon rennompaa ja nautinnollisempaa piirtää miettimättä sitä miltä kuva muista näyttää, onko kuusi kuusen näköinen tai onko kuva sellainen minkälaisia muutkin tekevät.

Sittemmin lähdin kouluttautumaan sekä taiteen tekemiseen että teoriaan ja päädyin työskentelemään yli vuosikymmenen taidemuseolla taidekasvatustyötä tehden. Halusin yhdistää vielä enemmän kuvien voiman ja tutkimustulosten käytäntöön viemistä ja kouluttauduin taideterapeutiksi sekä työnohjaajaksi. Tuleva väitöskirjani tutkii kuvien virkistäviä vaikutuksia. Taustastani johtuen voin tarjota menetelmiä, jotka pohjaavat sekä laajaan työkokemukseeni että tutkittuun tietoon.

”Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti”

Stressin selättäminen on vaikeaa, kuten siihen liittyviin tunteisiin tarttuminen. Tutkimukset osoittavat, että kuvataiteellisen ilmaisun avulla voidaan paljastaa esimerkiksi työperäiseen stressiin liittyviä tunteita ja päästää niistä irti, jo pelkästään stressiaiheen kuvittaminen auttaa ja lievittää stressiä (Huet & Holttum 2016).

Tarvitsetko rennon sysäyksen talveesi, uuden vuoden alkuun? Haluatko kartuttaa omia voimavarojasi kuvallisen rentouttavan taiteellisen työskentelyn avulla? Haluatko oppia käyttämään kuvallista ilmaisua rentoutumiseen? Haluatko oivaltaa jotain uutta joko itsestäsi ja elämästäsi tai yleensä ihmisenä olemisesta? Haluatko oppia keinoja kuluttavasta stressistä irti päästämiseen? Haluatko asettaa tavoitteita uudelle vuodelle kuvallisesti ja päästä noihin tavoitteisiin helpommin?

Rento kuva -kurssi Helsingissä 4.-5.1.2020

Rentouttavan kuvailmaisun kurssilla testataan yhdessä tutkittuja kuvailmaisullisia tapoja rentoutumiseen piirtäen, maalaten ja valokuvaten. Mitään aiempia taitoja ei tarvita, ei rentoutumisen eikä piirtämisen puolelta.

kuvataideterapeutti helsinki Johanna Wahlbeck kuvaVinkkiEsimerkiksi vaakasuorien päällekkäisten viivojen piirtäminen tai maalaaminen rentouttaa, kokeile!

Kuva on enemmän kuin tuhat sanaa, kuten sanomme usein. Usein koemme suorituspaineita kuvallisen ilmaisun edessä, takaraivossamme kenties kuvaamataidon tunnin suorituspaineet tai se, mitä joku joskus sanoi piirtämästämme, tai ehkä emme pidä itseämme niin sanottuna ”hyvänä” piirtäjänä, tai ole paljoa elämässämme piirtäneet.

Olet aina tarpeeksi hyvä piirtämään ja maalaamaan ainutlaatuisella yksilöllisellä tavallasi. Kuvallinen itseilmaisu tuottaa iloa ja ahaa-elämyksiä, lämpimästi tervetuloa kurssille!

Rento kuva -kurssilla
 • Maalataan, piirretään ja valokuvataan eri tekniikoilla pienryhmässä omaan tahtiin
 • Tekniikoita opetetaan tarvittavalla tavalla
 • Tutustutaan omaan kuvalliseen maailmaan ja ilmaisuun muiden kurssilaisten kanssa kokemuksia jakaen
 • Kokeillaan tutkitusti rentouttavia kuvallisia tehtäviä
 • Rentoudutaan yhdessä maalaten ja piirtäen omatahtisessa ohjauksessa
 • Tavoitteena on oppia kuvallista itseilmaisua ja tekniikoita tutkien ja kokeillen sekä oppia tapoja kuvallisen ilmaisun rentouttavaan toteuttamiseen itselle sopivalla tavalla kurssin jälkeenkin
Kurssin jälkeen
 • Olet tutustunut omaan kuvakieleesi ja voit käyttää oppimaasi esimerkiksi vahvistamalla jaksamistasi stressaavissa tilanteissa
 • Olet oppinut erilaisia kokoomiani tutkittuja kuvaharjoituksia, jotka rentouttavat
 • Sinulla on nyt väline, jolla pääset käsiksi stressitunteisiin, vaikka järki ja ajatukset pyörittäisivät noidankehää ruokkien stressiä, koska kuva menee suoraan tunteisiin
 • Olet yhdessä pienryhmän kanssa rentoutunut kuvallisen ilmaisun avulla
Haluatko oppia rentoutumaan kuvallisen ilmaisun avulla? Ilmoittaudu mukaan!
Kurssi pidetään Helsingissä la-su 4.-5.1.2020, kuhunkin päivään mahtuu mukaan max. 7 osallistujaa
 • lauantai 4.1.2020 klo 10-15
 • sunnuntai 5.1.2020 klo 10-15
 • voit halutessasi osallistua myös vain yhteen kurssipäivään, niin kauan kuin paikkoja riittää
 • Kurssin hinta on 290€ (sis. alv 24%) /hlö/kurssi
 • Hinta sisältää opetuksen (2 kurssipäivää), aamu- ja iltapäiväkahvin tai teen, sekä kaikki kurssilla käytettävät materiaalit
 • Yksittäiseen päivään osallistumisen hinta on 160 € (sis. alv 24%) /hlö/päivä
 • Koulutus järjestetään esteettömässä työtilassani (ensimmäinen kerros, taksilla pääsee oven viereen) Mannerheimintie 93, Helsinki (tarkemmat saapumisohjeet saat ennen kurssin aloitusta)
Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Ilmoittaudu nyt, kuhunkin kurssipäivään mahtuu vain seitsemän (7) osallistujaa. Ilmoittautuminen sitovasti soittamalla 0404101270, sähköpostitse johanna@oivallamme.fi tai allaolevalla lomakkeella perjantaihin 20.12.2019 mennessä, johon mennessä osallistumisen voi myös peruuttaa. Sairaustapauksissa peruuttaa voi myös mainitun päivän jälkeen. Kurssi toteutuu, vielä on joitain paikkoja, voit tiedustella paikkaa johanna@oivallamme.fi

Toukokuussa 2020 kurssi järjestetään tiistai-iltaisin Hakaniemessä TSL-Helsinki toimesta, lue lisää ja ilmoittaudu klikkaamalla tästä. Kaikki avoimet kurssini löydät opi-sivultani.

Vielä on paikkoja! Voit ostaa kurssipaikan myös joululahjaksi. Tarvittaessa joululahjan voi vaihtaa lahjakortiksi jollekin toiselle kurssillekin.

Ilmoittaudu Rento kuva -kurssille:

Vastaan lomakeyhteydenottoihin lähtökohtaisesti osoitteesta johanna@oivallamme.fi
En koskaan lähetä roskapostia, mutta jopa yksityisiä keskusteluviestejä voi tänä automaattisten roskapostiharavien aikana mennä roskapostilaatikkoon.
Jollet saa viestejäni ja haluat niitä vastaanottaa, tarkistathan roskapostilaatikon ja merkitset tarvittaessa sähköpostiosoitteeni luotettavaksi lähettäjäksi.

Lähetän ilmaiset pinkit taidevinkit käyttäen Mailchimp:iä. Jollet saa viestejä, tarkistathan vaihtoehtoiset postilaatikot ja lisäät osoitekirjaan.
Voit koska tahansa perua tilauksen täyttämällä lomakkeesta kohdan ”ei kiitos”, tai esimerkiksi lähettämällä minulle tiedon sähköpostitse, tai klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa tilauksen lopetuslinkkiä.

Tietosuojaselosteeni voit lukea klikkaamalla tästä.

 

Lue lisää palveluistani: