Taidematkat Kuvassa värikäs tunnelmaa taidematkalla kuvastava abstrakti maalaus
 
 

Taidematkat

Kiinnostavatko taidematkat? Sivun alaosassa ilmoittautumislomake Turun taidematkalle 5.11., jonne on vielä paikkoja!

Haluaisitko lähteä nauttimaan taiteesta kauemmas, esimerkiksi Italiaan Venetsian biennaalin kansainväliseen nykytaidekatselmukseen, tai vaikka Mäntän kuvataideviikoille kesällä, mutta tarvitsisit opasta siellä tai ennen matkaa, tai haluatko matkustaa taideasiantuntijan kanssa vaikka Tampereelle?

Onko sinulla jokin toivekohde? Kerro se minulle ja voi olla, että hyvin pian saat kutsun juuri sinne, toiveesi kertominen ei velvoita sinua mihinkään.

 

Taidematka-yhteistyötä

Järjestän taidematkoja myös yhteistyössä taidemuseo EMMAn kanssa, lue lisää Mäntän taidematkasta ja Venetsian taidematkasta.

Kansainvälisillä taidematkoilla teen yhteistyötä matkatoimisto Kon-Tiki Toursin kanssa. Kotimainen yhteistyökumppanini on Åbergin Linja Oy.

 

Taidematkat: Juuri nyt ajankohtaista

 

Ilmoittaudu taidematkalle Helsingistä Turkuun sunnuntaina 5.11. maanantaihin 30.10. mennessä.

Ensimmäiset 30 mahtuvat mukaan! Karista marraskuun harmaus viiden taidenäyttelyn ja taiteilija Jan-Erik Anderssonin Lehtitaloon tutustumisen voimin. 11 paikkaa on vielä jäljellä (tieto 22.10.)

Kuva Turusta Aurajoen varrelta talvisena iltana
Kuva Turusta Aurajoen varrelta talvisena iltana

 

Aloita marraskuusi värikkäällä taidematkalla Turkuun!

Sunnuntaina 5.11. suuntaamme Helsingistä kohti Turkua kohteinamme taiteilija Jan-Erik Anderssonin Lehtitalo sekä kolme taidemuseota tarjontoineen. Opastan kokonaisvaltaisesti sekä linja-autossa (mutta annan teillekin suunvuoron) että kuudessa näyttelyssä.

Vesa Aaltosen ottama kuva Lehtitalon sisätiloista
Vesa Aaltosen ottama kuva Lehtitalon sisätiloista

Aloitamme Turussa arkkitehtonisella tilataiteella. Jan-Erik Andersson esittelee itse suunnittelemansa kotitalon. Jatkamme seuraavaksi tällä marraskuisella matkallamme kehollisiin aiheisiin keskittyvän nykytaiteen kautta sadan vuoden taakse suomalaisen Marraskuu-ryhmän (sic!) keulahahmo Tyko Sallisen antiin. Sieltä siirrymme myös kansainvälisen modernin ja nykytaiteen pariin. Tehotaidematka marraskuun alun piristykseksi!

 

Taidematka-ohjelma 5.11.2017

9:00 Linja-automme lähtee Helsingin keskustasta Kiasman pysäkiltä, matkan varrella taideaiheista luettavaa ja opastusta taidepäivän sisältöihin

11:15 Ensimmäinen kohde: Lehtitalo Hirvensalossa, jonka taiteilija Jan-Erik Andersson esittelee meille itse (kuvia Lehtitalosta ohessa, kuvat: Vesa Aaltonen)

12:45 Lähtö seuraavaan kohteeseen

13:00 Lounas Cafe Wäinössä, Wäinö Aaltosen museossa

Keitto tai lämmin lounas (salaattipöytä kuuluu molempiin), jonka voi ruokavaliotietoineen varata ja maksaa etukäteen minulle (jonotuksen välttämiseksi kohteessa)

14:00 Omatoimista tutustumista

14:40 Opastan Aaltosen museossa yhdentoista nykytaiteilijan Kehonkuva-näyttelyyn

15:15 Lähtö kolmanteen kohteeseen, kohti Turun taidemuseota (josta ohessa muutama ottamani kuva)

Taidematkat. Kuvassa Turun taidemuseoTaidematka Turkuun. Kuvassa Turun taidemuseon rappuset

15:30 Opastan modernisti Tyko Sallisen näyttelyssä ja lyhyesti kahden nykytaiteilijan, Johanna Ketolan ja Marko Turusen, näyttelyihin

16:15 Omatoimista tutustumista

17:00 Siirtyminen neljänteen kohteeseen, kohti Aboa Vetus & Ars Novaa – Historian ja nykytaiteen museota

17:20 Opastan Kokoelman tekijät -näyttelyyn, joka keskittyy 23:een suomalaiseen ja kansainväliseen taiteilijaan, pääpaino on 1900-luvun lopun nykytaiteessa. Mukana suomalaisista esimerkiksi Kauko Lehtinen ja ulkomaisista Pablo Picasso. Lisäksi opastan vuoden 2017 nuoren taiteilijan Tiina Pyykkisen näyttelyyn.

18:00 Omatoimista tutustumista (esimerkiksi historialliseen perusnäyttelyyn, myös heidän ravintolansa on auki klo 19 saakka)

19:00 Bussimme lähtee kohti Helsinkiä, matkan varrella makustelemme koettua ja annamme myös tilaa ajatuksille

21:00 paluu Kiasmalle Helsinkiin

Pieniä muutoksia ohjelmaan voi vielä tulla.

Taidematkan hinta (kun lähtijöitä on vähintään 25) museokortin omaaville on 87 €/hlö ja ilman museokorttia 105 €/hlö. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.
Hinta sisältää kaikki kuljetukset, opastukset, vierailut ja pääsymaksut. Valitsemasi lounaan hinta (keitto 6,80 €/lämmin ruoka 8,80 €) lisätään matkan kokonaishintaan.

Ilmoittaudu taidematkalle sitovasti maanantaihin 23.10. mennessä laittamalla ilmoittautumisviesti minulle johanna@oivallamme.fi
Tai soita/tekstaa 040 4101270. Voit myös täyttää ilmoittautumislomakkeen alla.

Kerro viestissä yhteystietosi, onko Sinulla Museokortti sekä lounasvalintasi (ks. yllä) mahdollisine ruokavaliorajoitteineen.

 

Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta
Vesa Aaltosen ottama kuva Jan-Erik Anderssonin Lehtitalosta

 

Ilmoittautumislomake

 

 

Lue lisää palveluistani:

Innostu – työnohjauspalvelut

Opi – koulutuspalvelut

Kehity – taideterapiapalvelut

Lue lisää minusta täältä.